Misstag

Misstag sker och det bör inte var jordens grej så länge man gör något åt det kan man tycka. Många kan enkelt ändras utan att någon egentligen vet vad som hände. Kanske har man inte ens märkt vad som var fel och man märker framförallt inte exakt vad som ändras. Eller så blir det en alldeles stor grej som effekten finns kvar under en mycket längre tid. Det är onödigt och destruktivt att ha det så.

Är inte människan i stort väldigt dålig på att förlåta förresten? Jag tror det och det kan vara värt att fundera lite över. Kafka sade en gång i tiden att "Alla mänskliga misstag begås av otålighet" och vad kan man egentligen ha emot otålighet? Det är en bra egenskap som gör att man dras framåt städigt, kan man då också inse sitt eget misstag och gör något åt det så torde det vara lugnt. Albert Einstein sade att "Den som inte gör misstag gör vanligen ingenting." Och återigen så är det ett tecken på en slags otålighet. Även den gamle Lenin hade sin poäng när han sägs ha sagt "Endast den som inte uträttar något i praktiken kan undgå att göra fel." (ja, jag har googlat lite uttryck idag)

Jag har som ni förstått gjort något som jag inte borde, det gällde jobbet och det var skit gjort. Jag har gjort bot och bättring men det har nog skadat mitt förtroende hos Big Boss ett tag och det är ännu mer skräp. En skitdag blev det till slut helt enkelt.

Men ju mer jag tänker på det så kommer jag alltid att råka ut för saker för jag tar steg framåt. Jag kommer aldrig att göra detta specifika misstag igen men säkerligen kommer det att bli mer saker som vi ryker ihop för. Jag är väl sån helt enkelt. Jag har under veckorna som gått blivit kallat för såväl galen som hyperaktiv och en pain in the ass för att jag vill så mycket, och jag vill det nu. Så har det fan alltid varit. Under kåråren var jag direkt ovän med personer som numera är mina nära vänner och som jag flyger kors och tvärs för att träffa. Det är märkligt hur det blir men det är mitt driv framåt som gör det.

Ska man sluta då? Eller köra på?

Inte mig själv

Nåt har hänt.

Sverigeresan gjorde mer med min än jag trodde tror jag. Det är inte att jag är olycklig på något sätt för jag känne rmikg verkligen hemma här och jag mår bra och allt sånt. Men jag känner mig så satans oinspirerad av allt. Jobbet är trist och ingenting händer, WSOP spökar såklart, i det också. Och så nya förutsättningar också. Fan, vi som hade nåt så bra på gång. Men det ska jag uppenbarligen inte skriva om här.  Så det är trist och inget kul kommer jag på att dra igång och sitter mest och gäspar och har allmänt trist när jag är på jobbet. Inte orkar jag knappt skriva här längre heller vilket ju är ännu tristare typ, och inte heller kommenterar jag i närheten av så mycket som jag brukar och lovat mig själv att jag ska. Och väskan är fortfarande ouppackad och inte har jag tärnat på länge...

det positiva då? Jag vann nyligen på poker, skatten på inkomst ska sänkas till låga 20% from 1 Juli här i Gibraltar och jag är full av tillförsikt att jobbsituationen snart förbättras. Big boss stannar och chocking news idag från densamme gjorde mig kortvarigt livrädd men det visade sig vara idel bra saker. Tur. Tråkigt att man inte kan skriva om sånt som händer på jobbet egentligen eftersom mitt liv till typ 75% kretsar runt det men så är det. Blir att sova tidigt idag då de senaste två dagarna vart dricka och slå runt av kosmiska mått. Inte bra. men kul.

Fridens Liljor

Bra start

Tillbaka i gib och det tar exakt 9 timmar innan tidsuppfattningen är ut genom fönstret förstörd och ur vägen. Börjar jobba kl 17 och slutar då följdaklligen 01.00 och då hade ju en normal person kännt att det är dags att sova. Men jag drar iväg på ett homegame poker såklart. Tur det kanske för det hela slutade med att jag rivrade Sturart med en kåk med A5 mot hans fantastiska hand 73 på brädan 365-3-5 för en lite högra kåk för pettersson som därmed tar hem spelet och ?180 för besväret. Var riktitg länge sen jag vann någonting live så det var skönt. Splashade bort kanse ?50 på cashgeme dealer choise efteråt men det gjorde inte så mycket, det var ju vinster. Crazy Pineapple är ett skitspel för övrigt.

Sverigeresan var härlig och jag är tillbaka här som en utvilad och lugnare person. det var mycket som skulle hinnas med hemma och allt gick inte. Mycket nöjd med resan ändå. Hinner inte skriva mer nu då jag precis vaknat och detär dags att gå till jobbet, kl är nu 13.30. Kom isäng kl 7 imorse. Idiotiskt.

Barasådär

VIP

Var på Ladbrokes VIP-event igår och eftersom allt är konfidentiella uppgifter och spelarna ska förbli anonyma så blir det inte mycket emr skrivande om det mer än att det var riktigt grymt. de är människor med de här maskinerna som lirar poker ju. Skulle man inte kunna tro annars. Det är skönt att vara i sverige igen och det är skönt att förstå vad all säger och det är nästan göttigast av allt att kunna snacka med vem som helst på krogen utan att behöäva förklara att man inte kan språket. Nu ville ju ingen snacka med en på Cafet iaf men det är ju för att man inte har framgångsfrisyr och gucci-jeans. Stockholm är läckert men det är också en stad som man kan bli trött på snabbt. Trafik, ytlighet och prettos finns det gott om. Men här finns också underbara vänner som man inte sett på länge. Jag hann med några av er och nu ska jag till öret för att träffa ännu fler. Gott så. Så, det var det spretigaste inlägg jag kan skriva men jag har bara ekort acces på stationen här och var tvungen att skriva snabbt. En veckas semester nu, Wooohooo.







Danmark

Jag är i kära grannlandet, jag fattar om möjligt ännu mindre danska än jag gör spanska. Men det blir nog bra. är här ett knappt dygn och nu ska jag snart uttala ett nästan omöjligt dansk ställe som taxin ska köra mig till. Blir kul. Ska fråga han om han har attackerat några domare på sista tiden, eller om han åt gröt imorse. det låter ju lite så när di talar, de danske.

en bra grej dock, det finns STARBUCKS på flygplatsen. där sitter jag nu. Var värt en liten paus för att få en grande latte med en granola bar.

Barasådär.

Det är inte vem du är utan vad du gjort

Jag har lärt mig något om personer jag trodde jag kände den här veckan. Tråkiga saker rent av. Det är illavarslande när det händer men samtidigt så är det nåt helt nytt så det är svårt att släppa det. Jag har lärt mig att det inte alls handlar om vem man är utan man döms allt som oftast för vad man gjort eller vad man gör. Man kan vara  den intressantaste och trevligaste personen i världen under många många år men om man gör något annorlunda mot vad som förväntas så är man inget. Det är tråkigt att upptäcka såna sidor och det är tråkigt att bli sedd som en sån person.

Om det sedan handlar om att man gjort något annorlunda än att stanna kvar i hembygden för alltid eller om man sårar någon i ens närhet eller om man bara är rastlös och inte kan stanna för länge på samma ställe spelar liksom ingen roll. Jag anser det vara ett större svek att ignorera någon som sträcker ut handen till försoning än något annt. Sådan är jag och det bottnar i min syn på människan och på vänskap. Denna syn har fått sig en törn sista veckan.

Å andra sidan finns de som äre komplett tvärtom, de som ser en för den man är och inser att alla gör misstag elelr gör val som inte alla kan tycka är de rätta men som är de rätta för en själv.  De sanna vännerna som stannar hos en  och som  ger upp vadsom för kanske 30 min på en tågstation. Det var coolt, och väldigt internt. Jag har väldigt många såna vänner skulle jag tro men just nu är det allt det dåliga som tagit över mina tankar,

Man döms för att man är annorlunda eller för att man är alldeles för vanlig. Det är en ruskigt svår balansgång att vandra och det är inte många som klarar av den. Jag verkar inte göra det. Jag vandrar för det mesta rakt på eller mittemellan. Jag trivs med det och jag tror att de flesta i min närhet trivs med att jag hanterar saker så. Jag förstår egentligen inte varför jag jagar upp mig såhär över några småsaker men sånt som känns jobbigt och som man tänker på ska väl fram i ett forum som detta. Jag är evinnerligt trött på allt sidväljande som pågår och jag kan inte för mig värld förstå vad det ska vara bra för. Ingen hjälps av det och ingen mår bättre av det, troligen mår många sämre av det.

Skitsamma, Barasådär. Nu till nåt annat.

Första delen av min Nordentrip är nu bokad och det blir Ons-tors köpenhamn, Tors - Lör Stockholm, Lör-Mån Örebro och sen till Vargön. Sen återgår planeringen i planering. En vecka ledigt har jag fårn den måndagen till nästa måndag. Det ska bli gott.

Return of the mac

Jag är tillbaka, macen lever. Ny laddare är hittad och allt tack vare kanadensiske Simon borta i huset strax brevid. Den ende jag känner med mac här... Han hade en extra liggande och den gav han gärna till mig.

Gracias amigo or as they say in Canada, Thanks m8.

Så, tillbaka på datorn och allt men nu ska jag laga mat, indiskt står på menyn. Ska kolla F1 också, heja Massa.

R

Mac är inte alltid bäst

Tex när laddningssladden inte funkar som den ska och man bor i gib där det inte direkt vimlar av apple stores eller såna som kan laga den. Skräp är det med det och därmed kan det dröja ett tag innan nästa inlägg igen. Kanske.

Jag har ett endaste litet hoppa och det är att de saäger att det ska finnas en affär som säljer mac på nån bakgata i gib. Fan vet om det är sant, men har sett den tror jag. Men jag var full och vet inte säkert.

Hade jag haft en PC är jag säker på att jag hade haft ett överföd av sladdar som fungerar.

Rickard goes nordic

Så är det, jag ska till norden, och jag säger norden eftersom jag inte bara ska till sverige utan jag ska mellanlanda i Danmark och den vackra staden köpenhamn. Jag ska på affärsresa, shit vad vuxet det låter. Men jag är nog vuxen nog nu så det får vara så. Ska träffa Ladbrokes Denmark nästa onsdag (13 juni). Hoppas ingen tjockis kommer in och förstör mötet bara, man måste ju vara orolig för det i Danmark numera. Affärsresa och affärsresa förresetn, mest ska jag träffa Mie som jag jobbade med alldeles nylige som nu jobbar där. Det blir godt. Jag flyger sedan vidare till Stockholm på torsdagen där jag ska träffa Ladbrokes Sverige och ha VIP-träff med våra storspelare. Ska bli sjukt kul att träffa alla som man snackar med på mail och i telefon så ofta, Hoppas också kunna träffa några som jag inte hör av så ofta. Ni vet vilka ni är blogg, universitets och facebookvänner där.

Hör upp alla stockholmare: Rickard är i stan mellan den 14 och den 16-17 Juni beroende på vad som händer så boka upp och hör av er så hittar vi på nåt. Jag är med på det mesta. Den 15 är jagmer eller midre upptagen hela dagen men för de som vill med ut på kvällen med oss så är kravet att du är tjej (för det är väldigt få av spelarna) och att du inte har nåt emot stureplan. Jag har nåt emot stureplan, kanske allt emot stureplan men jag ska fan dit ändå.

Sen ska jag vidare då jag är ledig en stund och det är många som ska besökas. Inget fast schema lagt så jag är öppen för förslag. jag flyger åter den 25 Juni. jag planerar besöka södra sverige, Örebro, Vänersborg/Vargön och västkusten så det blir pusslande deluxe för att få ihop det. Men så blir det. Inget jobb och bara nöje är planen. Får väl se hur det blir med det för en person som nästan jobbar jämt, i huvet iaf. En del poker hoppas jag det blir iaf. Live alltså. Kanske i Örebro. Sists jag var där tog jag hem PAKS goodbye tournament och kanske är det dags att dra ihop en reuinon på den? Vad sägs om det. Kanske är jag den ende som är biten av Poker än men en Revanch är väl alltid godtagen. Ladbrokes kan ställa upp med ett förstapris på 100 dollar eller så. Vem vet, kanske en kryssningsbiljett också.

Vart ont om bloggande det sista och det beror på att jag har haft besök och jag har turistat och solat som bara den. Apor har setts och linbana har åkt. Stranden har besökts och promenader har tagits. Åtskilliga öl har runnit ner och mysig tapasrestaurang har besökt. Ett härligt besök har det varit, gott så. tack Annika!

Well, thats it

Barasådär

Idioterna

Först och främst, jag såg inte matchen. Allt jag vet är det jag läst i tidningar och sett på webb-tv samt fått berättat av vänner som sett det. Men jag drar mig inte för att säga att Lars von Trier hade rätt redan 1998 när han släppte filmen "idioterna". Danskarna visade det igår. Först Christian Poulsen som likt Zinedane Zidane (och där slutar jämförelserna med eleganten) dammade ner en motståndare på ren provokation. Idiot! Sen "supportern" som tydligen bor i Göteborg men är danska och som naturligtvis inte kommer ihåg nånting enligt tidningarna. Idiot! Inte nog med det så var det visst en annan "supporter" som sprang in på plan också. Idiot!

3-0 till Sverige men vi kan inte vara stolta över en sån seger. Vi kan inte heller be om ursäkt för det då Sverige hade precis noll och ingenting med det hela att göra. Eller ja, Rosenberg hade väl kanske lite med det att göra.

Det förändrar dock inget, detta sänder ett budskap. Ett budskap som säger att det aldrig är ok att bryta reglerna och attackera domaren, som såklart gjorde helt rätt. Det är ju straff och det är utvisning. Det kan och får aldrig bli ok att rusa in på planen och hur kan man göra det? Parken i köpenhamn är en modern och fantastisk arena men ska vi gissa att det är sista gången i åtminstone det här kvalet som Danmark får spela där?

Danmark - Spanien inför tomma läktare på Vångavallen nästa? Det är ju fan tom nästan jämt så det skulle göra ingen skillnad.