Spongefish Bob

Jag är som bekant med fisk, (se tidigare inlägg). Det har jag varit i en vecka nu och det är såklart läge att publicera någon slags update på hur han mår och om han över huvud taget lever efter en vecka med mig.

Det gör han, han huserar numera i popcornskålen där han fått en fin hatt som lock. Ett lock behöver Senor Domingo Riciado aka Spongefish Bob för han hoppar och har sig något alldels speciellt. Bob har visat sig vara en nästan lika god vän som orginal-Bob varit i snart 29 år. Inte ett dåligt betyg för en fisk. Såhär fint bor han nu.

image29


Det finns stora planer för Spongefish Bob också, hemmet då menar jag. Dykare, skattkistor, stenar och växter ska tillföras. Tittade tom på ett riktigt stort akvarium som visade sig vara ett sköldpaddeterrarium, så det ska jag inte köpa. Men kanske nåt annat. får se om han överlever en månad eller så. Notera också att jag varit ansvarig nog att köpa fiskmat för mina surt förvärvade pengar. Det är han klart värd, Bob. Popcornen får vänta ett tag.

Barasådär

Ronda, bara en stukning bort.

Hola Compadres y la familia och alla andra som läser det här. Ungefär så där mycket spanska kan jag egentligen, Halva meningar. Lite tragiskt men man klarar sig och det är det viktiga, tycker jag iaf.

Jag har ju besök och då blir man lite mer turistig än vanligt så igår tog vi Mirandas bil och körde upp till bergstaden Ronda som är en asgammal stad som sitter ihop med en lite nyare, men allt ligger uppe i bergen på ca 1100 meters höjd. Inte för att det märktes när man var där för uppe på bergen såg det ut som vilka åkrar som helst. Lite torrare dock, det var rätt varmt och det regnar sällan. För att inte säga aldrig. Varning för snö såg vi en skylt dock, undrar hur ofta den kommer till använding. Men berg var det ja, resan dit! Wow, snacka om bergsklättring deluxe. Vi körde runt kanske 7-8 olika berg, alltid med en stadig uppförsbacke. Inga tunnlar här inte. Utsikten därifrån var galen kan jag lova.

Ronda i sig var väl lite som Rondo i Göteborg. Man fick vad man förväntade sig. Bra underhållning av alla de fantastiska vyer som finns runt staden. Vackra hus och galna statyer överallt. En stad krafftigt influerad av kristendomen kan man väl lugnt säga. Från början Moriskt men numera väldigt västerländskt kristet. Inte för att rondo i Gbg är det alltså. Moriskt då. det var en cool stad att göra utflykt till iaf.

I Ronda så slogs jag av hur otroligt mpnga pizzerior det fanns så det var vi ju tvungna att testa. Kanske var deras grej, vad vet vi. Iaf. Slog oss ner och beställde och till vår förvåning så finns det två sorters pizza. Tjock och smal botten tänker man då men det visar sig vara vanlig pizza och pizza med grädde på. Hmmm. Var tvungen att kolla på flera språk för att kontrollera för det låter ju galet. Cream på engelska, Nata på spanska. Jo det verkar vara grädde. Ingen av oss var speciellt hungriga i den 37-gradiga hettan så vi beställer en vanlig och en gräddpizza medparmaskinka. Bara för att veta liksom. Vi åt skinkan och kanterna kanske man ska säga. Smakade på lite men det var direkt dåligt. Så nu vet man. Kunde man ju räknat ut med lilltån kanske?

image27

Ja, tjurfäktning är väldigt stort i Ronda och man får ju ta seden dit man kommer. Ja just det, rubriken ja. Hela ronda är uppbyggt på kullersten som inte ser ut som kullersten ska utan mycket mycket värre. Inget vidare att vandra runt i. Men personligen tror jag det är för att man ska ha nåt att ta tag i när man trillar i de värsta backarna, för det är höjdskillnader i den här stan. Eller så hjälper det till när all snön kommer.

Barasådär

Jag är med fisk

Vet inte vad det är för fisk dock, troligen guldfisk va? Annika vann den på Ferian igår och eftersom de åker hem till Sverige på tisdag igen så blev jag genast pappa till denna fisk. Annika fick såklart döpa den så nu står jag här med en vackert gulsvart gul(d)fisk med namn "Señor Domingo Rociado" som ganska fritt översatt betyder Herr fyllesöndag. Det är ett bra namn men lite långt så ibland kan han kanske bara bli kallad Domingo? Eller bara Bob? Gillar namnet Bob. Lollo kom nyss med förslaget spungefish Bob, det hade ju vart grymt bra också. Namnbyte på fisken nu . "Señor Domingo Rociado aka Spungefish Bob" Kär fisk har många namn.

Som hem får Domingo hålla tillgodo med den plastskål/burk som vi fick honom i, hemmet blir även på skrivbordet hemma i rummet. Detta är något som Domingo uppskattar mycket såg jag imorse för det är en energisk fisk vill jag lova. Lite dum också för han åker in i väggen hela tiden. Kul att han ser ut som en elfsborgsflagga också.



Det här kan vara brjeket som jag letat efter, nåt att hålla fast vid i mitt bloggade. Mitt liv som fisk liksom. Kanske kan livestreama Domingos liv genom nån kamera, kan det vara intressant? Knappast och därför är det ytterst troligt att det händer. Kanske också ska skaffa betting på hur länge Dom klarar av det liv som bedrivs i lägenheten. Ska nog passa på och gå ut med han ibland så han får se lite av världen. Kan ju inte ha vart världens roligaste liv att åka lastbil med en massa andra fiskskålar med fiskar i. Jag vann på egen hand ett mjukisdjur också. En stor tjock tjur. Han har inget namn än så det kan ju utlysas nån slags namntävling där kanske.

Här lägger jag in en bild på tjuren när jag kommer hem från jobbet.
image26

Mycket nytt i livet som ni hör. vad ska man göra när det är jordens kalas som pågår natten lång liksom? Låta bli? Nä. det går inte. Så kan jag inte ha det. Och vad skulle Señor Domingo Rociado aka Spungefish Bob säga? Han skulle troligen skämmas.

Back in business

På mer än ett sätt är jag back in business nu. Både startat jobbet igen efter fem dagars ledighet och fått min dator tillbaka. Den har vart ur spel igen men det visades sig vara ett enkelt fel som fixades med en lätt skruvning på baksidan av datorn och nedladdnig av två gratisprogram som rensade och gick igenom datorn bit för bit. Kostnad för detta kalaset? 0:- ! Mycket bra pris tyckte jag och lovade återkomma om den går sönder på riktigt. Fick en sur min av receptionisten när jag skojade där lite så jag avlägsnade mig snabbt ut i värmen igen. Men gött att ha den lilla silvriga älsklingen tillbaka. Jag litar inte ett skit på att en ny hårddiskkrash inte är på gång så jag säkerhetskopierar allt men här är den iaf. Verkar funka bra nu. Det gillar jag.

Jobb var det också ja, sjukt långsamt att sitta inne när det är så gott väder ute men sånt är arbetarlivet. Haha, svårt att låta som en martyur när man har mitt liv nu. Det är festival och kalas i stan och det har firats så det står härliga till kan jag lova. Då kan det se ut som såhär:

image18

Patricio och Rickard ska åka omvänd bungyjump.

image19

Rickard, Jennie och Mattias tycker alla väldigt mycket om Red Bull och Vodka den dagen.

image20

Tjejen på bilden har inget med filmen att göra. Det har Jennie, Pato, Markus och Mattias dock.


image23

Rock bar, Ge mig ett Y, M C, A! Jennie, Rickard, Mattias, Markus, Pato och Terry försöker iaf.

Ja, det var det, mer bilder kommer på facebook och troligen på tabbloo inom kort. länkarna hittar ni till höger här nere bland alla andra länkarna.

Barasådär
         

Gothenburg

Liggandes på en strand i Jetset-Puerto Banus så börjar jag fantisera om Göteborg, allt tack vara denna fantastiska låt. Det är märkligt men när jag slöt ögonen kändes det som jag låt på en klippa vid Saltholmen. Den sätter ord på precis så som jag känner för stan. Många har förr hört mig säga att jag aldrig skulle sätta min fot där men förra sommarens korta sejour gav mersmak, som man ju säger.

Det är en ny låt för mig, säkert gammal för er men ta del av den och känn kärleken från den bästa staden i världen. Från Liseberg, från Slottskogen och från Feskekörka. Från spårvagnarnas plingande och Wasastans uteservering med galet billig öl, och nära till bäste vännen. Till Skatås med dessa vansinniga backar men ack så sköna Delsjön såklart. Ja, det finns mycket.

Håll tillgodo.



Och ja, jag kommer återvända till Göteborg. Har svårt att se mig själv i någon annan stad när jag väl kommer hem. Ursäkta alla stockholmare och skåningar och allt vad ni är men det är verkligen kärlek i denna stan.

Nåt nytt

Testade nåt nytt. eftersom jag inte jobbade idag behövde jag ju inte börja festen 01.00 efter jobbet utan kunde starta normalt. sedemera behöver jag ju då inte komma hem kl 09.00 på morgonen.

VI startade med lunch och tinto verano kl 18.00 och det var lugnt och fint till kl 20 när det börjades med red bullying som är ett ord jag introducerar härmed. Sen var det feria i La linea och det är galet som fan. Borde ämd¨inte bli så sent tycker man,

Mycket senare och en anti-bungyjumpsession senare så sitter jag här nu och skriver. 06.30. Dags att sova, Skitliv, inget ändras nånsin

Love it

Inte möe att skriva hem om

Wojwoj, nu har det inte hänt mycket att skriva hem om kan jag lova. Därför är det väldigt tyst från min sida. Inte så att jag lever ett trist liv eller så men det rä bara inget extraordinärt att skriva om. Har jobbat gravyard hela veckan vilket innebär 16-24 vilket i sin tur innebär att man går ut efteråt och inte tar sig hem före 08.00 någon morgon. Sen är det lite Sol på dan och lite poker på kvällen däremellan. Enkelt så. Regn har jag inte sett härnere sen i april tror jag, sjukt varmt är det också. Gött.

Pato har vänner på besök igen, inte utan att man är lite avis. men jag har snott några av dem hem till min lägenhet så det känns som mina vänner nu, haha. Inte riktigt kanske men det är bra killar och tjejer. blir nog att möta upp dem ikväll för en eller annan dryck av valfri sort. Jag har ju fått ändra min favoritdrink från White Russian eftersom de inte har mjölk så nu är jag nittiotal och kör Vodka-redbull istället. När det inte är Öl och/eller Whiskey då. Svårt för dem att göra fel på de drinkarna också. men häromdan så hittade jag ärligt talat en som inte visste vad "on the rocks" var, vad är dealen med det liksom? Pinsamt. Drinkarna är ju såklart fortfarande starkare än 50-50 här men det börjar jag vänja mig med. I wiskey är det ju också 100-0 och det klarar jag ju uppenbarligen. (inte)

Avslutar med gårdagens Rocky som passar alldeles för väl in med alldeles för många av vännerna. Som vanligt helt underbart korrekt. 

image17

Fridens Liljor

R  

Nästan favorit i repris

AIK - Elfsborg 0-2 (Mattias Svensson, James Keene)

Serieledning

Gott så.

image16

Teknik

Vad är det med teknik? Fan ingenting fungerar som det ska.

Kan inte koppla min kamera till datorn längre... det gör det förbannat svårt att lägga pp kort nånstans, så har det var länge nu.
 
Idiotiskt, Samsung camera - inte min favorit just nu.
 
Dom måste bort, tillsammans med Bush, Apple kundsupport och jävla Bestpoker och alla badbeats.

Barasådär

Så gör mästare

AIK - Elfsborg 0-1 (Stefan Ishizaki)

Serieledning

Gott så.

image16


Ett nytt kapitel

När vet man om det är dags att ta sig vidare, att öppna en ny sida i detta liv vi kallar vårt eget. Är det när en chans uppenbarar sig som man känner stor spänning inför? Jag tror jag kan vara där eller iaf på väg dit. Att bygga något nytt från grunden, igen, lockar faktiskt. Jag är så nöjd med det senaste halvåret och allt som har hänt men det är samtidigt tufft när löften tycks vara löften som aldrig får fäste. Jag vill lita och jag vill tro, det har jag alltid gjort. Men om inte, då kanske det finns en annan väg att gå. 

Krypiskt? Ja, så kan det va. När man har haft en blogg tillräckligt länge hamnar man i ett läge som bland annat Kattis hamnade i före mig. Fel personer hittar till den och man kan kanske inte längre skriva saker som man vill för att det påverkar mer än ens privatperson. Det ska det inte behöva göra tycker jag Men det gör det. då får man bli kryptisk istället. Det funkar också bra. 

Jag måste dock starta eller hitta nånstans att lägga mina pokerinlägg tror jag, för det verkar bli väl tekniskt när jag väl skriver. På tal om poker så hittas nåt helt fantastiskt i resultatlisten till tidigare nämnt WSOP. På plats 28 från dag 1B så ligger Mr Souerige Korkort. Någon nisse i registreringen har helt enkelt tagit namnet direkt från körkortet och om alla kollar på sina körkort så ser ni att där namnet står på de amerikanske så står det stort och tydligt Sverige Körkort på de svenska korten. En söt liten anekdot, nu är ju bara frågan, Vem är Mr Korkort? Kan ju rent tekniskt va vem som helst som jag ser det...

En sista grej, det tycks vara så att man ska ha en fotoblogg för så fort lite bilder kommer upp så flockas kommentarerna runt sidan men annars är det tyst som i graven. Hmm, nåt att fundera på kanske. Tillsvidare så kör jag en arkivbild här, bara för att påminna vart jag är:

 The rock

Barasådär 


Bob

Det blev Las pampas igår och argentinsk köttfest mest öl i lerkrus och hela baletten, Mycket uppskattat av unge herr Pettersson att Pato med vänner beslutade sig för att besöka staden på deras korta tid härnere. Patos vänner ja, tre barndomsvänner tror jag visst som alla fyllt 30 i år och som beslutat sig för att ta en liten semesterresa hit över helgen, Kul grej, hör ni det alla gamla vänner?

Vilket som, det blev en ganska sansad kväll. Jag är som alla vet inte speciellt bra på att komma ihåg namn då jag mer koncentrerar mig på att säga mitt eget namn rätt än att lyssna. Så jag kommer inte ihåg namnen, men jag kommer ihåg att jag hörde minst 5 uppsättningar namn under kvällen och de är bara tre. Så det finns smeknamn in aktion. En hette Bob, eller han hette antagligen inte Bob men kallades Bob. Det är inte sinnessjukt kul isig men det är sjukt kul när man vet att det finns en Bob i mitt gamla gäng också. Och de är båda elektriker, eller iaf utbildade på samma slags utbildning... What are the odds. Min vän Bob the builder och jag har känt varandra längre än jag kan minnas, bokstavligen talat och han har jag skrivit om tidigare här. Tobias med lille sonen Noel och flickvän.... fan det var det där med namn ja. Ta inte illa upp, det är ingen illa ment, bara sån jag är. 

Iaf fick kvällen mig att fundera på de olika gäng vänner som jag skaffat mig genom olika faser i livet. Faserna består av fem har jag räknat ut: Uppväxten, Fotbollen, Lumpen, Universitetet och nu denna utlandsvistelse (Ladbrokes men också annat). Uppväxten flyter såklart samman med fotbollen till viss del då det var en stor del av uppväxten. Det var inte poängen dock, poängen är att man knyter så mycket band och man skaffar så mycket vänner över åren så det är självklart svårt att hålla kontakt med alla, man måste ju leva sitt liv framåt också, inte bara bakåt. Och här är det nu då meningen att jag ska dela med mig av ett citat som jag snor rakt av från Anna, men hon har ju snott det också så jag bestämmer att det är ok. . 

"There comes a point in your life when you realize who matters, who never did, who won't anymore, and who always will. So, don't worry about people from you past, there's a reason why they didn't made it to your future." 

Barasådär
 

Klart jag mår bra

Jag får många oroliga mail och telefonsamtal när jag skriver något nego eller nåt som kan tolkas som att jag inte trivs eller mår bra. Ni behöver inte vara oroliga, den dagen jag mår så dåligt att jag spyr på hela tillvaron och inte vill vara här längre kommer jag inte stanna en sekund till utan åka nån annastans. Men så är det inte nu. Solen skiner och fåglarna kvittrar (faktiskt så mycket att man inte kan sova), standen är varm och det är tom lite surfkänsla över La linea idag. Var en kortis på stranden för man kan inte vara där för länge (Man flyter bort och det stör mitt pokerspel). Idag är jag annars mest sugen på argentinska tapas på las pampas men ingen är ju hemma och ledig vad jag vet... hmm, vad göra? Blir MSN-ragga middagssällskap helt enkelt. Så lätt är livet här. Blir lite bilder för att bekräfta dagens fina väder och det välmående Rickard som jag just nu.

81632-1581632-1481632-13

Fridens Liljor

Vem är Schulman?

Ja, jag menar inte att vara ignorant på något sätt för jag kan ju numera använda google nästan lika bra som både Linus och Mats tillsammans men hur, var, när och framförallt varför bröderna Shulman? Nu är det officiellt, jag har vart borta för länge från Sverige för jag fattar precis ingenting.

Vem fan är Alex Schlman och varför tror han att nån bryr sig ett skit om nånting han tycker? Läste nåt att han var inblandad i stureplan också, fy fan.

Och jo, jag menar nog att vara lite ignorant.

WSOP

I dagarna börjar WSOP på riktigt. Main event i texas Hold'em. WSOP är World Series of Poker och är helt enkelt Poker-VM i gammalt gott svenskt ordalag. Det består egentligen av ca 60-70 olika event men detta är det största och det med mest pengar i. Main event har ett inköp på $10,000 och förra året var det ca 9000 deltagare. Jamie Gold vann den gången och plockade hem sjuka $21,000,000. Det beräknas inte bli fullt lika mycket folk denna gång men förstapriset kommer väl troligen bli en sjuk summa som man kan dra sig tillbaka för gott på. Men det gör man ju inte såklart, drar sig tillbaka alltså. Det skulle iaf inte jag gjort. Men jag är ju inte där och känner på det...

Det är inte utan bitterhet som jag skriver det, jag hade så gärna varit där och det hade vart precis rätt tid just nu för formen är stark och pokermässigt är jag stark i självförtroende även om jag åker på de mest sjuka utdragningarna i mannanminne också. Men jag spelar rätt, kan mina procent och jag ställer in när jag ska. Inte mitt fel att nån fisk synar med sämsta handen och hittar hålstege eller runner-runner flush. Men nu var det ju inte mitt eget spel jag skulle prata om egentligen, eller det var det kanske men inte hur jag spelat veckan som gått. Det är kanske lite skillnad på att spela WSOP gentemot att klonka en Sit&Go Rebut turre-homegame med Chris, Chris, Carole, Michael, Chris tysta polare, Stuart och Deans polare. Eller att spela en Highstack berusad mot Pato, Henrik, Miranda? Kanske. To be fair, berusad var jag på den förstnämnda med.

Jag har såklart försökt kvalificera mig för WSOP iår och det har runnit ganska mycket pengar från bankrullen för att försörja den turneringsgrind jag haft under April-Maj månad. Då spelade jag INTE den bästa pokern i mitt liv och jag hade absolut inte mest tur i världen heller. Närmast var på en turnering med 5 platser WSOP-paket garanterade och med ca 120 pers startande. Jag kom 7:a efter två händer som jag tror jag aldrig glömmer. Kåk mot högre kåk på rivern och AA mot QQ preflop och en Q direkt på floppen, gg TILT.... tom för herr pettersson. Brukar vara rätt svårtiltad men då var det inte kul. Hade jag vnnit dem så hade jag vart sjuk chipleader och suttit på ett hotell i Vegas nu. Livet är ganska bra ändå.

jag hade sen förhoppnigar om att få åka med Laddies men av de planerna blev det intet, Tilt, FFS och allt sånt (fan jag har spelat online för mycket). I efterhand så kan man kanske tycka att det vart tur också för jag hade ju så gärna spelat så det hade vart svårt att stå vid sidan. Hade trolgen på fyllan övertalat någon av mina Vippare att stejka mig och sagt upp mig på plats, sen åkt på tredje handen med AA preflop. Som ni märker försöker jag hitta en anledning till att jag inte ska vara där utan vara här istället. Går sådär. Ska jobba hårt på att kvalificera mig för WSOP London med £10.000 i inköp istället, sen blir det hårdgrinden för att bankrulla alla EPT-events som jag ska kvalificera mig till. Det är ju "bara" 8000 Euro i inköp. Jag skriver som jag SKA kvalificera mig till för nu är det dags. Jobb med fast inkomst ger större chanser att komma med på ett event, jag spelar säkrare än när jag var student eller levde på det här.

Slutgiltligen, Stort lycka till i Vegas till Totto, Nebu, Hager, Hagan, Abbes,  Kaveh, Globas, Obbe och archduke, detta går självklart också till alla andra som jag glömt eller missat. Det är sällan med mening jag gör det, glömmer alltså.

Så, ett riktigt, ganska fokuserat inlägg igen. Det är jag nöjd med. Livet rullar på och det är två dagars ledigt nu. En begynnande förkylning gör att jag antagligen stannar inne och utnyttjar det faktum att alla väldens bästa spelare spelare live just nu så då bord eju online vara mer fisktätt än vanligt. Eller är det främst fisken som tänker så. ja, som alla vet är jag ju den värsta fisken av alla som står för de sjukaste utdragningarna. Fråga bara johan hur svagt AA är mot starka 35off. 

Barasådär

Mycket nu

Ush, nu går jag in i en sån där arbetsperiod igen när jag inte riktigt har koll på hur mycket jag jobbar eller hur mycket tid jag lägger ner på det här riktigt. Men det är å andra sidan bra att man trivs på jobbet och att man gör mycket och det går ju trots allt framåt med det man gör. Mycket har hänt sen sist som inte är jobb också så det är väl roligare och säkrare att prata om det.
 
Julian på jobbet hade stag do i fredags, det var sjukt. stag do är typ svensexa för de som undrar men det gjorde väl ingen så nu har jag idiotförklarat alla helt i onödan. Eller det gjorde jag inte men om man läser detta med skygglappar så kan man tro det. det är många som gör det tror jag och det är trist. jag gör sällan det och det är jag ju glad för istället. Hmm, stag do var det ja men det som hände i den kuststaden stannar i den kuststaden är det sagt så det får jag hedra. det startade 17.00 fredag kväll och avslutades 09.30 lördag morgon iaf. Sjukt kul.

idag har jag genom det mer eller mindre otroliga facebook fått kontakt med två vänner som jag aldrig trodde jag skulle få kontakt med igen, fy fan vad kul helt enkelt. Ni är djupt saknade och ni kommer ju såklart aldrig se detta kanske men 7-8 år är en väldigt för lång tid för att vara ifrån varandra.

Detta är ett väldigt splittrat inlägg och det är väl så jag är just nu, svårt att slå mig till ro och svårt att koppla ner. Vet inte vad det är men det är nåt som gnager och sliter. Om det är bra eller dåligt vet jag inte men det är mycket nu. inte nödvändigtvis dåligt mycket alltså, glad och så är jag iaf så det är ingen anledning till oro, tror jag.

Fridens Liljor