Tipsmästare...

...blir jag aldrig. det är ett som är säkert. Men det rä väl därför man fortsätter att tycka och inte längre sätter några pengar på vad jag tror. Har alltid tippat mer med hjärtat än med hjärnan och det funkar bättre i en filosofisk mening än en ekonomisk. Kunde aldrig tro att stora tunga tråkiga Tyskland skulle slå Portugal och jag trodde verkligen inte att decimerade Turkiet kunde slå ut fantastiska Kroatien. Något jag vare sig trodde eller ville var att Ryssland skulle slå ut Holland igår, jjag önskade verkligen Edvin Van der Sar att han skulle få ett EM-guld att kröna säsongen med. De resultaten står dock kvar och jag står kvar med lång näsa och undrar vad som händer.

Det är idel grupptvåor som gått vidare i de tre tidigare kvartsfinalerna och jag tror det fortsätter ikväll när Italien fortsätter sin 88-åriga historia med att spöa Spanien. ett Spanien som jag för övrigt tippade sist i Sveriges grupp när vi tippade på jobbet. Hjärtat före hjärnan som sagt... Men jag trivs med att leva mitt liv så. Ändå. Man kan vara bra på annat än tippa. Hoppas jag. Tvåa i gruppen var det jag skrev om ja, tillbaka till ämnet som man säger. Eller som jag sade, nu. Kan det vara så att pressen släpper från en när man inte solklart har tagit sig vidare som klar etta? Att det absolut inte behövs vilas spelare som Portugal och Holland gjorde i sista gruppspelsmatcherna. Jag vet hur det var själv när man spelade Cup, man vill ju spala varje match. Fotboll går ut på att prestera, inte vila. EM består bara av max 6 matcher och det måste ju dessa supertränade atleter klara, Det verkar iaf onekligen som om det har varit till nytta för de som satsar full fart på sitt lag hela tiden.

Det vore verkligen kalas om Italien kunde få ta det ikväll, inte minst för chansen att få se mer av Markus Birro i TV. Han verkar ha en helt fantastisk sinnesstämning gällande fotboll och det är alltid underbart att höra denne Italienälskande poet prata boll i TV. Så av den enkla anledningen kan väl Italien få gå vidare ikväll. Inte bara för att hela mitt hjärta vill att Spanien ska ryka.

Barasådär.

Tråkigt men inget fiasko.

Ett axplock av våra mest "respekterade" journalister idag:

Mattias Lühr (Expressen): Ett fiasko, inte mer eller mindre.
Mats Olsson(Expressen): Sverige har ingen framtid med Lagerbäck!
Johan Orrenius(Expressen): Konstant bloggande om hur dåligt sverige är och allmänt negativ.
Simon Bank (Aftonbladet): När vi skrikit klart kan vi prata framtid. Den ser inte ljus ut. Det finns inga oupptäckta supertalanger.
Jennifer Wegerup (Aftonbladet): Vi var chanslösa (i en krönika som osade av vad var det jag sa... angående att hon tippat sverige sist)
Robert Laul (Aftonbladet): Det handlade om Underskatting, inget annat.
Patrik Ekwall (Fotbollskanalen): Det är nu helt uppenbart att den "svenska modellen" peakade någon gång i Portugal 2004.

Jag tycker de har fel. Att de inte kan kritisera Sverige för att ha ett gammalt lag när man jublade när Henke presenterades. tycker de är fega som inte vågar kritisera Zlatan hårdare. Igår var han sämst. Bäst i de andra matcherna kanske, men igår sämst. Klart som fan att det inte är ett kollaps att få stryk med 2-0 mot Ryssland. Som salgot ut England i kvalet. Som har Guus Hiddink som förbundskapten. Som är ett ruskigt talangfullt lag. Tänk bara så bra de hade vart med han som är skadad också... Som sköt den där ruggiga frisparken i matchen innan EM. Ojojoj.

Åter till Sveriges samlade presskår, som idag trummar på den klassiska "Sparka-Lagerbäck-trumman". Sitt ner i bussen nu grabbar och tjejer. 5 raka mästerskap har vi spelat nu och det är förbannat bra av Sverige. påt 80-talet gick vi inte till ett enda. Vi är inte me dpå de stängda träningarna, vi vet inte hur bra eller dålig Kim eller Danne Andersson är på träning. Kan inte allt om taktik och framförallt är det inte vi som bestämmer. Bara för att man spelar i Lyon ska man inte vara given i ett landslag på samma sätt som man inte ska vara automatiskt ute om man spelar i IFK Göteborg eller valfritt bonnalag. Den som är bäst spelar. När truppen togs ut så var det inte ycket knorrande, jovisst kanske skulle Marcus Berg med, men vad skulle han gjort i den här matchen? Antagligen mer än Zlatan men det var inte hans match heller.

Jag tycker det är rent pinsamt hur våra krönikörer hetsar folk, jag får för mig att det är för att man ska sälja lösnummer. Och jag tycker det förstör alldeles för mycket. För övrigt tycker jag rapporteringen från detta EM vart det sämsta jag sett under vuxen tid. TV4 är för mycket reklam och för mycket negativa tyckare. Elin, Bojan och Magnus hedman måste sätta i sig minst en hel påse surnappar innan de går i sändning...

Allra sist, Olof Guterstam skriver på för Hammarby... GÄSP...

Barasådär



Ryssland

Ända. In. I. Kaklet.

Kom igen nu!

Barasådär

Ingen lyssnade, allt blev kass. Alla var dåliga. Zlatan var sämst. Kapetne Ljungberg näst sämst och Mellberg/hansson tredje sämst. Den enda som var bra var Isaksson. Men inte jättebra.

Som kapten Glenn hysen sade 1990 efter 1-2,1-2,1-2: Det här var kuken, nu ska jag bli skitfull i midsommar.

Fy fan att det redan är över...


Han blir aldrig hjälte

Jag tror inte det spelar någon roll om han gör tre mål själv mot ryssarna. Han kommer alltid vara den där spelaren som ingen vill ha i landslaget. Jag var precis likadan men igår visade han på riktigt att han faktiskt utvecklats trots sin ålder. Det är riktigt stark gjort och även om han aldrig kommer utttala sig om det så måste det kännas som den största sparken i röven på all media. För om Anders "Taco" Svensson var mobbad under VM 2006 så har vår huvudperson varit mobbad i snart 10 år.

En stark insats mot Grekland följdes upp mot en mycket stark insats mot Spanien. Han slog den underbara crossen som Stoor slog vidare till Zlatan. Han täckte ytor och slog kontrollerade bollar med korrekt adress nästan hela tiden. Den som inte ser hans storhet och fortfarande ropar efter att han inte skulle spela är fan blind. BLIND!

Det här var dagen då Sidleds-Danne gick från att vara Snett-bakåt-Danne till att Djupleds-Danne

Och det är fan så mycket finare det.

Barasådär

Bittert

Ja, vad annars ska man säga när det släpps in mål i 92 matchminuten...

Så många rensningar som går rätt och så ett enda misstag så hugger de.

Visserligen skulle de haft straff i första när elmander springer ner en spanjor, och i andra när stoor tar med hands. Plus att de nog borde gjort mål på det där öppna målet.

Vi var inte nära att vinna det här, det var vi inte. Men det hade vart fint med en pinne.

Just nu vinner Ryssland mot Grekland  och en kille vid namn Pavlyschenko är min nya favorit i den här turneringen. Tillsammans med Kroatiens Olic. Det ska vara öststat i år. Det är det nya svarta. Kanske blir tufft för Sverige att slå de dr ryssarna ändå.


Seger!

Jag tycker fortfarande det är en bra idé. Fotbollsskolan alltså. Jag ska ha Daniel där, sen ska jag ha Petter som skotttränare för det var ett ruggigt mål han gjorde. Sen kanske man ska jobba in Mikael Nilsson som vänsterfotstränare... Nej, sluta vara negativ och göra avbön var det jag skulle göra ja. Jag ber helt om hursäkt för att jag inte tror på Lagerbäck och hans uttagningar. Han motbevisar mig gång på gång. Det är så skönt att se.

Det var en skön inledning på turneringen även om Grekland var väldigt väldigt bleka och tråkiga. Visserligen var de det redan när de vann för fyra år sen men att de skulle spela så utan självförtroende nu trodde jag faktiskt inte. Tror de drabbades väldigt hårt av Charisteas tidiga varning då det klart påverkade hans hårda spel i övrigt. Vi hade mycket boll och levererade sakta men säkert fram den mot Zlatan och henke men då det allt som oftast blev höjdbollar kunde fyrtornet Dellas  nicka undan den enkelt. Så fort den gick på marken är han ju borta är klart. Det gjorde vi hyfsat iaf.

Målen? Fantastiskt av Zlatan och jag kömpade hela halvlekspausen med att få igång svenska spel så jag kunde sätta alla de pengar jag faktiskt har på det kontot på just zlatan som förste målskytt. Det gick ju inte så klart. Svenska Spel är utan tvekan den långsammaste sajt som finns att satsa på. Helt otroligt. Jaja,. Skitsamma hur spelen gå när Sverige vinner. Zlatans första landslagsmål på 3 år skulle bara komma idag. Det var givet.

Matchen såg hemma i Hornstull med Lollo och vi hade dukat upp med mycket gott att dricka och äta. Lite aven högtidsstund skulle man kunna säga. Tack för det Lollo som fått oförtjänt mycket skäll på sin blogg i veckan. Internet är fullt av idioter.

Är det kanske inte skönast av allt att Zlatan ser ut som en 18-åring när han satt 1-0?

Fan vad fint det känns att starta med seger!

Barasådär

Jag ska starta en fotbollsskola

I den ska jag ha Daniel Andersson som huvudtränare. Har aldrig sett honom träna men satan vad bra han måste vara för han har nu i tio års tid hållt sig kvar i landslaget. Och ikväll startar han i EM-premiären spelar han visst från start mot Grekland. Hur gick det till? Han måste helt enkelt vara bäst på träning för han har mig veterligen inte gjort en bra landskamp någonsin. Hoppas att han helt motbevisar mig skepsis mot honom idag.

Det är ytterst nervöst i mig nu. Vet inte hur jag fixar detta riktigt. Jag hade inte många rätt i min elva som jag trodde på men nu är det dessa som ska göra det. Det blir bra tror jag. Ändå

Grekland slår vi med 3-0 och Zlatan sätter minst två.

Barasådär.