Continental Star

Det är vad jag är nu. Signad och klar, premiären är avklarad och min livs första match på engelsk mark är därmed avklarad. Det hela handlar om fotboll såklart, så ni som är komplett ointresserade kan kanske sluta läsa här och hoppa på lite längre ner där det kanske, men bara kanske, inte handlar om fotboll. Jag tillhör alltså nu Continental Stars, ett ganska mixat lag i södra London. Det består av mig, två norrmän, en fransman/grek och resten av killarna är från Gambia/Nigeria/Kongo. Intressant mix kan jag lova. På träningarna eftersträvas positiv diskrimuinering när tränaren tar ut lagen då han alltid börjar med oss icke-svarta (för att vi inte ska känna oss utanför eller nåt) Till saken hör då att tränaren heter James någontingsvårtattuttala och är jättesvart. därför den positiva diskrimineringen.

Igår var iaf första matchen för mig och som målvakt vill man ju hålla nollan och som fotbollsspelare vill man ju vinna matcher. Jag gjorde nu inte vare sig det ena eller det andra. Vi fick stryk mot serieledarna med 2-0 men det gick bra för mig ändå. Tog en straff, nosade på krysset när jag tog en nick, tog några frilägen osv. Jag och laget var nöjda med migsjälv men det hade varit bättre med en seger. Jaja, så är det. En sak med engelsk fotboll är precis som man tänker sig, det är föärbannat hårt. Förbannat hårt. Såhär dagen efter kan jag räkna dobbar i min högervad och jag ser tydliga spår på mitt vänsterknä. Spår som visar att motståndaren körde med filade metalldubbar som han med glädje körde in i mitt knä/lår. Lite blod och så men jag tror jag överlever det. Ute på planen var dubbarna-före-tacklingar snarare regel än undantag och det var mycket svordomar och hat mellan spelare. Precis som det ska vara i england. En del gyttja var det också på planen och det blåste ganska kallt. Det hade såklart regnat innan.

Som ni hör så trivdes jag som fisken i vattnet och det var uinderbart att vara tillbaka på planen, önskar jag kunde spela nästa lördag igen men nästa lördag är det pokerturnering på Ladbrokes Casino i Paddington och jag tänker vinna den. Bara så ni vet.

I pity the fool som filade sina dubbar innan han tacklade mig med dem.

Hemlängtan eller nåt

En intressant grej med att bo utomlands är att nyhetsberoendet är så mcykets törre då man inte dagligen blir matad med radio oh tidningsrubriker om vad som händer hemma. Jag är typ ständigt två dagar sen med allt som händer hemma känns det som. Det är en jobbig känsla då jag tycker om att veta saker, att vara uppdaterad. Så blir det också svårare att blogga har jag märkt. Jag vet ju inget. jag kan ju inte ärna blogga om Labour och Torys. Om webley stadium som aldrig blir klar eller avrför Tony Blair ska avgå och allt annat som jag blir matasd med här, det är ju komplett ointressant ju. Konstigt är det iaf.

Tror jag är inne i en period då jag söker anledningear att sakna "hemma". Det är inte svårt att hitta såna, anledningar alltså. Vet inte varför det rä så nu, kanske för att jag nyligen var hemma men aknske också för att det är precis två månader sen jag åkte nu, hemlängtan brukar komma då har jag hört. Eller märkt ska man kanske säga eftersom den alltid gjort det efter den här tiden. tror det är en bra känsla, det betyder att man har haft/har ett bra liv hemma i Sverige. det betyder att det finns kvar när man själv väljer att återuppta det. jag vet att det kommer finna kvar och det ge rmig stor tillförsikt inför framtiden och det är grymt skönt.

Är mer positivt inställd nu än jag var när jag började skriva och det är ju en fantastisk känsla, bäst jag slutar skriva innan det kommer tillbaka. Jag avslutar med en gammal goding som var ett tag sen jag höll på med: Listan

Saker jag inte kommer sakna med England när jag flyttar härifrån:

1. Heltäckningsmattor
2. Englasfönster
3. Bankbyråkrati
4. Depositionsavgifter
5. Värmen i tunnelbanan

Men annars är det bra.


Oinspirerad och rörig

Så, då är det alldeles för länge sen man skrev i denna blogg igen. Ända sen jag själv satte upp regler för hur jag skulle göra så har det gått åt skogen. Typiskt och precis som vanligt när det gäller mig. Klara inte av mina egna hårda gränser kanske? Eller så är jag lat? Jag är osäker på vad det kan vara. Tycker inte om att vara osäker, vill vara tydlig och klar i vad jag tycker och gör. Svårt är det, nästan omöjligt.

Jag har vart i Sverige i helgen, förlåt alla som jag inte hälsade på och hej igen till alla jag träffade. Speciellt till Lollo som vi överraskade på födelsedagen och Tobias som blev pappa till lille (antar jag) Noel. Han borde vara liten iaf, han är ju trots allt nyfödd. En lite konstig känsla det där, när ens äldste kompis blir pappa för första gången. Hur ska det gå liksom, klart det går bra men ändå. Ja, konstigt är det iaf, kan inte sätta fingret på det men jag vågar nästan lova att den lille kommer någon gång spela fotboll iaf, så pass väl känner jag fortfarande Tobbe.

Annat när man var hemma i Sverige då? Massor. Vad gör jag här i London när allt är så lätt och bra där? Varför skulle jag vilja vara där när jag kan vara här? Mycket tankar som flygare fram och tillbaka när man varit hemma. Gör man rätt som satsar på utlandskarriär eller är det lättare/bättre i Sverige? Jag vet inte det, antar att tiden får utvisa det. Nu är vi ju här, och det är bra. Trots heltäckningsmattor och  dimma.

Skitsamma, nu ska jag jobba vidare. Har faktiskt precis noll motivation att skriva nu, behöver tid att tänka tror jag.

Kul att se er jag träffade var det iaf, jag saknar er alla massor.


Skitliv

Skitliv.org går i graven. En epok är över och därmed så lär väl inte min bokutmaning bli besvarad där, skitliv. Nu är det ju inte det som är det sorgliga med detta utan det faktum att Niklas inte kommer delge oss sina tankar om ditten och datten är ju ren och skär skandal. Hans poetiska stil har sedan startat förbluffat och förundrat många deltagare i den enmanscommunity det faktiskt var. Han var/är duktig på att skriva, den gode Niklas. Jag tro att han behövde det under sitt kårår, någonstans att få ut de där tankarna som den politiska korrektheten inte tillät honom att ta ut på de stackars studenter som sökte sin hjälp hos honom. Det är synd iaf, att han slutar. Det var tänkvärda saker och han är en god vän så han kommer att bli saknad, ännu mer nu än innan då.

Skitliv och skitliv förresten, det har inte jag. Har ett ganska bra liv måste jag säga. Inte ens ganska bra utan väldigt bra. Extra-bra kanske. Ett jobb jag trivs med, kärlek, framtidstro och glädje. Vad mer kan man begära? Jag är glad helt enkelt. Men det hela grusas alltså lite av att nu skitliv har lagt ner. Jag hade tänkt lista de bästa inläggen på skitliv men eftersom alla står efter varandra är det svårt att länka, surfa dit och läs helt enkelt, poetiskt, upprörande och vackert är det. 

I Pity att det läggs ner kort och gott


Jag ska försöka

Hur många gånger har ni själva eller någon i er närhet använt sig av meningarna: "Ja, jag ska försöka komma på festen"/"Jag försöker titta förbi när jag i närheten"/Jag ska försöka men jag lovar inget" . Jag gissar att det är många gånger och jag anser, nu, också att det är kanske det fegaste och ynkligaste man kan säga. Jag har själv använt mig av det många gånger. Det är en effektiv väg ur situationer där man inte vill vara. Men det är en feg väg och det är inte rätt, vare sig mot dig själv eller mot dina vänner. Den nye Rickard, han som lämnat Örebros ”de går aldri”-attityd bakom sig, gör inte längre sådant. Det är lite svårare för man är lite rakare mot folk. Och folk är inte direkt vana vid att man är rak mot en. Vissa skulle tillockmed säga att det är lite otrevligare men framförallt är det ärligare och det är viktigare för mig.  Man får helt enkelt ta sitt ansvar och säga att man inte kommer på den jävla festen direkt, det är inte svårare än så.

-    ”Hej, Rickard! Vi är några som ska spela fotboll i parken på lördag, ska du vara med.”
-     ”Ja, det låter kul, har lite att göra men jag ska försöka komma förbi."


Hur fan ska jag försöka komma förbi i det läget, har ni någon gång försökt göra någonting, bara försöka alltså. Testa nu, försök att trycka ner enter på datorn, gör det inte, bara försök. Det händer inte så mycket va? Det är för att du bara försöker och inte bara gör det. I min bok så gör man det eller gör man det inte. Testa nu, tryck ner enter, gör det. Visst var det lättare än att bara försöka? Det är precis samma sak i verkliga livet. Alla dina vänner, familj och du själv vet vad försöka betyder. Det betyder att det med största sannolikhet inte kommer hända, det är en väg ut, en väg bort från att säga sanningen. Den vägen är feg, det är inte den vägen man vill ta men ändå så står man där och säger att man kanske ska försöka göra någonting.

Varför?

-    ”Bara burken kostar 3!!!!”

För övrigt ska jag försöka att komma hem till Sverige snart.


Jag kan

Om jag då skulle producera någon sorts mening och tanke med detta inlägg, vad sägs om det? Nog med dagboksinlägg och bokutmaningar och allmänt svammel om saker som inte spelar någon roll och istället rulla upp ärmarna och producera något som får alla läsare att fundera lite extra på sin situation eller sitt liv. Låter det lite överpretentiöst så är det bara för att det är det. Jag tar mig själv på lite för stort allvar numera. Jag tror det hjälper mig att nå dit jag vill.

Att nå dit man vill kan vara en svår sak att göra, i många fall rent omöjlig eftersom man inte vill göra uppoffringarna som krävs för att göra det. Någon som tror att alla framgångsrika personer har fått allt de velat kastat till sig bara för att hålla fast vid det resten av livet, jag tror inte det. Jag tror de kämpat och slitit och gnetat sig fram för att vid ett mycket senare tillfälle kunnat njuta av framgången. Jag har varit en person som tror att det kommer att falla i knät på mig men insett att det troligen inte kommer att hända. Jag får jobba lite mer för det helt enkelt. Från och med nu är det slut med ”jag kan inte” och ”det klarar jag nog inte”. From this day forward så är det jag som helt enkelt gör det.

Hur ska man någonsin kunna bli bra på någonting om man inte bara gör det, ofta och mycket. Första gången jag spelade poker hade jag ingen aning om hur man gjorde men efter att ha spelat en miljard händer så tror jag att jag har ganska bra koll på det. Inte heller är jag förvånad över att det finns de som är bättre än mig, inte på grund av att de har bättre naturliga förutsättningar (även om det spelar roll också) eller för att de har mer pengar än mig utan för att de troligen har gjort detta längre tid än mig och med en större tro på sig själva och deras förmåga. Samma sak i sport, hur ska man någonsin veta om man kan en idrott om man aldrig har gjort det. Jag spelar inte golf så bra, undrar vad det beror på? Är det att min kropp inte kan spela golf? Har jag för korta armar i förhållande till mina ben eller är det på grund av att jag aldrig spelat på riktigt? Att ingen visat mig hur man gör och hur man puttar och slår rakt fram på ett riktigt sätt? Jag kan spela golf precis så bra som jag förtjänar med tanke på att jag inte lägger ner någon tid på att lära mig.

Jag tror många skulle ha nytta av att tänka liknande, jag hör alldeles för ofta att folk inte kan eller att man inte tror att det kommer att gå. Jag tror att man då skapar precis den negativa energi i kroppen som gör att man aldrig någonsin kommer att klara av att göra det.  Det är inte bra, tänk glada tankar och bra saker kommer att hända dig. Låter lite som en sunshine-historia men ni för ta det för vad det är ett nytt sätt att tänka och ett nytt sätt att leva. Inte endast en gång utan jag tror man måste göra det jämt, i all framtid. Och jag tror vi lyckas snabbare med vad vi företar oss om vi gör på det här sättet.

I pity att inte kunna någonting för det existerar inte längre


Vad göra?

Jag har ett problem med min blogg. Jag kan inte bestämma mig för om den ska vara en slags dagbok eller en slags åsiktsmaskin för att peta ut mina åsikter och ditten och datten. Eller kanske båda? Jag vet verkligen inte. Och då skriver jag inget, vilket resulterar i att ingen läser, vilket resulterar i att jag blir lite sur på mig själv för att jag inte skriver och det i sin tur är ju inte så roligt.

 

Inga stora problem som ni hör. Ganska pyttesmå men även de små problemen kan göra att man ligger och funderar på dem till man blir tokig. Nu är inte just detta ett sånt problem men det kan ju finnas andra problem. I mitt fall är det ofta att jag inte kommer på vad en skådespelare/fotbollsklubb/film eller låt heter och i de fallen blir jag sannslöst  irriterad på att jag inte komme rihåg nånting, fast det bara är en liten skitsak.

Den närmsta tiden har jag bestämt att jag i förväg ska bestämma vad jag ska skriva om för att liksom trigga mig att skriva när det är dags så att säga. Inom den närmsta veckan ska jag behandla så vitt skilda ämnen som ”Varför alla andra är idioter”. ”Så lär du dig av dina misstag” och kanske en liten bit om ”Xperteleven säsong 3”. Inte det mest fantastiska av ämnen kanske men jag tror det blir bra. Jo, det blir bra.

På tal om sista tidens boksnacks å har jag precis börjat läsa en biografi över George Best, inte jordens bästa läsning rent kvalitetsmässigt men boken är full av härliga historier från den gamle playboyens liv. Och det är ju alltid kul.

I Pity att inte veta vad jag ska göra riktigt.