Övertygande är vad det var

Den 14 Mars skrev jag om Champions Leauge och att det skulle bli Liverpool-Chelsea och Manchester United-Barcelona i semifinal. Så blev också fallet efter en övertygande seger för Man U och en mindre övertygande seger för Barca igår. Man U spelade utan Evra, Vidic, Ronaldo, Scholes och Rooney men lyckades ändå slå Roma med 1-0 hemma. Roma missade visserligen en straff när Wes Brown INTE fällde Mancini men den norske domaren ville väl ge lite spänning till matchen. Det ville inte De Rossi som klämde bollen högre över ribban än vad Håkan Mild gjorde VM-94, och det säger inte lite. Tevez gjorde målet som var underbart regisserat av matchens lirare Owen Hargreaves. nu kommer ju inte det räcka utan de sitter åter på bänken om två veckor när vi möter Barcelona på Nou Camp. Barca som alltså startar hemma och då får avsluta på mäktiga Old Trafford får klara sig utan Carles Puyol som är avstängd första matchen på grund av gula kort. det kommer bli en sprakande föreställning och det blir nästan alltid mycket mål mellan dessa båda klubbar. Barca kan behöva ett par måls överläge inför returen.

Roligast igår var annars att Gary Neville gjorde comeback efter att ha varit borta i över 13 månader. Kapten Gary är tillbaka och han fick göra det på innermittfält sista tio minuterna. Hela Old Trafford stod upp när han kom in och varje gång han rörde bollen så steg jublet. Så välkomnar man en legend tillbaka på planen. Han är inte den snabbaste, det störste eller den bäste fotbollsspelaren i välden, men han är en kämpe, och han är vår kapten. Det är i rättan tid han är tillbaka för med Vidic skadad så behövs Wes Brown i mittförsvaret tillsammans med kung Rio. matchen mot Barcelona kommer bli hård och ska bli härligt att se mina två favoritlag drabbas samman. Det är tom så att jag skippar Hammary-Elfsborg på plats på Söderstadion för att se den här på TV. troligen inte ensam om att göra det heller. Dagen efter ska jag på mitt första Stockholmsderby mellan Djurgårn och AIK. Nog ingen skillnad på spel mellan de två matcherna....

Den andra semifinalen  mellan Liverpool och Chelsea kommer till skillnad från den första att bli tillknäppt och målfattig, som vanligt när dessa försvarsgiganter drabbar samman. Hela kroppen skriker att Chelsea kommer att avgöra detta på hemmaplan där man är obesegrade länge nu. Men... man kan inte räkna bort Liverpool i europaspel, man kan verkligen inte det. De har bara detta att spela för iår och Chelsea har även ligan att koncentrera sig på. Jag vågar helt enkelt inte tippa den där mer än att jag då redan har sagt att det blir Man U-Liverpool i Moskva den 21 maj. Vilket ju är tippning nog naturligtvis.

Ja, det var allsvenska igår också är klart och det blev lika i västderbyt mellan Halmstad och ICA och det blev lika mellan Norrköping och Trelleborg. Rajalakso gjorde mål igen när Djurgården besegrade Gefle borta men de stora matcherna spelades utanför Sverige. Gårdagen tillhör Gary Neville och gårdagen tillhör Barcelonas Bojan Kirkic. För när vi här i Sverige förundras över hur Sebastian Rajalakso kan göra mål tre matcher i rad för Djurgården när han bara är 19 och kom från Enköping iår så spelar Bojan vecka ut och vecka in i Barcelona. Och han är 17 år gammal. Men det är kanske lite skillnad på La liga och Allsvenskan. Det är klart att det är tuffare att slå sig in i lagen här i Sverige.

Barasådär

Kommentarer
Postat av: niklas

ja va fan, jävla hets om den där rajalakso..vad fan är det frågan om! Tänkte också på det där med Bojan men även på cristiano ronaldo? kom igen, var inte han typ 17 eller 18 när han debutterade för united? blir så trött.

2008-04-10 @ 22:17:26
Postat av: Rickard

Det var han. Typ 16 när han debuterade för Sporting också. När han sedan snurrade med Gary i en träningsmatch blev han värvad. Resten är väl som man säger historia. Mer imponerande då faktiskt med ICA och den unga backlinjen. Men det är aldrig lika kul för media och skriva om backar.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback