Abstinens....

Är det så här en knarkare med seriösa jävla problem känner sig. Man vill bara ha en ny fix, en ny lina eller ett nytt piller. Man är beredd att göra vadsomhelst för att få det och man bryr sig inte om följderna när man tar sig fram för att göra det? är det så? Nu är ju inte jag nån knarkare och jag känner inte heller något större behov av andra missbruk som alkohol eller sex eller så, eller ja, behov men inte missbruksbehov då. Det jag skriver om är såklart mycket större än så. Det är dags för kvartsfinalspel, och jag ser fram emot det så mycket.

Det är sannerligen de 7 bästa länderna i världen som gör upp om det, och Ukraina. Sällan har ett mästerskap varit så komplett befriad från överaskningar och full-fart-spel av de allra största. Ja, jag menar att trinidad, ukraina och ghana egentligen inte är jättteöveraskningar. Och jag menar också att länder som Argentina och Brasilen kanske spelat på 30-40% av sin egentliga kapacitet. Ronaldo spelar å andra sidan på 150% av sin normal matchvikt men det spelar kanske ingen roll i sammanhanget, han vinner troligen skytteligan ändå.

Idag är det Argentina mot Tyskland, teknik mot..... eh teknik egentligen. Klinsmann har ändrat spelstil totalt på det tidigare så organiserade och tråkiga tyska laget. Gillar Klinsmann men gillade det tråkiga spelet de preseterade, gammal back/målvakt som man är. Hålla nollan är alltid viktigast.

(Där sa även Jihde att det var abstinens denna 22:a vm-dag efter 2 dagars vila)

Mest hoppas jag på att de tyska supportrarna ska få sina nidramsor, som de utsatte oss svenskar för i lördags, nerkörda så långt ner i halsen det bara går. Jag var inte så förbannad över det där på plats men ju mer jag tänkt på det desto mer förnedrande är det. Annat hade det varit om Sverige vunnit, då hade vi varit väldigt väldigt mycket............ja, värre egentligen om man tänker på det. Alla utom jag eftersom jag då hade tagit på min gamla tyska Matteus-tröja i ett försök att undvika stryk så gott det hade gått.

skitidetnu. Nu är det match på gång. Argentina, Italien, Portugal och Barsilen spelar semi nästa vecka, bara så ni vet.

Återigen, I pity Ballack

Är det en fågel?

Vm-resan var på alla sätt en fantastisk upplevelse. Det slutade surt och bittert men va fan ska man göra med världens fegaste och försiktigaste förbundskaptener. Åh, såp ärg jag är men det är inte det som detta ska handla om.

150 mi i bil, det är inte alltid så kul. Så långt är det mellan München och Göteborg och det var den färden som jag, jesper larsson och jonas börjesson åkte på söndagen. Åker man så långt måste man leka i bilen. Då kan man leka 20 frågor tex. Det gjorde vi.

20 frågor går till så att man ber en person att tänka på något, det kan vara ett djur, en person, en huvudstad eller vad som helst egentligen. Sen ska de andra två ställa frågor som man kan svara ja eller nej på och så ska de komma på vad det är, en felaktig gissning kostar en fråga och om man inte gissat rätt fram till 20 så vinner den som svarar ja och nej. fattar ni? det är inte så svårt.

Eller det borde inte vara så svårt, men det förutsätter att man har viss kunskap om det man frågar om alternativt det man tänker på. Iaf så "lekte" vi detta i kanske 5 timmar eller så men på den absolut första av dem händer följande:

Jonas ber Rickard (Jag) att tänka på ett djur.

Jag tänker på en ekorre (men det vet ju inte dom)

Jesper -Är det ett däggdjur?

Rickard: -Ja, det ska det allt vara

Jonas: -Har djuret päls?

Rickard: -Jadå

Jesper: -Är det en fågel?

Rickard och Jonas -............Nja, det är nog omöjligt tror jag

Jesper: Vadå?

Jonas: -Ja, alltså det är ju ganska ont om fåglar som är däggdjur och om du nu hittar en så tvivlar jag ju på att den har päls iaf....... 

Rickard: -ja, fåglar har inte jätttemycket päls, haha

Jesper (numera med lite högre röst) -Det finns väl visst fåglar med päls..... (tänker efter) Ok då, kanske inte, men små jävla kycklingar har väl iaf päls.

Rickard och Jonas: -NEJ! möjligtvis fjäderskrud men inte päls.

Resten av resan: -Hahahaha

Underbar liten historia

I pity the fool som hittar en fågel med päls som dessutom har päls.

Ausfahrt....... tysklands största stad

Gardagen tillbringades med att aka bil genom hela jävla tyskland nästan- Dortmund - München pa bakfylan, gör om den om ni vill, det vill ni inte. En sak slog mig nmär jag körde runt runt i tyskland och det är att det där stället ausfahrt som det är skyltat tillöverallt maste vara det största och häftigaste tyskalnad har att efrbjuda för det var skyltata precis överallt dit. galet mycket skyltar. galet land, kul land, fan, idag smäller det, Vad är klockan...... dumma jävla tyska tangentbord, inget fragetecken ens. det rä klart, de har ju aldrig bett om lov innan.

shit vad stryk jag kommer aka pa när sverige slatt ut tyskland idag, kanske ska ta med sin matteuströja fran -90 i bakfickan........

Tyskland är iaf ett underbart land att vara i än sa länge, mycket kul folk och mycket kul öl att dricka, ocg korv. tycker om korv.

Shit vad nervös jag är.

maste sluta nu, dags att sluta upp med alla svenska fans pa marienstrasse eller vad fan det hette.

Ausfahrt, jag ska hitta dig din sluga jävel, en gang försökte vi men vi kom bara till jordens största donut - allianz arena- galet läcker arena för övrigt. ajajaj. det blir tufft

Det var visst midsommar igar, missade det ganska ordentligt.

I pity Ballack

Honeypunch

Kul ord, honeypunch, liksom sötsöt på nåt sätt. Extrasöt, deluxesöt kanske rent av. Ja, deluxe måste det vara. Jag gillar ordet, jag konnoterar kärlek och glädje med det ordet. Så, nu kan jag blogga vidare om vad som för nu har jag lyckats använde MKV-ordet konnotera i en mening, trodde aldrig det skulle hända. Skitsamma med det, nu är det tyskland som gäller om någon timma.

Ont om inlägg från mig det sista och så blir det antagligen även denna vecka, får blogga baklänges sen och skriva om allt som hänt och händer på en och samma gång.

Jag åker till tyskland om 2 timmar, love ryanair by the way, har precis tillbringat helgen med att överlämna SFS styrelse till nästa gäng och också hunnit med att åka Ålandskryssning för första gången i mitt liv. Det i sig är värt ett helt jäkla inlägg. Så White-trash! so very very white trash, men kul.

Också sista gången med SFS styrelse, ett underbart gäng som jag verkligen kommer sakna. Har vart mycket sånt den sista tiden. Avslut. tråkigt men nödvändigt, om man ska utvecklas framåt och i en positiv bemärkelse är det nödvändigt att man tar nya tag, att man utmanar sina egna tankar och vågar börja om. Det tror jag på. Utmaning, glädje, positivt tänkande och kärlek. Strålande tider.

Grymt ofokuserat inlägg men det är en bra dag och snart är jag i tyskland och imorgon möter Sverige vår kärleksmotståndare England. det blir inte bättre än så. Avslutningsvis så blir det en liten liten topplista som det var längesen jag använde mig av nu.

Top 5 anledningar att åka till Åland med Birka eller vad det var vi åkte med.
1. Taxfreesprit (Kom igen, grön chattreuse för 110 kr/flaskan är galet bra)
2. White trash (kul!)
3. Groggbuffé på bakluckan av en raggarbil kl 5 på natten i mariehamn
4. Värme och Sol (Varmt och soligt)
5. Shuffleboard ( som curling förutom att det är helt annorlunda)

Top-5 anlednigar att inte åka
1. Sur-Jacob
2. Karaoke-Jacob
3. Musiktävlings-Jacob
4. Shuffleboard-Jakob
5. Kryssingsvärd-Kenneth

i pity the fool som ser till att mitt flyg blir försenat

All about VM

Mitt liv kretsar typ runt VM nu , eller kretsar kanske är ett hårt ord men mycket av min tid går åt till det iaf. Med tre matcher om dagen och med start 15.00 varje dag så är jag nästan lite glad att jag just nu står utan jobb. Så man hinner med. Viktigt att hinna med, inget får missas, inget får ges åt slumpen. Inte ens Japan-Australien. Fantastisk avslutning för övrigt. Just i den sekunden skulle man velat vara australier, eller det vill man nästan jämt vara va? Jag vill va surfare i så fall, fast jag har inte långt ljust hår, Fan! Och inte är jag stor som ett hus så jag kan spela rugby heller. Kanske kan plocka apelsiner, skitsamma.

En annan grej jag tänkt en del på under VM är hur man säger när någon är typ australier eller svensk, det faller ju ganska lätt på tungan. Men vad är man när man är fårn mer udda ställen som Ghana eller Trinidad. Jag tänker mig att det är något som såhär, är det nån annan som vet så skriv in på kommentar:

Ghana - Ghaán
Trinidad-tobago - Trinidatobagik
Togo - Thug?

Dagen har annars gått åt till att leta matchtröja till mitt gammalnya favvolag Mexiko, som antagligen kommer gå hur långt som helst. Men det hittar man ju inte såklart, Gbg strålar av sverigetröjor och englandströjor och brasilentröjor men inte en endaste jäkla mexikotröja. Får skaffa en i Tyskland istället kanske.

Mest av allt just nu irriteras jag ihjäl av hur media blossar upp det så kallade "bråket" mellan Ljungberg och Mellberg. Merparten av mediapersonligheterna har uppenbarligen aldrig tillhört ett lag. Jag skulle bli mest förbannad ifall de INTE hade bråkat efter den skitmatchen. I ett lag kan man aldrig älska och komma överens med alla, det är en omöjlighet. Antagligen så kommer Mellberg börja nästa match med att kortpassa till Ljungberg så har vi nästa tidningsscoop, att han ber om ursäkt genom det. idiotmediafolk på tv, radio och tidningar. Otrevliga som fan och inte det minsta ödmjuka. Alla utan Ekwall? vad har hänt, var är den vita kavajen. Han e ju riktigt bra just nu. Bäst på plan.

I pity the fool som nämner bråket i en tidning igen.

I pity the fool


- Det här va kuken, nu ska jag bli knackfull på midsommar

Glenn Hysén sa den klassiska meningen när vi åkt ur Italien-Vm 1990 och jag tror att vi var många som yttrade ungefär samma slags mening efter gårdagens mindre fina insats mot Trinidad-tobagogianerna. Jag sade det själv, jag var både bitter och desillusionerad efter matchen. Jag trodde aldrig i min vildaste fantasi att Sverige inte skulle lyckas trumma in minst 3-4 bollar så 0-0 blev lite som ett hån mot min tro på svensk fotboll.

Men Shaka Hislop var fantastiskt bra i Trinidads mål, det var han verkligen.

Domedagsstämningen har lagt sig kall över Sveriges medier idag. Fiasko, pinsamt, landsförrädare och svikare är rubriker som det svenska landslaget får kastade i ansiktet när de slår upp tidningarna på morgonen. Jag tycker ärligt att det är media som är pinsamma, Sverige skapar chanser men lyckas inte få in bollen. Välkommen till fotboll, välkommen till VM, det går inte alltid som man tror, det är inte alltid så lätt. Jag tror på en positiv bild, på att höja istället för att sänka och på att nu lyfta det svenska laget som självklart inte är nöjda med en poäng. Spelar ingen roll hur mycket vi klagar på att vi inte gjorde mål, det är trots allt 0-0 och nu bör fokus ligga på att slå Paraguay, vi är vidare då nämligen. Om inte Trinidad slår England såklart, hade vart rätt läckert å andra sidan.

Mittbacken Brent Sancho är en annan ganska osannolik hjälte i Trinidad, han e egentligen inte ens ordinarie.

Bäst i Sverige var Rami Shaaban och Teddy Lucic, inte ett fel på hela matchen av dem. Eller ja, de gjorde ju inga mål men hade inga chanser heller så..... Resten kan bättre. Sämst var Olof Mellberg. När ett lag går dåligt får lagkaptenen ta på sig det och hans eviga långbollar som basketspelaren i backlinjen nickade bort gjorde ingen glad. Henke var en ganska kass mittfältare men det kan ju knappast vart hans förslag så det kan man väl inte klandra han för antar jag. Ok, Svensson var inte heller bra men det berodde inte bara på han.

Dwight Yorke! Gammal unitedhjälte! Bäst på plan.

Två dagar av VM som gått nu, Tyskland och Argentina har imponerat mest. Trinidad och Polen har vart sämst. För hur mycket man än räknar och gnäller så kan ingen jävel säg att Trinidad var bättre än Sverige i matchen. Så mycket kvalificerade målchanser och........ ja, otur som sagt. Spelet överlag har inte vart lika fantastiskt som jag förväntat mig men det kommer nog. Är ju bara gruppspel än, och idag är en riktitg stormatch, Holland-Serbien/montenegro. det blir kalas.

Man kan ju avsluta det här med att påminna om att när vi tog brons senast så startade Sverige med en mindre min insats mot ganska svaga kamerun och lyckades precis klara 2-2. Så starten känner vi igen, dålig första match sen slår vi nästa lag och spelar lika tredje matchen. Historien upprepar sig, hoppas det räcker lika långt bara. Fast hur vi ska rå på tyskarna vete fan.

I pity the fool som tror vm är över nu





skijaktig mening-rickard

Fy fan för det akademiska rättsystemet

Idag har varit en riktig mötesdag. Förmiddagsmöte i Örebro och eftermiddagsmöte i Stocktown. Psykiskt jobbiga båda två, disciplinnämnd och avskiljandenämnd. Sätt er aldrig i sitsen att ha båda uppdragen samtidigt. Fusk, sexuella trakasserier, kopiering mixas med våldtäkter, köttyxor i bröstet på professorer och liknande saker. Av respekt för tystnadsplikt och för offren så nämner jag såklart inga direkt avgörande grejer som hänt under dagen men nu, på tåget tillbaka, ca en timma innan det roligaste av allt börjar så är jag inte mindre än direkt skitförbannad. Ni som känner mig vet att jag sällan är riktigt riktigt arg men nu jävlar.

Först var det i morse som min kära nämnd fällde en person för vilseledande vid hemtentamen. Jag tyckte annorlunda, inte att hen var oskyldig men till att det skulle ge avstängning. Tänk följande, hen var invandrad från mellanöstern, kunde knappt skriva en svensk mening utan fel, talade så man förstod men hade uppenbara problem att formulera sig. Inte fan att man kan missuppfatta instruktioner då. Men ok, jag köper det, jag fick min chans att skriva avvikande mening och jag tog den såklart. Fick kommentaren att jag blivit soft på äldre dar samtigt, av rektorn. Kanske har jag blivit det men framförallt tycker jag alla som kommer till nämnden ska behandlas på samma sätt, det gjorde vi inte med hen.

För de som undrar så är alltså inte hen namnet på personen utan en mer neutral hon/han.

Vidare till Stockholmsmötet, självklart svinmycket skrikande barn som luktar bajs i familjevagnen. Fan.

Här är det svårare att vara objektiv och att inte skriva för mycket men kortfattat kan jag ju meddela att en dömdvåldtäktsman som just nu avtjänar ett 5 år långt straff i fängelse för två våldtäkter inte räcker för att bli avskild från högre utbildning i Sverige. Han var ju påverkad av alkohol då, det är han ju inte på undervisningen eller i sitt arbete, nejmen dåså! Idiotbeslut och motvals--rickard får in sin andra skiljaktiga mening för dagen. Våldtäktsmän kan mycket väl vara det absolut värsta jag vet och låt gå för att jag låter känslorna ta över och de andra kanske har sina poänger men........ kom igen! Är det den typen av person som vi vill ska trampa runt bland oss på våra lärosäten. Inte jag iaf.

Hmm, det funkar verkligen att skriva av sig, är inte riktigt lika arg längre. bara nästan. Snart i Örebro igen, stannar här inatt med, hinner inte hem till Göteborg till första V;-matchen så då är det ett lätt val, en utekväll med vänner är inte heller det fel.

I pity the fool som våldtar, alltid och överallt

Lite vad som egentligen

Det är svåt att ha en "blogg", en enmanscummunity eller vad det nu kan vara. Man ska vårda den ömt, hålla koll på den och då och då komma på ett nytt spännande ämne att skriva om. Vet inte om jag är bloggmaterial egentligen men har jag sagt att jag ska så har jag sagt att jag ska. Ungefär som "har jag gått och lagt mig så har jag gått och lagt mig", förutom att jag inte gått och lagt mig då...... Hmmm, märklig start på detta inlägg, skulle inte alls handla om det ju. Brukar visst bli så, märkligt, kanske har någon slags bokstavskombinationssjukdom som gör att jag inte kan hålla ordning i huvet. Skulle förklara en del.

Det är hektiskt nu, nyinflyttat i Sveriges kanske vackraste stadsdel, Bö. Det är Göteborg, nära örgryte och jag är kanske ensam <30 som bor här. Har nästan fått ordning på alla grejer, fortfarande för jävla mycket grejer. Som tidigare sagt, vad ska jag med allt till? Vansinne. Det är gött att bo här iaf. Igår tog jag femmans spårvagn ner till korsvägen och vandrade upp på avenyyyyn och bara strosade runt. Släng dig i väggen Örebro stad!

När jag höll på att städa upp lite igår så hade jag Tv:n på, det var något program som gjorde djupdykningar i olika politiska partier inför valet och just denna dag hade turen kommit till Sverigedemokraterna, va fan! Sverigedemokraterna! Son of a Bitch! Va fan ger man de rasistiska asen minsta lilla demokratiska rättighet att komma till tals för? Och det var inget negativt inslag heller om ni tror det, nejdå. Tydligen storsatsar de i årets val och ahr en rekordbudget att jobba med. Det kan på riktigt gå fullständigt åt helvete i det här valet, redan nu har de kommunfullmäktigeplatser på 27 ställen i Sverige. I Aftonbladets (säg vad man vill men det är täckande iaf) undersökning Ungt val så kommer Sverigedemokraterna på tredje plats med 12% av rösterna. 12 jävla procent! Jag blir bara förbannat och Jimmie Åkesson som är partiordförande är en väldigt väldigt skrämmande person. Nja, vete fan om det här med "freedom of speech" är något riktigt bra, egentligen. Inte när befolkningen som röstar är samma personer som rusar iväg för att köpa Peter leMarcs senaste platta eller som vallfärdar för att lyssna på närmsta ställe där Carola spelar.

vet inte riktigt varför jag valde just de artisterna, det föll sig naturligt helt enkelt. Carola har väl lite de där åsikterna och Peter, ja han ser lite nynazistisk ut helt nekelt har jag för mig, Skiteremet iaf.

Hektiskt var det ja, Ska åka till Örebro idag, lira fotboll och träffa NIklas/Mats. Kanske nån mer. Imorgon är det Diciplinnämnd i Örebro på förmiddaggen och avskiljandenämnd i Stockholm på eftermiddagen. Sen börjar Fotbolls-VM (TJOHO!) Hektiskt som sagt. Vart fan ska jag se matchen då? Det ordnar sig nog. Den 19:e åker jag till Tyskland, nu är det äntligen bestämt på riktigt. Underbart att få uppleva ett VM på plats. En vecka bli det, en vecka osm förhoppningsvos kröns med att Sverige spöar Tyskland i Sydtyskland någonstans.

I pity the fool som röstar/tänker rösta/nånsin tänkt rösta på sverigedeomokraterna!





Släkten e värst

I kväll eller imorgon kommer första bloggandet från Göteborg som jag nu flyttat till men först en liten recap från helgen:

Släktträff i helgen, i Brålanda av all ställen. det ligger i Dalsland, raggarnas hemvist och tydligen ursprung för hela mammas sida av släkten. Mor och hennes 15 kusiner var själva ursprunget till träffen och detta var absolut första gången i alla träffades. Tänk er själva liksom, 15 familjer med respektive, barn, barnbarn och föräldrar i de fall de fanns i livet. 86 pers var vi, man är inte direkt i fokus då om man säger. Jag är tydligen en av 29 sysslingar, bryllingar eller vad det heter. Kusinbarn var vi iaf säger dom. Galet.

Brålanda var det ja, ett konstigt ställe man kommer från, om jag nu kommer därifrån, jag kommer fortsätta hävda att jag är från Vargön iaf. Vargön är läckrare än Brålanda alla dagar i veckan. Deluxevargön. Fint det.

Släkten kommer iaf från hela landet och en del bor i Italien och driver vingårdar och grejer, vem kunde ana att jag hade vingårds-skötare som släktingar, coolt ändå. Nu när jag ska flytta till Göteborg och så var det skönt att se att de få som var i samma ålder som en själv också bodde där. Kanske kan man på äldre dar bilda sig någon slags vänskapsband med sina släktingar. Jobb fick jag av dem iaf, bartender på deras krog, om man nu vill jobba för sin syssling, brylling eller vad det heter. Ischi eller nåt sånt hette den. Blir nog bra det där, blod är tjockare än vatten, undrar vad den kille/tjejen som får sparken för att jag ska jobba tycker om det?

Kort som gott så kan man säga att jag hade/har en ganska diversifierad och mångfacceterad släkt och det var kul att träffa dem. jag kommer inte ihåg mer än 5-6 namn men har många fler chanser att lära känna dem känns det som. Nu ligger fokus på flytt och Göteborg, jäklar vad taggad jag är för detta alltså.

I pity the fool som tvingar mig tillbringa en hel helg med min släkt igen de närmsta 4-5 åren. För mycket folk och för mycket konstigheter samtidigt.


Till er som är kvar....... eller som nånsin varit med.

(Nedskriven på tåget från Örebro lördag 3 Juni)

Nu lämnar jag Örebro, lämnar de kanske 4 bästa åren av mitt liv bakom mig, lämnar det sociala liv man byggt upp, lämnar vänner som jag litar på med mitt liv. Jag lämnar för något nytt, något spännande. Vad det blir vet jag inte riktigt men det blir något annorlunda. Det blir iaf inte studier tror jag, troligen jobb. Kanske poker. Det finns en liten chans på en fortsättning som bartender också men då får det vara något riktigt bra. Särskilt efter gårdagens galna kväll. Tjockis-fleece-DJ-killen var i sitt esse, usch vad kass han är. Många av mina goda vänner var på jobbet igår, kändes bra. Några var känslosamma över avskedet, några var säkert glada att bli av med en, många var ni som kom fram och sade hejdå iaf, det kändes fantastiskt. Jag lämnar Örebro med en härligt positiv känsla och det känns viktigast av allt. Terminen har varit tuff ur många aspekter men jag tror jag kommit ur som en starkare person, har lärt mig mycket och det är ni som har lärt mig och för det ska ni ha tack. Rent av det hjärtligaste tack man kan ge någon.

Jag har försökt intala mig att det inte skulle kännas konstigt när jag lämnade men ändå var det något konstigt med att kliva på tåget och se svampen försvinna i horisonten. (ja, det tar ju en stund är klart eftersom det stannar på södra också, varför?) Tror att jag kan ha fått den perfekta avslutningen på min Örebrovistelse. Sista veckan har vart härlig med precis ingenting att göra men med massor av kärlek och umgänge med de som står mig närmast i Öret. Eller ja, kanske inte alla men ni vet att jag älskar er också. Ingen nämnd och ingen glömd som man säger. Ni vet vilka ni är, ni är fantastiska personer och jag hoppas vi håller kontakten, hoppas verkligen vi håller kontakten.

0709-268202 när ni kommer till Göteborg vet ni.

Örebro som stad må ha sina brister men det har synnerligen sina fördelar också. Området runt slottet, Oset, Småbåtshamnen, Campus (främst sportdelen då), Markbacken ;) Ja, det finns gott om fysiska platser att sakna och det finns gott om personer att sakna men det som främst etsats sig fast i mitt minne är de minnen och erfarenheter som jag tar med mig från dessa år. Jag är inte ens i närheten av samma person som jag var när jag flyttade till Öret, inte ens nära. Tror det är till det bättre, kan vara svårt för er att veta eftersom ni inte kände mig innan men...... ja, jag tror det är en stor positiv skillnad. En säkrare, snällare och gladare person har ni gjort mig, det tackar jag för och hoppas att någon känner samma.

Jag ska inte bli alltför långrandig eftersom det är så trist att läsa men Sofie som inspirerat en stor del av den Rickard som finns idag efterlyste en lista över Örebrogrejer och jag tror jag kommit på en som jag är nöjd med, Svårt att komma ihåg allt som hänt så det blev en blandning av enstaka händelser, organisationer, känslor och naturfenomen. Bra så.

Topplista Örebro 2002-2006

1. Vänner. (det är ni, ni är fantastiska, underbara och inspirerande människor)
2. Kärleken (fint så)
3. Örebro studentkår (alla uppdrag, alla erfarenheter, främst vice ordf 2004/2005)
4. Kulinfo (kanske också ÖS men det var härliga två år)
5. Nyårsfesten på sörbyängsvägen 2B 2004 (ni som var där vet vad jag menar)
6. Niklas Tybblekorridor 2002, OS, Hockey, Sverige-Kanada 03.00 (missade min första tenta någonsin pga av detta, underbar kväll)
7. AQ Hijackers, Humpe, Pernambucano, Santos (kärt fotbollslag har många namn)
8. Schlagerfesten på Sörby 2005 (tror fan tom Uffe B sjöng med i Las Vegas)
9. Niklas Tybblekorridor (alla andra gånger)
10. Vinden (ganska skönt när det blåser ändå ;) )

Det får vara mitt avsked från Örebro, lär inte vara sista gången jag skriver om det. fan, jag saknar det redan.

I pity the fool...........svårt idag....som inte fattar hur mycket den betytt för mig under vår tid i Örebro.

Fridens Liljor

Rickard "soon to be Glenn" Pettersson


I am not here! Isn´t just here just there without a t?

Idag är det dags, sista jobbkvällen, sista kvällen som Örebroare kommer spenderas bakom baren i kårhuset. Kommer såklart bli en galen kväll, som det alltid är just sista kvällen för terminen. det kan vara min kanske 9:e sista-kårkväll eller nåt sånt, alltid idiotiskt, alltid fylla och alltid roligt. Extra roligt att jobba kanske, deluxeroligt?

En stor nackdel med att jobba idag är stora tjocka fleece-kille-DJ:n som spelar, undrar om han faktiskt har fleece på sig i dag med, trots att det är precis skitvarmt. Killen är fan ett unikum, har förtjänar inte ens att skriva om men jag kan inte låta bli, lika bra att bli förbannad innan så slipper jag kanske bli det under kvällen. Mer förutsägbar, sleezy, skrika-"hur är det örebro?"-tills-öronen-faller-av-mitt-i-låten-kille finns inte att hitta i denna värld. Hur fan han kan få jobba varje kväll är över mitt förstånd, men han e där, varje kväll är han där med sina förbannade skivor. Hata är ett starkt ord men ok att jag inte hatar honom men jag hatar hans skivsamling iaf. Låt mig förutse en 5-låtars "medley" som han kommer spela idag, han gör det alltid nämligen, eftersom han e för tjock och lat för att förändra något: Hips don´t lie (Shakira), Dont´you wish you girlfriend was hot like me (Pussycat dolls), burn it up (R.kelly), gasolina (Daddy yankee) och avslutas såklart med en "technoversion" av evighet med hat-Carola. OK, jag fattar att alla inte tycker illa om de här låtarna men efter att ha hört samma 14 minuter varje fredag i ett halvår så blir man lite trött på det. Hip´s don´t lie kommer för övrigt att spelas minst 4 ggr idag. Och Bott-anna såklart, minst 5 ggr, vilket jävla skitjobb jag har egentligen. Men det är bra betalt och det är välbehövligt nu.

Kanske inte blir så roligt att jobba iaf.

Missar såklart en del fest idag genom att jobba, kanske några riktigt bra rent av, missat på tok för många bra fester på grund av jobbet. Tror det är bra för övrigt även om Linus mest hävdar att det är för att jag är gammal nu. Jag är fan inte gammal, längar efter 30, längtar efter gråa hår. Precis som Glenn. Jakten på Glenn börjar för övrigt på tisdag då jag officiellt blir Göteborgare och inte gnällig Örebroare. Men jobb var det, och fest, och kombinationen däremellan? Finns inget utrymme för fest idag alls egentligen för imorgon ska jag upp tidigt (med tuppen rent av) och åka hem till Vargön för att övervara familjen första släktträff. 86 släkingar ska träffas mitt i skogen i dalsland, där jag tydligen härstammar från, och helt enkelt träffas. har kollat på listan över de som kommer och jag har träffat kanske 12 av dem innan. Bra kontakt min familj har med varandra va? Jaja, såna här sammankomster kan ju vara pest och pina men jag ser verkligen fram emot det.

Hmm, ja det var väl vad jag skulle skriva om idag, eller det var inget alls vad jag skulle skriva om förresten. Skulle skriva om Frank Caliendo egentligen. Det är där rubriken kommer från. Frank e en kul kille som jag får skriva om en annan gång kanske, kolla in honom här om ni är sugna på nåt kul: http://www.youtube.com/watch?v=tc6p-RYJWtk&search=frank%20caliendo

I pity the fool som börjar dryga sig på krogen i kväll, då jävlar!