Joga Bonito?

Zinedine Zidane? Näe, det måste ju vara ett skämt. Eller?

Det verkar synnerligen som om det faktiskt verkar vara sant. Var det då ingen som såg den totalt idiotiska skallningen på Materazzi? Är det ett uppförande som ska generera en utmärkelse som VM 2006 års bäste spelare? Jag säger att han iockmed den där skallningen som i sig var ganska löjlig borde ha diskat honom från omröstningen. det är ju så uppenbart att han nu får detta för gammal trogen tjänst och för att det är hans sista matcher någonsin och allt sånt.

VM 2006 års bästa fotbollsspelare var utan tvekan Fabio Cannavaro, men han spelar mittback och ska man bli utsedd till bäst som mittback så får man vara en mittback som vinner skytteligan tror jag. Det räcker inte med att ha hållt ihop det bästa försvaret av alla, det räcker inte med att under 7 matcher spelat strålande tillsammans med inte mindre än 3 andra mittbackar. Barzagli, Nesta och Materazzi fick all tre äran att spela med den bäste och han gjorde dem lite bättre än de egentligen är. Det är såna saker som ska bedömas och det är såna saker som gör att den korte, stolte Napolisonen borde ha blivit ärad med utmärkelsen.

Han blev för i helvete utvisad i finalen!

Resterande priser som delades ut kan man väl köpa antar jag även om jag själv aldrig riktigt förstått Podolskis storhet. JAG hade fan lyckats springa runt Mellberg/Lucic i den matchen. Och det var ganska mycket via dem målen som han fick bästa unga spelare tror jag.

Så tillslut, det som detta egentligen skulle handla om: Joga Bonito-reklamen. NIke startade inför detta VM en underbar reklam med Eric Cantona och lite olika spelare som handlade om olika vackra sidor av det underbara spel vi kallar fotboll. Det gick ut på att "joga bonito" ,alltså spela vackert, genom att inte filma, alltid kämpa och att ha kul kort och gott. Här kommer de spelare som var med, vad de skulle strå för och vilka det borde varit istället. För de hade inte många rätt, Nikefolket.

Honor: Henry filmade, kastade sig, gnällde och klagade så fort något gick honom mot. Borde såklart ha varit Cannavaro, som är äran personifierad.

Joy: Ronaldinho är normalt sett gladast i världen men nånstans mellan att Ronaldo aldrig sprang och att Ze Roberto aldrig passade så blev han omsprungen av Marcus Allbäck som sannerligen fick sin revanch i detta VM. Och glad var han.

Skill: Cristiano Ronaldo och Zlatan skojade sig bort med filmningar å den ena sidan och rent dåligt spel å den andra medan det vackra i det här VM:et var försvarsspelet. Thuram och Pirlo spelade vackrast av alla.

Heart: Sure, Rooney visade hjärta genom att komma tillbaka men genom att stämpla pungen av nån så visar man nåt annat. Här finns bara ett enda säkert kort som borde valt från början. Den frustande, löpande, ursinnige Gattuso. Han e fantstisk.

Team: Brazil kom till VM som det roligaste och åker som det tristaste. det handlar om att ha kul och om att ge allt för sig själva och för publiken och här kommer nåt som jag aldrig trodde att jag skulle erkänna. Årets lag var Australien. Sätter man in 5 anfallare, anfaller ursinnigt och vänder en match på det tyder det på Honor, Joy, Skill and Heart.

Allt som allt var det ett kul VM och det är för jävligt att det är 4 år till nästa och att Sverige spelade som krattor när det gällde men Italien var verkligen bäst.

i pity the fool som hävdar att de spelar ärligt och sen fuskar.

Själv har jag aldrig hävdat att jag spelar ärligt. ;)


Kommentarer
Postat av: jeppe

Rickard, Rickard... Det är tur att vi inte delar bil i Tyskland för tillfllet. Jag förstår dina åsikter, Cannavaro har verkligen varit grym under detta VM, liksom hans kollega i Juventus Thuram, men Italien är INTE värdiga mästare - herregud, i slutspelet blev de näst intill utspelade i två matcher som de ändå lyckades vinna till slut. Kämparanda är visserligen fint, liksom ett felfritt försvarsspel, men nog borde det krävas mer av ett lag som blir världsmästare? Offensiv, någon? Medan Henry briljerade i finalen såg Luca Toni ut som en Zlatan i kvadraten, medan Zidane i stort sett aldrig tappade bollen (superklister?) och snurrade upp italienarna som fågelskrämmor flög italienare hit och dit i 90 minuter som hungriga dykande fiskmåsar. Italien liksom Portugal (och under en match Tyskland) har varit pinsamma att se i detta VM (jag försvarar inte andra lags filmingar nu som t ex Frankrikes tidigare i slutspelet) och har varit helt outstanding i fusket. Det enda man kan glädja sig åt är att en liten skit och rötägg som Materazzi fick ett rött kort och en välplacerad skalle av världens bäste fotbollsspelare genom tiderna samtidigt som han med tur, osportsligt uppträdande (rasism eller inte?) och fusk, fusk, fusk ändå lyckades få stå som vinnare i slutet. Med andra ord, inte ens det är något att glädja sig åt. Zidane som VM´s bäste, njaaa... men bland dom tre bästa är han definitivt och slutspelets kung garanterat. Dock var det idiotiskt att skalla Matenazi när han kunnat få honom avstängd i efterhand och själv avgjort finalen till fördel för det lag som spelade fotboll. Trist Zidane! Samtidigt som jag förstår frustrationen i att möta ett lag som är så otroligt duktiga defensivt samtidigt som de gnäller, lipar, flyger, klagar, fuskar och snackar skit. Men det är, ändå, inget försvar för skallningen. Även om jag älskar att det är Marco som åker på den...

Här följer mitt VM-lag:
Målvakt: Andreas Isaksson (Sverige)

Vänsterback: Philipp Lahm (Tyskland)
Mittback: Fabio Cannavaro (Italien)
Mittback: Lilian Thuram (Frankrike)
Högerback: Gianluca Zambrotta (Italien)

Vänster yttermittfält: Joe Cole (England)
Mittfält: Andrea Pirlo (Italien)
Mittfält: Zinedine Zidane (Frankrike)
Höger yttermittfält: Arjen Robben (Holland)

Anfall: Carlos Tevez (Argentina)
Anfall: Miroslav Klose (Tyskland)

Avbytare

Målvakt: Gianlugi Buffon (Italien)
Back: Carlos Puyol (Spanien)
Back: Phillipe Senderos (Schweiz)
Mittfält: Fredrik Ljungberg (Sverige)
MIttfält: Tim Cahill (Australien)
Anfall: Fernando Torres (Spanien)
Anfall: Andrej Voronin (Ukraina)

2006-07-11 @ 14:26:07
Postat av: Rickard

jadu jeppe, men du tyckte också att sverige på riktigt var bra i vissa matcher om jag kommer ihåg rätt. Italien var värdiga vinnare eftersom de kunde sätta in vilken person som helst och ändå föra matchen på det sätt de ville. Utspelade, bah! Inte en chans. Och filmare? Nja, det är bara ditt gamla sätt att se på italien. Fördomarna mot italiensk landslagsfotboll är svårare för dem att besegra än alla landslag i hela världen. Frankrike är snarare det lag som saknar offensiv. en person är inte ett anfall och i Italien hade 10 olika spelare gjort mål innan finalen, DET är anfallsfotboll det.

Postat av: jeppe

Det grundar sig inte alls i mina fördomar. Det grundar sig i statistiken från VM där Italien innan finalen var registrerade för 32 avblåsningar för filmningar (TRETTIOTVÅ!!!). Och det talar sitt tydliga språk.

Sverige spelade bra mot Paraguay i en halvlek och det står jag fast vid efter att ha sett matchen i efterhand. Jag står också fast vid att Zlatan var bra mot Tyskland efter att också ha sett den en andra gång. Matchen mot England, ja där talar väl resultatet sitt tydliga språk.

En person kan mycket väl vara ett anfall. Han höll världen bästa backlinje sysselsatt större delen av en VM-final. Hans like i Italien såg ut att ha köpt sin teknik på Myrornas. Italien var utspelade i VM-finalen från andra halvlek och framåt. Första halvleken däremot var nog en av de absolut bästa jag sett och det var tack vare båda lagen men framför allt matchens gigant - fram till förlängningen då - Zinedine Zidane.

Jag står för det. Men du får självklart se på fotboll på ditt vis - som en ekorre med armar. ;0)

2006-07-11 @ 18:23:31
Postat av: Rickard

nja, ta det nu inte så personligt jesper men fakta talar sitt tydliga språk, Italien vann - alltså var de bäst! det var bara det det hela handlade om, inte att det var de som var mest värda eller nåt annat, även om jag tycker de var det.

Det står jag för, och du får självklart se på fotboll på ditt vis - som en däggdjurs-fågel med päls ;)

2006-07-11 @ 23:03:44
URL: http://ipitythefool.blogg.se
Postat av: andreas

underbar "analys" (eller vad man ska kalla det) av nikekampanjen.
vm:s tre bästa spelare var som följer:
capitano cannavaro
gigi buffon
andrea pirlo.

bäste tysk va basti schweinsteiger. (även innan bronsmatchen)

rubrik i dagens tidning:
"materazzi skyller på zidane"
SOM om materazzi skulle behöva försvara nåt??
det var väl inte han som skallade nån.

jag kräks av det svenska italienhatet.
debatten om italienska filmningar är pinsam.
joe cole, värst av dem alla. tillsammans med, det bär emot att säga det, beckham. de två ihop la sig mer än 32ggr under 90 min mot sverige..


utdrag ur offside, år 2000:
"Vad säger man?
– Du säger allt från »Jag träffade din fru i helgen. Det var jävligt trevligt« till… det är allt sånt. Det är saker man bara säger ute på plan. Det är inget man planerar.
Även om man vet att det är fel att säga det så gör man det ändå för man vet att man retar upp. Får man dem ur balans så, pang, blir det ett gult kort. Pang, det blir ett gult kort till. Då har du dem."

Marco Materazzi? Näe, Henrik Larsson...
Och alla svenskar är så upprörda över att nån säger en massa dumma saker och fula ord på en fotbollsplan.

italien har aldrig varit utspelat, de ligger och lurar (orkade dock inte anfalla i finalens andra halvlek, vilket givetvis är tråkigt) Kalla det furbo, catenaccio eller vad ni vill. jag kallar det Världsmästare! Bra så.

2006-07-12 @ 11:04:51
URL: http://www.gazzetta.it
Postat av: Rickard

En sak man kan va säker på är att om man attackerar italiensk fotboll så dyker han upp där, Artista Andersson. Och självklart har du helt rätt i din egen analys. Förvånande dock att du håller gigi buffon före Pirlo som var rent fantastisk i nästan var och varannan minut i alla matcher.

2006-07-12 @ 11:30:09
URL: http://ipitythefool.blogg.se
Postat av: andreas

hehe, det gäller att välja sina tillfällen när man talar...
Sant att pirlo var hur bra som helst, i min bok är han världens bästa och elegantaste fotbollsspelare. Det är underbart att "folk"(Medier och de där man brukar kalla "folket i stugorna") verkar ha fått upp ögonen, äntligen.
Kanske får revidera min lista. Men hursomhelst var Buffon omutbar, helt fantastisk, och förtjänar även han ett erkännande som "bäst i sin bransch".

Ryktena om Pirlo och Gattuso till United är smaskiga, skulle dock kännas overkligt. Jag ser helst att dom stannar i Italien, och då i huvudstadens vinröda lag.

Nästa vecka ska jag kanske ner till Gbg med några kompisar. Var är det Sveriges Tom Cruise jobbar??

2006-07-12 @ 13:04:34
Postat av: jeppe

andreas: det är absolut inget hat mot italien. det är bara det att italienare i mina ögon har en tråkig fotbollsfilosofi = gör ett mål och backa hem. det är en bra taktik men sjukt tråkig fotboll blir det. sen är det väldigt mycket gnäll- och divafasoner på de flesta sydeuropeiska lag där sällan "ge och ta" verkar gälla utan snarare " ge och gnäll". italien är ett av de extremare länderna, portugal ett annat.

i detta fallet var det heller ingen debatt om just italienska filmningar sm togs upp utan statistik som radiosporten presenterade nån dag innan VM-finalen (se inlägg ovan).

för mig förklaras dock allt av att ni båda håller på Manchester Utd. hade såna som ni skrivit Stjärnornas Krig så hade rymdemperiet och kejsaren vänt och vunnit i slutminutrarna. =)

puss på er och en trevlig sommar!
jag återkommer i augusti för att smutskasta Patrik Kristiansson.

hej så länge! =)

2006-07-13 @ 17:45:15
Postat av: andreas

Haha. Man kan inte annat än mjukna o spricka upp i ett gööött leende när man tar del av dina ord Jeppe! På allvar alltså.

Och vad gäller Patrik Kristiansson så hjälper jag gärna till i kastningen!!

fred. /a

2006-07-13 @ 22:28:57
URL: http://www.juan-veron.com
Postat av: Rickard

angående kristiansson så finns det ingen anledning att smutskasta för det kan väl inte finnas en enda chans att han får komma in på plan som något annat än för att bära klüfts skor eller nåt.

2006-07-13 @ 22:35:13
URL: http://ipitythefool.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback