I helgen......

Är jag i Sverige, Yipee!


vi hörs och syns kanske.


Lägenhet fixad

Har fixat lägenhet nu, 6c, Rossmore Close, Rossmore road, London, SE1 6NN, Great Britain. Flyttar in inom kort . Har skaffat engelskt mobilnummer också: +44 (0) 7809 14 49 79, DET är ett nummer jag aldrig kommer att komma ihåg kan jag lova, alldeles för många  siffror.

Lägenhet ja, elle rum i lägenhet är det ju. Mysig lägenhet, ska dela med andra svenskar, det är två sovrum, ett är mitt (DuH!), vardagsrum, hall och kök och badrum och annat skit man har i en lägenhet. den ligger precis vid Baker Street så jag kommer vara ungefär som Sherlock Holmes tänker jag mig.

Vet inte riktigt vad jag har för detektiv-gener och så men jag tro jag skulle bli en bra Sherlock. Nyfiken som fan och inte så lite irriterande besserwissrig ibland. Besswerwissrig? är det ett ord, ja nu är det det iaf. ett kul ord, lite som Honeypunch som jag ju skrivit om tidigare. Hej förresten!

Detektiv var det ja, eller var det det, lägenhet var det kanske. Äh, den finns iaf, lägenheten alltså. Roligare med detektivjobbet då, Basse skulle alltså vara min watson skulle man kunna tro, fast han bor ju inte på Baker Street kanske inte Watson heller gjorde? Jaja, kan kanske inte blir detektiv, har ju ett annat jobb som jag trivs bra med, dessutom är jag lite feg och skulle mest hålla mig undan alla svåra fall och då är det kanske ingen idé.

Jag skriver ganska sällan nu och det ebror på att jag bara hara internet på jobbet och ännu har inte Ladbrokes hoppat på idéen om att anställa mig som bloggare istället, inte heller har de gått med på att låta mig spela EPT-turneringen i poker här i London i september. Fast jag lovar att jag skulle vinna och att det skulle va bra publicitet för Ladbrokes, får väl se om de ändrar sig. De i det här fallet är min chef andreas som inte skulle kunna låta mig göra det ändå men...... ja, vi får se hur det går.

Så, lunchen slut, inga speciellt tänkvärda tankar idag. Mer av en lägesrapport skulle man kunna säga. Läget är bra, Man U vann, Leyton förlorade, världen är fortfarande galen med svält, krig och annat skit, Solen skiner ibland och så regnar det en del. Allt är som vanligt, nu ska jag jobba igen.

Hadet!

I pity Moriarity


Mår bra

Jag kollar efter rum/lägenhet centralt i London, det är inte alldeles lätt kan jag berätta. Dom finns knappt, och de som finns är väldigt dyra. Men jag ska nog hitta ett och jag tjänar ju pengar nu som man pallar en hyra som är vansinnig tillockmed. Centralt blir bra, där vill jag bo. "Det är Robin Hood jag vill ha!" Sorry, vet inte vart det kom från.

Idag börjar Premier League, gissa hur mycket det har pratats om det på jobbet på Ladbrokes sista veckan............ Eller, vet inte varför jag skrev så, jag tycker ju om fotboll. Ganska mycket faktiskt, det tror jag ni vet. Jag vet. Manchester United är mitt lag om det lyckats undkomma någon, i år vinner vi. Det tror/hoppas jag varje år. Annars ska jag främst försöka att undvika att se någon match med United under min tid här, iaf som är utanför Manchester. Låter det konstigt att ett fan inte vill se sitt lag Live?

Jag ska förklara.

Jag har sett Man U 2 ggr i Premier League. 1995 (?) när de mötte Southampton och 1999 när de mötte Chelsea. 1995 eller vad det var så ledde iaf United efter första halvlek och sen spottade Le Tissier (Denne gudabenådade spelare) in fyra mål mot ett Man U som bara stod och gapade, tror det blev 7-3 eller 7-4 till Southampton som då precis som idag är ett jävla skitlag. Än värre då 1999 när jag bodde här senast mot Chelsea. United hade då varit obesegrade i kanske 14 månader, vunnit Ligan-Cupen-Champions League säsongen innan och var, precis som nu världens största och populäraste ;) klubb. Man hade dock enda litet problem i hela världen, man saknade en världsklassmålvakt just nu. Schmeichel borta och ja, jag kommer inte ihåg var de andra var. Det är inte viktigt. United hade lånat in Massimo Taibo från någon italiensk klubb och den tjocke italienaren hade gjort årets räddning i sin första match mot Liverpool veckan innan. Allt vara kalas. Vi skulle krossa Chelsea som då ännu inte hade blivit Chelski. Tunnelbana till Fulham Broadway, Öl på puben "The Cock", skrika lite på Chelsepuben på andra sidan gatan, sedan skratta och ta en öl tillsammans, sen vidare till Stamford bridge och sjunga sånger som man inte fattade ett skit av. Årets match, och jag var där.

Ridå! 5-0 till Chelsea, Massimo Taibo i bananlåda raka vägen till Reggina i Italien och en något förvirrad Rickard styrde kosan hem i sin fina röda tröja, något som roade mer eller mindre hela London. Vart tog alla supportrar vägen?

Därför kollar jag inte på United. Lägg till det att jag inte ens såg när vi vann Champions League för att jag var på slutövning i lumpen så förstår ni att jag tror fast på min filosofi att dom vinner när jag inte är där. Annars  är jag nog urtypen av supporter. Typen som tror på meningar som jag-ska-bara-gå-på toaletten-för-det-blir-alltid-mål-när-jag-gör-det. Sån är jag. Det är ju lite gamble såklart eftersom det är 50-50 vem som gör det men........ Man får spela lite också.

Idag möter West Ham - Charlton i östra London, Derby! Önskar jag vore där, men jag ska se på en lägenhet. Kan man ens hyra av någon som är så fotbollsointresserad? Leyton Orient har svår bortamatch mot Carlisle, alla matcher är å andra sidan svåra för Leyton. Det är mitt andra lag i England förresten men mer om det en annan gång, nu ska jag äta översockrade flingor för det gör man i England, och Bacon och ägg. Men det ska jag inte äta nu.

I pity Chelski


jobbjobbjobb

oj vad mycket tid det går åt att jobba. Hade jag ingen aning om ju, har nog slappat lite för länge och inte riktigt tagit i på ganska länge. Så, nu jobbar jag iaf, eller ja, inte nu men vanligtvis. På dagarna alltså, 9-5 för att vara exakt. Eller 10-18 flr er där hemma eftersom vi ligger en hel timma före här. Jag är alltså lite lite bättre än er som är kvar i sverige?

Jobbar jag hårt då? Nja, kanske inte men inte på grund av att jag inte vill men det är svårt när man är ny på ett jobb och inte kan allt man kan göra har jag märkt. framförallt är det jobbigt i en kundservice där man vill vara så bra och proffsig som möjligt. Så jag gör inte så jättemycket på dagarna känns det som, men det kanske jag gör ändå?

En annan skön pryl som jag har upptäckt, inte nu men när jag var här för sju år sen, är att det finns många läckra Pub-namn som blir extrakul när man är lite trött och konnotationerna drar iväg i huvudet. Jag har märkt att jag tänker mycket mer här än jag gjorde i t.ex. Göteborg. Jag tror det beror på tunnelbanan, man tillbringar så satans mycket tid i den där tuben att man knappt gör något annat än försöker låta bli att möta någons blick för att unvika dagens slagsmål. (det är inte så farligt som det låter, har faktiskt bara sett inget bråk alls faktiskt)

Roliga Pub-namn var det ja. Min förra sejour här i staden hade jag min favoritpub i Fulham och den hette The Cock som jag ju genast tänkte på något alldeles mycket roligare än den tupp det faktiskt betyder. Så idag när jag var och kollade på en lägenhet vid Liverpool street station så gick jag förbi puben "The great Dick" tyvärr var det ett efternamn efter Dick men det såg jag inte förrän senare.hade ju varit fantastiskt om det inte hade varit det.

Så, ett lagom töntigt och meningslöst inlägg men så är jag fortfarande lite sjuk och snuvig och så, då är det väl Ok?

I pity the fool som stannar tuben imorgon.

England so far.....

Så, jag bor faktiskt i London igen, känns ju lite konstigt måste erkännas. Så, jag har faktiskt ett fast jobb att gå till varje dag, känns också lite märkligt måste erkännas. Så, jag åker från Sverige som har ganska bra väder till England som troligen har Europas sämsta väder nånsin, det känns VÄLDIGT konstigt. Men jag trivs, och jag kommer trivas, DET känns inte konstigt.

Några saker som jag funderat på under mina första dagar tillbaka här i london. Dels några saker som absolut inte ändrats och sen några andra saker som man inte riktigt kan komma från när man är här.

  • London är fortfarande en ganska dyr stad att bo i, och en mycket mycket byråkratisk stad att göra saker i, som att skaffa ett bankkonto. Nu hade jag tur eftertsom jag redan hade ett sedan jag bodde här för 7 år sedan, så för mig tog det bara 1 timma att återuppliva det och dessutom få en herrans massa skräp med på köpet. Fick ta mig fan en hel jäkla bok att signera men nu står jag där med ett  HSBC mastercard med credit/debit+ (vad nu det egentligen betyder). deposition på lägenheter, deposition på mobilabbonemang och deposition på allt annat gör att man snabbt blir ganska pank när man är här, tills man flyttar igen är klart, då bli man rik för då får man ju förhoppningsvis tillbaka allt igen.
  • I London så ligger smockan i luften mest hela tiden. Folk knuffas och svär och tutar och går på. Hytter emd nävarna och ropar Fuck! efter varandra på det allra elakaste av sätt. Tur att man är 1.90 lång och går till jobbet i kostym så man ser ut som man har lite klass iaf. För att inte tala om på puben, shit vad folk surnar till snabbt där om man råkar hålla på fel lag. Ajajaj men jag ska nog överleva ska ni se.
  • Vi lever i ett samhälle där drygt 1 miljon människor ser ut som ca 1000 personer. Vi blir alltid stoppade fulla med bilagor och tidningar och websidor som berättar för oss hur vi ska se ut och hur vi ska äta och vad vi ska göra. Förstår ni vad jag menar? Ta världens "snyggaste och populäraste" och ta sen en vanlig dag på stan, alla försöker se ut som dem ju? inte i london, inte i Camden och inte i förorterna. Här ser 1000 personer ut som 1 miljon olika personer. Och det är inte alltid positivt. På jobbet ser alla likadana ut dock, finbrallor och skjorta, gärna rutig och gärna en ful slips. Jag har bara snygga slipsar så jag kommer nog inte passa in.
  • Det jobbar otroligt många människor i varje enskild liten och stor affär, detta gör att alla inte alltid har jättemycket att göra. Detta i sin tur gör att de som står i kassan har den kända "I don´t give a fuck!"-uppsynen när man handlar av dem. för er som inte känner till den inkluderar den att man aldrig ser kunden i ögonen, suckar när man kommer fram och att man rullar med ögonen när kunden frågar något eller betalar eller bara är där helt enkelt. Otroligt underhållande om man inte blir förbannad lätt eller om man inte förväntar sig service när man är i en affär.
Det finns såklart mycket mer saker men nu är dt dags att sluta för dagen och gå till sängs tror jag, för jag är sjuk. Första dagen på jobbet och jag är sjuk, förkyld, näsan rinner och ögonen kliar. skitliv. Typiskt!

I pity the fool som bråkar med mig när jag hejar på mitt älskade Leyton Orient på Lördag.



Om jag var i vita huset

Jag är nöjd med resultatet även om jag inte har samma demoner.

Om jag var i vita huset


As the captain of the Bartlet Administration's boat, the chief of staff is a work-a-holic. Although he is sometimes haunted by the demons of his past alcohol and drug abuse, because of his character and perserverance there is no one more admired on the staff than he.

Which West Wing character are you?

Inte på länge.......

har jag skrivit, alldeles för mycket att fixa med inför flytten över pölen. Flyttar redan på fredag och efter det borde det finnas mer tid att skriva här i bloggen. Så nu packar jag ner mitt liv i lådor...........igen, efter att nyligen ha packat upp det här i göteborg. Hmm, märkliga saker man håller på med. England here i come. Wish me luck

Stora London

Dagens nyhet:

Rickard lämnar "lilla London", alltså Göteborg, för att flytta till stora London. I United Kingdom, England, Europa, Världen. Rickard gör som vanligt och följer Sebastian "Basse" Larsson i hasorna genom att börja på samma jobb som honom, alltså på Ladbrokes. Rickard har de senaste åren haft som vana att göra precis som Basse och så också den här gången. Ordf för Kulinfo, ÖS Fullmäktige, vice ord för Örebro studentkår och nu alltså London och Ladbrokes. Det blir Rickards andra sejour till den brittiska ön då han även bodde där som rave-tönt och barista under slutet på 90-talet. Varför Rickard skriver om sig själv i tredje person är fortfarande oklart. Det kan ha att göra med den whiskey som Rickard firar med.

Rickard är mycket glad över denna chans och ser fram emot att flytta utomlands igen. Han undrar dock vad det ska bli av lägenheten i Gbg, och alla planer som han gjort upp i Sverige den närmaste tiden. Huvudanledningen till flytten är såklart jobbet men även det faktum att Rickard under dagen tillsammans med Mamma i Gbg idag sett Patrik Sjöberg live kan spela in. Mer om jobb och framtidsplaner i morgondagens upplaga.