Orsaken till tystnad

Jag har under inga omständigheter skött min bloggande som man ska sista tiden. Och jag tror inte heller att jag kommer att kunna göra det. Om det är trist eller bra eller konstigt vet jag inte. Jag ska förklara sakerna nu snart.

Jag har inte bloggat för att jag har sökt jobb och jag vill inte att alla rekryterare och jobb ska få upp bloggen direkt när man söker efter mig på google eller Yahoo eller vad ungdomarna använder nu för tiden. Optimisering av ord och så vidare ni vet. Eller inte. jag har ingen aning. Det är just såna kommentarer av mig själv som jag är rädd ska göra att folk inte anställer mig eller så. jag skriver, har alltid skrivit och kommer alltid skriva från start till mål. Utan att radera. Jag kände att det blir ett problem för mitt sökande. Så jag slutade.

Men nu har jag fått jobb. Jag startar den 5 Maj och jobbet är i Stocktown så jag kommer att göra en förflyttning ännu en gång. Denna gång till vackra Stockholm. Vill man veta mer om jobbet får man kontakta mig på annat sätt. Återigen vill jag inte att jobbet eller kunder ska dyka upp här. Tros jag.

det är just detta som är det stora problemet just nu. jag vet inte om jag kan hålla isär jobb och privat blogg och det gynnar ingen att jag avslöjar för mycket här. Eller?

Grymt glad över att ha fått jobb är jag iaf. Och att vi ska flytta till Stockholm. För Becca hänger såklart med. Så småningom iaf. Hoppas jag. Vet jag.

Nån som har en lägenhet över i Sthlm?

Barasådär






Stockholm

Jag är i Stockholm ett par dar. söker lite jobb och träffar lite folk. Eller ganska mycket folk. Bra personer här. Kanske man skulle ta och flytta hit. Eller, det är väl därför jag är här och söker jobb. Det är vilket som skönt att vara inne i jobbsökarsvängen igen. Men någon direkt blogg blir det inte medan jag är här.

Bara en liten. Igår var det derby på Råsunda. Hammarby och AIK hade innan matchen en aktion tillsammans där de visade sitt missnöje mot att bortalagen själva ska stå för kostnaderna om deras supportrar missköter sig. Ett nytt lagförslag som svensk elitfotboll kör med. Det tycker de inte om, så de protesterade. Mycket snyggt och effektfullt.

Ända tills någon på hammarbys sida skjöt en raket mot en fotograf, och ända tills AIK-klacken kastade tändare och mynt på Louay Chanko när han skulle skjuta hörna. Domaren avbröt matchen och allt gott som protestaktionen förde med sig var borta.

idioter.

Barasådär

Övertygande är vad det var

Den 14 Mars skrev jag om Champions Leauge och att det skulle bli Liverpool-Chelsea och Manchester United-Barcelona i semifinal. Så blev också fallet efter en övertygande seger för Man U och en mindre övertygande seger för Barca igår. Man U spelade utan Evra, Vidic, Ronaldo, Scholes och Rooney men lyckades ändå slå Roma med 1-0 hemma. Roma missade visserligen en straff när Wes Brown INTE fällde Mancini men den norske domaren ville väl ge lite spänning till matchen. Det ville inte De Rossi som klämde bollen högre över ribban än vad Håkan Mild gjorde VM-94, och det säger inte lite. Tevez gjorde målet som var underbart regisserat av matchens lirare Owen Hargreaves. nu kommer ju inte det räcka utan de sitter åter på bänken om två veckor när vi möter Barcelona på Nou Camp. Barca som alltså startar hemma och då får avsluta på mäktiga Old Trafford får klara sig utan Carles Puyol som är avstängd första matchen på grund av gula kort. det kommer bli en sprakande föreställning och det blir nästan alltid mycket mål mellan dessa båda klubbar. Barca kan behöva ett par måls överläge inför returen.

Roligast igår var annars att Gary Neville gjorde comeback efter att ha varit borta i över 13 månader. Kapten Gary är tillbaka och han fick göra det på innermittfält sista tio minuterna. Hela Old Trafford stod upp när han kom in och varje gång han rörde bollen så steg jublet. Så välkomnar man en legend tillbaka på planen. Han är inte den snabbaste, det störste eller den bäste fotbollsspelaren i välden, men han är en kämpe, och han är vår kapten. Det är i rättan tid han är tillbaka för med Vidic skadad så behövs Wes Brown i mittförsvaret tillsammans med kung Rio. matchen mot Barcelona kommer bli hård och ska bli härligt att se mina två favoritlag drabbas samman. Det är tom så att jag skippar Hammary-Elfsborg på plats på Söderstadion för att se den här på TV. troligen inte ensam om att göra det heller. Dagen efter ska jag på mitt första Stockholmsderby mellan Djurgårn och AIK. Nog ingen skillnad på spel mellan de två matcherna....

Den andra semifinalen  mellan Liverpool och Chelsea kommer till skillnad från den första att bli tillknäppt och målfattig, som vanligt när dessa försvarsgiganter drabbar samman. Hela kroppen skriker att Chelsea kommer att avgöra detta på hemmaplan där man är obesegrade länge nu. Men... man kan inte räkna bort Liverpool i europaspel, man kan verkligen inte det. De har bara detta att spela för iår och Chelsea har även ligan att koncentrera sig på. Jag vågar helt enkelt inte tippa den där mer än att jag då redan har sagt att det blir Man U-Liverpool i Moskva den 21 maj. Vilket ju är tippning nog naturligtvis.

Ja, det var allsvenska igår också är klart och det blev lika i västderbyt mellan Halmstad och ICA och det blev lika mellan Norrköping och Trelleborg. Rajalakso gjorde mål igen när Djurgården besegrade Gefle borta men de stora matcherna spelades utanför Sverige. Gårdagen tillhör Gary Neville och gårdagen tillhör Barcelonas Bojan Kirkic. För när vi här i Sverige förundras över hur Sebastian Rajalakso kan göra mål tre matcher i rad för Djurgården när han bara är 19 och kom från Enköping iår så spelar Bojan vecka ut och vecka in i Barcelona. Och han är 17 år gammal. Men det är kanske lite skillnad på La liga och Allsvenskan. Det är klart att det är tuffare att slå sig in i lagen här i Sverige.

Barasådär

Svar på tal

Ja, så fick min lika-i-alla-matcher-teori en ordentlig törn. Elfsborg-AIK 3-0, Hammarby-Sundsvall 5-3 och Kalmar-Ljungskile 3-1. Jag lägger till det också CL och Liverpool som lyckades bryta ner Arsenal och vinna med 4-2 igår. Teorier är ju till för att överbevisas... Jag menar fortfarande att det 'är många likamatcher i Allsvenskan och att topplagen kommer spela mycket lika. Hammarby vann andra raka och är ensamt lag på 6 poäng och därmed först i tabellen. Från söder hörs redan snack om SM-guld... Sitt ner i båten nu. Det är Ljungskile och Sundsvall som ni slagit och det är lag som ska vara glada om de tar en endaste liten seger iår. Ljungskile verkar ha varit sämre än väntat och det är inte direkt bra då de redan fårn början var nederlagstippade. Sundsvall har ju åtminstone islänningne Sigurdsson som blev tvåmålsskytt igår, han måste väl vara för bra för Sundsvall? Jag ger honom 11 omgånar och sedan såld i sommar. Djurgården kanske plockar upp honom, eller så går han till någon klubb utomlands.

Jag såg såklart på Elfsborg-AIK. Jag såg den med 3 st AIK:are. Becca, hennes bror Stoffe och deras polare Peter. Det var plågsamt. För dem. Före matchen verkade allt handla om Charter-Dulee och under matchen handlade allt om att AIK inte gjort mål sedan 24 september och efter matchen handlade allt om att man inte gjort mål OCH att Dulee inte var med. Det är klart att det gör ont i ett AIK-hjärta då. Det är självklart att de är besvikna på det spel som laget visade upp mot mitt kära Elfsborg. Och lite grann blir jag konfunderad över mitt eget tips med AIK som trea i ligan. Från Solnahåll pratas det om en pinsam säsongsstart och man talar om överbetalade spelare utan hjärta och att man kan begära mer. Då har alltså AIK spelat lika mot segertippade Kalmar och tagit stryk mot lika favorittippade Elfsborg, på bortaplan. Ett Elfsborg som man inte slagit sedan 2003, ett Elfsborg som man fick stryk mot båda matcherna förra året. Med en magnifik Anders Svensson och en superb Stefan Ishizaki på Elfsborgs mittfält. Det blåser lite mer runt Solna än det gör i tex Malmö eller Örebro kan man väl säga.

Elfsborg körde till slut över AIK och det kunde säkert blivit både 4 och 5-0 men stannade alltså på 3-0. Det hade inte behövt bli sådär men Örat i AIK:s mål bjöd på två bollar i första halvlek som nämnde Ishizaki och Joakim Sjöhage tackade och tog emot. När sedan Martin Andersson stegade på i andra så var inte bara matchen utan även mitt eget tippande över för den kvällen. Martin, som fått så mycket skit av mig i tre säsongers tid, visade verkligen hur en lagkapten ska agera i denna matchen. Hatten av som man säger.

Media är kul som sagt. I efterhand handlade mycket om att AIK gjort fyra byten i startelvan men man missade helt att Elfsborg gjorde tre från premiären. Men i ett lag som vinner behöver man inte leta så mycket fel. Med det spel som di gule visade upp så står jag hårt fast vid mitt tips som segrare när denna långa serie är över. Men vi har en tunn trupp. Trots allt. Till sist så måste jag, precis som
Mats Olsson i Expressen, kommentera en sak från klacken. Han skriver: "Av nån anledning sjöng AIK-klacken att Anders Svensson är en hora. Jag förstår inte vad alla fotbollsklackar har emot horor, det är sexköparna som är värda förakt. Men till och med den dummaste supporter borde inse att AIK just i dag inte har en spelare som ens är värd att knyta Anders Svenssons skor." Om man för detta resonemang ytterligare så tror jag personligen att det är samma personer som anser att Kim ska spela i landslaget och som alla ju vet så är ju Kim djurgårdare och det är ju fullständigt rimligt att hålla på en sådan för en AIK-supporter... Jag vet inte vad man ska tro om hatramsor som den där, kanske menar de att han är en hora för att han spelar i klubben som fostrade honom, som han kom tillbaka till efter sina utlandsår. Eller så handlar det främst om att han smular sönder deras mittfält på egen hand. hatramsor här inte hemma på en fotbollsarena, så anser jag.

Barasådär

Reflektion så här långt

Det har inte gått långt av årets allsvenska. Vi är knappt två omgångar in och man kan säkert på inget sätt göra en analys så långt. Men jag gör ett litet försökt iaf. Vi har troligen och säkerligen Europas tätaste liga och jag ska försöka förklara vad jag menar med det här. Utan att ha någon som helst underbyggande statistik på det så måste Allsvenskan ha mest oavgjorda matcher av alla toppstrider. Kanske beror detta mest på att i Sverige så är det 9 lag som kan ta hem det iår. Djurgården, AIK, Hammarby, IFK Göteborg, Elfsborg, Halmstad, Helsingborg, Kalmar och Malmö FF menar jag då. Jag tror på många oavgjorda matcher mellan dessa lag och redan har Malmö kryssat mot IFK och Djurgården. AIK och Kalmar likaså. Igår var det Halmstad och Helsingborg som delade på poängen efter att hela sveriges favoritanfallare missat en straff och efterföljande retur. Och ja, jag menar missade även om målvakten tog den. Som gammal målvakt så hävdar jag ofta att man kan vara bra och dålig på att ta just straffar men en sak står klar. Om straffen är bra slagen så finns det ingen målvakt i världen som kan ta den. Hårt ute i hörnen eller upp i krysset är det som gäller. Henkes straff igår var så dålig att det vore skandal om han slår någon mer iår.

Åter till ämnet. Allsvenskan är också så jämn eftersom den kommer bestå av två skikt. Det övre som jag redan talat om och det undre, med resten av lagen. Dessa lag kommer slå varandra på respektiva hemmaplan och egentligen handlar tabellen om vilka av dessa lag som lyckas lugga topplagen på poäng. För det kan de absolut göra. GAIS gjorde det mot Elfsborg i premiären och Ljungskile var "nära" mot Hammarby när den av Jeppepop haussade David Leinar nickade över egen målvakt och in i mål. Sånt händer är klart och det rä bara att hoppas att Leinar kommer igen och inte gör som
Richard Dunne i Man City som numera har som signum att göra minst två-tre självmål per säsong. det blev ett till nyligen för övrigt. Skitsamma, Allsvenskan är spännande på alla sätt och vis iaf och jag följer den mer än gärna. Det finns lag jag gillar mer än andra och det finns lag jag helst ser förlora. Däremellan ser jag helst oavgjorda matcher så det inte gör något hur dåligt Elfsborg än spelar, då hänger vi med ändå.

Elfsborg ja, idag är det dags. Hemmapremiär och någon slags avtackning av Mattias Svensson från läktarplats. Där skulle man ha varit, men det är jag inte. Krasslig. Solna står för motståndet och även om Charter-Dulee har tagit timeout (De skulle verkligen tagit chansen att sälja han när de kunde, vem vill ha han nu?) och talang-Bojan är skadad så kommer det bli en tuff kamp. Det blir det alltid mot Solnalaget. Jag har inga som helst förväntningar på den här matchen längre utan det är mest att hoppas att laget kan hålla ihop och spela den fotboll som man förväntar sig. Detta alltså TROTS att Martin Andersson med största säkerhet är vänsterback igen och Daniel Moebaeck säkerligen är ytter igen. Varför kan man verkligen undra. Jari Illola är såklart skadad igen och därmed så blir inte Elfsborgs övertag på mittfältet så stort ändå. Teddy i backlinjen får idag slåss mot Argentinare och det har han gjort förtjänstfullt förr. Ja, tippa ska jag inte ens ge mig på men en repris på fjolåret vore kalas. För husfriden är väl lika det bästa resultatet. Och inte helt otippad enligt Allsvenskans logik heller.

Slutgiltligen så förstår jag inte svensk sportmedia riktigt. Här har tidningar och TV förljt Premier Leaugue hela säsongen men nu med 7 omgångar kvar och en rafflande slutstrid så fokuseras det maximalt på Allsvenskan istället. Visst, den är trevlig och kul och hemmablind kommer man ju alltid att vara. Men det är ju ljusår från den fotboll som produceras i England. För fokus tillbaka till ön där världens bästa liga hör hemma. Toppstriden nu är Man Utd 3 poäng för Chelsea och 6 före Arsenal. United har Arsenal hemma nästa och ska möta Chelsea borta. Alla tre är kvar i Champions Leauge. Galet bra liga.

Barasådär

Dags att byta?

Blogg.se som denna bloggtjänst ligger på har bytt servrar eller vad det kan heta. Eller vad de gjorde. Tekniskt tjafs bryr jag mig inte om. Jag bryr mig bara om att det ska funka när man vill blogga och när man har något att säga. Det har det inte gjort. Så kanske man ska byta till något som är säkert. Nägot där man inte behöver skriva in en jävla kod när man har kommenterat kanske. Kanske rent av byta bloggadress eftersom det inte är så mycket I Pity The fool över det här längre. Fler saker som missats att skriva om alltså. Martins trettioårsfest kanske framförallt men den skrivs det så fint om hos Kalle och Anders så den behöver jag kanske inte ta upp. Allsvenskan hade premiär och det finns ingen som helst anledning till att ändra tipsen än. Fanns nog inte ett enda resultat som inte gick som man kunde tro. Precis som förra året kvitterade GAIS i slutet mot Elfsborg och de "imponerande" segrarna av Djurgårn och Helsingborg kom alltså mot nykomlingarna Peking och Giffarna. Som hamnar i botten. Vidare har United krossat Roma och även det har missats här.

Jag hade ingen som helst anledning att tro att jag skulle syssla med den här bloggen i nästan två år men det börjar bli dags att tänka på om den fyller sitt syfte längre. Jag har inte problem som jag hade då och jag är inte längre ute och jobbar utomlands. Jag bryr mig inte lika mycket om politik längre eller så vågar jag inte skriva så mycket om det då potentiella arbetsgivare hittat den här innan. Då är det enklare att skriva bara om sport och kanske lite känslor. Men känslorna är att jag är lycklig och inte en jävel vill ju läsa det. En blogg är ofta ett uttryck för missnöje eller att man har något att berätta. Jag vet inte längre vad jag har att ge.

Ikväll blir det Schyffert på Storan i Göteborg. Ska visst handla om nittiotalet. Det blir fint det. Det var tider det. Mycket av mitt eget nittiotal återupplevdes hos Martin, men det ska vi alltså inte prata om här.

Barasådär