Hur bestämma vart jag ska ta vägen?

Nu när jag beslutat mig att flytta hem så var det direkt naturligt för mig att tänka Göteborg. Staden som jag saknat och som jag älskar som om jag kom därifrån. Fast jag inte är det. Men är det så naturligt egentligen. Borde jag inte vara mer öppen för andra möjligheter där chansen till jobb och bra samarbetspartner är som bäst. Är det egentligen Göteborg? Kan det inte lika väl vara Stockholm, Malmö eller rent av Köpenhamn? Kan det inte vara hemma i Vänersborg, Kan det vara Örebro, Västerås eller tom Falkenberg? Varför har jag redan bestämt mig? Är det lite naivt av mig att tro att allt automatiskt löser dig om jag äker direkt tillbaka till staden jag lämnade?

Nu är jag ju kanske främst inte så intresserad av den enkla lösningen någonsin, kanske inte är den som alltid tar den kortaste vägen hem. Utan den mest spännande. Den med mest möjligheter. Hur gör man då detta, hur kommer jag på det? Missförstå mig rätt nu, Göteborg känns fortfarande rätt, jag har mycket bra vänner där som kröns av min fantastiska vänskap med Thomas och Annika. Fan, skulle kunna flytta dig bara för dem. På samma gång skulle jag flytta till Örebro för alla Uni-vänner med Linus, Niklas, Ylva och Mats i spetsen. I Stockholm finns nästan all kreativ ådra som jag känner till med Erika, Emil, Anna, Maja, Kattis och Lollo som frontfigurer. Hemma i Vänersborg finns familjen, där finns också Terje och Tobias. 2/5-delar av ett järngäng som kröns av Västerås stolthet Anders. Dit skulle man kunna ta vägen med. Falkenberg lockar såklart, Rebecca är grym. Malmö... Tja, varför inte, alltid kännts spännande. . I Köpenhamn finns Mie,  och pengar, där skulle vara spännande att bo. Det finns gott om alternativ alltså.

Vet inte vart det här inlägget är på väg riktigt förutom till att bli ett skönt nostalgi.inlägg och ett lite mer positivt inlägg än de jag skrivit sista tiden. Fått påpekat att jag skriver bra med ledsamt och det är ju lite synd när jag är så glad. För det är jag. Jag har mycket att se fram emot och det finns mängder av chanser att ta vara på där ute. Jag har trots allt beslutat mig för Göteborg och förutom Annika och Thomas finns ju där Sophie, Johan, Peter, Anderas, Markus, syssling Zarah och många många fler. Någon nämnd resten glömda. Uppenbarligen. Ta inte illa upp är ni snälla. Göteborg har en helhet som många andra ställen saknar. Där finns också den kanske intressantaste dealen som jag fått presenterad för mig. Jag känner också att mina chanser att sätta upp min grej är enklast och störst där. Kommer bli bra det här, känns spännande och intressant att ta steget hem och jag ser fram emot detta så mycket.

Barasådär




Ni har hört det förrut, men med en twist.

Jaha... Ni har hört det förrut... Jag ska flytta.

Ledsen att göra detta igen men det är tvungen. Malta blev inte som jag hade tänkt mig så för en vecka sen sade jag upp mig. Har funderat mycket på vart man ska ta vägen. Har minst 4 ställen som vill att man ska börja jobba hos dem, bolag står på kö från London, säkerligen skulle man kunna åka tillbaka till Gibraltar och jobba. Inte för Ladbrokes såklart men för nån annan. Där finns det gott om vänner man saknar. Det finns det visserligen överallt. Det kommer det finnas även här. Men jag kan inte stanna, vill inte stanna. Vill inte heller tillbaka till någonstans jag varit innan. Vill hem. Så blir det.

Hem, Göteborg. Barasådär.

18 månader som utlandsvensk får räcka. Jag är klar nu, finns mer som drar i Sverige än som drar utomlands. Jag har sagt upp mig från mitt jobb och jag har bokat min resa hem. Har tyvärr så lång som 2 månaders uppsägningstid så det är en stund kvar innan man kommer hem för gott. Men hem kommer jag. Faktiskt redan den 19 dec på Julledighet. Eller ledig och ledig.., Jul är det iaf. Måste jobba men kan göra det från Sverige. Måste sedan ner igen under Januari men slutar där i slutet av den månaden och då åker jag hem på riktigt.

Förvånade?

Det är jag. Men direkt jag tog beslutet så visste jag att jag gjort rätt beslut. Jag är ju sån som ni vet, jag tar ett beslut och så kör jag på det, ingen anledning till att se tillbaka och ångra saker. Detta kommer jag sannerligen inte ångra. Har vart på gång ett tag. Men jag ville ge Malta tid. Onödigt. Nu vill jag bara hem. Finns mycket att se fram emot.

Vad göra då?

Göteborg känns som ett säkert kort, som vanligt. Det blir en bra start. Det räcker så. Det finns så mycket att komma hem till som är spännande och det är bra nog. Nya möjligheter både privat och på jobb. Har en ide jag ska testa på lite foik. Kan bli en egen firma, troligen den bästa arbetsformen för mig.

Så. Därhardut'. Svart på vitt. Rickard kommer hem till Sverige Januari 2008.

Barasådär

Fylleblogga

Ja, vad ska man säga. Först ska jag nog börja med att be om ursäkt för alla stavfel som det kommer vara i det här. jag skriver detta i ett stadie där jag lovat mig att jag inte ska blogga. Jag fyllebloggar alltså. ja, jag kanske inte är direkt så fylle som man skulle vilja men jag är på inga sätt och vis nykter. Jag ska berätta varför.

Det har ingenting med att göra att Sverige är klart för EM, vilket jag visserligen är mycket glad för. Inte heller har det att gör med att England missat, vilker jag är ledsen för. Det har knappt med sport att göra, knappt. Inte har det heller att göra med att jag är tillbaka på den här skitön efter att ha varit i Madrid i ett par dagar. Inte ens det. Jag vet knappt vad det har gör med ens. Bara varför det har hänt. Idag har varit en riktigt svensk dag. En dag som lika väl hade utspelat sig i Örebro eller varsom. Väckt imorse okristligt tidigt med anledningen att vi skulle lira brännboll med lite andra svenskar här på ön. Klart vi ska tänkte jag. Var inte så enkelt visade det sig. Visst tog vi oss dit men vi gick också vilse på den maltesiska landsbygden på väg dit. Inte första gången för mig heller... Inte kul.Vi hittade till slut iaf och när vi väl gjorde det var det den sämsta plan jag sett någonsin. Men vi spelade. Som ni vet har jag viss tävlingsinstinkt och klarar inte riktigt av det här med att inte gå in med 100%. Så också nu. det resulterade i att vi hade en alldeles för stor plan som var nästan omöjlig att varva. Bara nästan. Jag tog i allt jag orkade och fick träff. Satte fart, andra konen: rullgrus. Uppskrapat knä, sida, arm och händer. Höll på att skrapa botrt min tatuering ju. AJ!

Så, det sätter ju spår för kvällen. Senare har vi lirat poker hemma hos Johan som bor i en mycket cool lägenhet. Har sett på svensk hockey på storbildstv och lyssnat på bra musik. Men mest lirat poker. två turneringar med 8 och 9 deltagare, Jag kom 3:a och 2:a. Pengar gav det, inte mycket men det blev inte minus totalt iaf. det är alltid bra. Jag slog Ola iaf, det var det viktiga, Eller, mja, kanske inte men det var en skön bonus. Han är förbannat bra pokerspelare och det är alltrid kul att slå såna. Mario blev för tuff i sista turren men pengarna stannade ju inom "familjen" Det var sedan dags för utgång men jag var både för trött och mådde inte så bra. Eller det ena kanske gjorde det andra.

Jag har inte tokbloggat sista tiden kan man väl säga. Jag har funderat mycket. Över framtiden. Jag har kommit fram till mycket bra grejer och jag har mycket planer. Jag ska snart berätta om några av dem och jag är säker på att många av dem kommer se dem som både spännande och spännande. Kanske tom roliga. Vi får se vad det blir och vi får se vad som händer. En sak som är klar är iaf att jag åker hem för Julledighet den 19 december med Ryanair till Skavsta. Hoppas någon i familjen känner det är läge att hämta där, det vore ju najs.

Barasådär

Storstad

Detta trodde jag aldrig att jag skulle säga men oj vad jag har saknat att vara i en storstad. Jag har predikat hur bra och skönt livet i Gibraltar, La Linea och Malta har varit och hur lite jag saknat ex London men det verkar ha varit mest skitsnack ju. Det är ju så här man ska leva. Madrid är en fantastisk stad på många sätt och det var också London. Att enkelt kunna ta sig till vilken affär man kan tänka sig och att springa in i det mest oväntade i affärsväg är lätt här. Det finns människor av alla sorter på gott och ont. Det är en puls som man inte kan producera, den bara finns där. Kan inte förklara. Kan bara känna den, och jag saknar det. Vad gör man åt sådant?

Matchen var skit, den behöver vi inte prata om ok?

Har träffat så mycket sköna människor här. Dels genom Sverigematchen och alla de svenskar som man träffade då men framförallt på det här hostelet som jag bor på. Brukar ju bo på hotell när jag är ute och åker men nu testade jag detta tänkte jag. Träffat en fantastisk Singer-songwriter som heter Max. Det riktigt ilar i kroppen när han spelar. Han är från Argentina och är här och promotar sin musik.Han satt och plinkade och köärde sina grejer när vi drack lite vin igår och det var direkt magiskt. Jag fick samma känsla som när jag såg Christian Kjellvander på Strömpis i Örebro för alldeles för länge sen nu. Den bästa kvä'llen någonsin. Så är det.

Hela den resan har varit en ögonöppnare på många sätt. Mer om det senare. Andra gången jag skriver något kryptiskt i slutet av ett inlägg nu.

Barasådär

Madrid

Imorgon smäller det. Imorgon ska Sverige säkra platsen i EM genom att spela mot Spanien på Santiago Bernabeu, och jag kommer att vara på plats. Jag har sett fram emot den här matchen så länge och jag är så glad att jag och Henrik tyckte det var en bra ide i vår lägenhet i La linea för tre månader sen. Jag bor nu på Malta och han i Stockholm men vi ska fortfarande dit, flygbiljetten är lite dyrare bara. haha.

Matchen då? ja, den kommer inte spela så stor roll för Danmark slår Nordirland och då är det klart ändå. Men det ska ju bli sjukt kul att se Sverige försöka ta sig förbi Puyol igen och framförallt hur tjockisdanne på mitten ska stanna Cesc fabregas och hans salsadansande vänner. Det kommer inte bli lätt men det ska det inte vara heller. Bara vi tar oss till EM så är jag nöjd. Bra också om Spanien får med sig ett resultat så vi inte får stryk efter matchen. Lär ju vara underlägsna som vi var i Düskland (kommer du ihåg Jeppe?) rent manmässigt och nu är det dessutom Francos dödsdage ller något så det kommer vara gott om fascister och nazister och annat pack som kommer att vilja bråka. det kommer vara närmare 6000 svenskar där tror de och vi ska vara på Plaza Mayor innan. Jag ska gömma mig bakom nån stor supporter tror jag. Eller låta bli att kasta första stenen, kan vara svårt; Jag har väldigt svårt för nazis...

Men nu skiter vi i det. Matchen blir grymt, uppladdningen samma, efterfetsen när vi är klara blir kalas och sedan har jag tre dar semester i denna stad som jag knappt vart i innan. Bara någon dag eller så innan ju. Jag ska se på museum, byggnader, arenan nån dag efter och jag ska äta tapas på riktigt. Jag ska dricka kaffe på starbucks och jag ska njuta av att vara ledig.

När jag är åter ska jag berätta nåt kul.

Barasådär

8 dagar och Bengt

så länge har jag inte gått utan blogg sedan jag startade tror jag. Förutom när jag tog en paus på riktigt då, men det har inte det här varit. Bara inte haft tid helt enkelt. Har besök just nu och det har vart en eventfylld vecka. Sett en del av ön tillockmed. Dingli Cliffs i söder och Chikkiwwa i norr/väst. Plus att vi vart i zebbug i mitten av misstag. Vi lyckades på något sätt att tappa havet när vi var ute och gick. Man kan tycka att det är mer eller mindre omöjligt när man är på en ö men det gick.

Nu är det snart två veckor til relaunch av www.Erik123.com och nu börjar det bli spännande om hur det kommer gå. Dags att testa om det man har tänkt går hem i "stugorna" men det ska det nog göra. I am confident in my ability.

På lördag åker jag till MAdrid för att se Spanien-Sverige och stannar till på tisdagen. det kommer bli grymt såklart.

För övrigt verkar ju detta vart kul i veckan som gått.



Så, kortaste bloggen i historien över för denna gång.

Barasådär

I rasande fart

Jäkla kul uttryck det där, rasande fart. Och det ska innebära att det ska gå snabbare va? Eller framåt iaf, ja farten då, framåt. Hur är det möjligt för när allt annat rasar så går det ju utför och det gå visserligen snabbt men framförallt utför. Och det gör det ju inte för mig. Men jag kan inte ändra rubriken, så gr inte jag när jag skriver. Jag sätter rubriken och sen skriver jag. Raderar inte och funderar inte så mycket heller. På vad det är jag skriver alltså, funderar gör jag ju annars lite för mycket. Kanske mest hela tiden faktiskt. Men inte på vad jag skriver. Det i sin tur kommer nog göra att jag aktivt kommer att radera vart och ett av alla inlägg om och när jag blir någon slags person som folk googlar eller annat. För det står mycket om min person och om mina åsikter häri. Saker som kanske inte är så genomtänkta. Jag står för dem, men det är dumt att uttrycka dem för tydligt. Så menar jag,

Vad är det då som går i rasande fart tro? Jo, Bloggen såklart. Den har stått emot facebookflugan och står stadig på sina besökare sedan starten. Tom ökat något med tiden. det är ju gott. Jag närmar mig 200 inlägg även om det är en bit kvar. Till det är det kommer över 750 kommentarer och du förstår att man kan hitta mycket om Rickard Pettersson om man bara har tid att läsa. det är lite farligt. Jag trodde nog inte att jag skulle närma mig 200 inlägg när jag startade den här där i universitets-örebro. Det är inte heller så mycket I Pity The Fool över den som jag ahde tänkt att det skulle vara. Men jag gillar fortfarande uttrycket. Och jag startar knappast en ny blogg med ett annat namn, eller gör jag det? Mja, planer finns på en engelsk. Men kanske ska jag lägga min fritid på något man kan tjäna pengar på istället. Eller bara på att leva livet kanske. Det finns goda förutsättningar för det här.

Gorg Borg är fortfarande en poet som också vart premiärminister elle rpresident tvåggr här på Malta. det är vad jag vet nu. Jag vägrar Wikipedia han utan tar mig sakta fram på annat sätt. Fortfarande ett sjukt kulgatunamn och jag uttlar det uppenbarligen fel för ingen vet vad jag pratar om när jag säger det. Men det kommer nog, kanske i en rasande fart?

Barasådär

Tapas och Kaffe

Ja, inte tillsammans då. Det blir konstigt tror jag, även om espressons styrka och smak säkert skulle passa utmärkt till en del oliver och annat. Var för sig så seglar de upp som mina absoluta favoriter. Kaffe har varit en favorit sedan Morfar lärde mig dricka det en gång för väldigt länge sedan, smaken förädlades när jag slavade på Starbucks i slutet av 90-talet och förstördes nästan helt under tiden i Gibraltar/Spainen. London är min kaffestad nr 1 och jag har förundrats över hur svårt det är för caféer och restauranger att ha en ordentlig kaffemaskin som kan producera något som inte smakar olja. När jag ändå är inne på ämnet så måste jag promota Ola som skriver vackert om kaffe här och om allt annat här, Ola bloggar från frankrike så mycket handlar om det. Nu åter till kaffe. Back home hemma i svedla har jag en vacker röd espressomaskin som jag höll på att spränga för att jag använde den så mycket när jag bodde i Bö, Göteborg. Den har jag saknat och jag och Mario har därför skaffat oss en egen här nere. Fick en deal med någon distributör där jag köpte kaffe för 300 koppar och därmed fick maskinen gratis. Bra deal. Så nu är man Barista igen och i eget kök dessutom. Snart startar experimenten med olika smaksättningar och olika mjölksorter tillsammans med att hitta den perfekta tiden som det ska rinna igenom. Fix och fix för att få det så bra som möjligt. Jag gillar att fixa med sånt och så länge som det inte finns ett enda bra ställe att dricka kaffe på ute så stannar jag inne och gör mitt eget.

Tapas då? Ja, det är ju en fantastisk uppfinniing som jag trodde var en sak när jag bodde i Sverige och som jag lärde mig vad det var när jag bodde i spainen i början av detta år. Helt fantastiska rätter som jag fått på de underbara ställena som fanns i La Linea (kanske det enda som var bra med den staden förutom vännerna). Jag har ingen att referera till som har bloggat om tapas men hoppas kunna beskriva hur mycket jag saknar det ändå. Iaf så var jag mycket glad att höra att det fanns ett tapasställe precis runt knuten från där jag nu bor. Stora var förväntningarna när jag och Mario tog oss ner mot stället efter jobbet igår för att jag skulle visa vad det är jag tjatat om en månad. Inte fan var det ett tapasställe dock... Snarare en pizzeria med lite mer prylar. Men vilka pizzor, vilka Nachos och vilka "Tapas-bitar". Fantastiskt gott och hade läget bara varit bättre så hade man nog kunnat stanna längre än vi nu gjorde. Jakten går vidare på ett bra tapas-ställe alltså. Måste ju finnas någon utflyttat spanjor som har en restaurang här.

Fram tills dess så dricker jag Lavazza och njuter i den nya lägenheten som alltså ligger på Borg Borg Street. Gatans namn kommer från någon poet tror jag. Ska ta reda på mer och rapportera om senare.

Barasådär

Ny lägenhet - ny Rickard

Så, först skriver jag ett inlägg om hur lite alla andra bloggar när jag själv inte skriver speciellt ofta. Men det tog skruv i kommentatorsfältet iaf, det är ju najs. Det är ju lite så man mäter sig i den här grejen. När nån kommenterar har någon läst och tyckt nåt. Någonting sådant iaf. Nu var det ju inte det som detta skulle handla om utan nåt helt annat.

Jag har flyttat, igen. Och innan jag går in på det så är det viktigt att slå fast några korta saker:

1. Jag bor kvar på Malta
2. Jag bor kvar i staded/statsdelen Sliema
3. Jag har inte fått sparken/slutat från mitt jobb utan jobbar kvar
4. Jag bor fortfarande med Mario som jag också jobbar med (han är också fortfarande cool)
5. Vi har inte samma utsikt.
6. Jag är lite sur nu för jag har glömt köpa öl i affären som nu är stängd.

Det sista har såklart ingentng med någonting att göra men är viktigt att ta med iaf. Eller, viktigt och viktigt, jag tog upp det iaf. Ny lägenhet har vi iaf, se första generationens bildergenom att klicka
här. Vi bor i en mycket fräsh och helt nyrenoverad lägenhet där vi är de första som sover i sängarna, första som använder spisen och de första som sitter i sofforna. Allt är alltså nytt. det trodde man inte man kunde hitta här i medelhavets mecka för dålig inredningssmak. Gamla lägenheten böev vi faktiskt utkastade ur för att tanten som vi hyrde av var galen. Hon ansåg att jag skulle bo där ensam och Mario fick alltså inte bo i ett av de tre sovrummen i den 110 kvadrat stora lägenheten. Varför är oklart, jag tror käringen är allmänt rubbad och med det i åtanke var det enkelt att lämna, trots den fantastiska utsikten. Hon hade också en förmåga att vilja komma in i lägenheten flera gånger i veckan och det visade sig också att städerskan verkat vara någon slags spion för henne. Helt galet är det iaf och stressande för hon ringde mig hela tiden och ville prata om situationen som jag inte var så intresserad av. Ni som läser detta känne rmig säkert ganska bra och vet att jag inte pallar den sortens människor. Så vi stack/blev utkastade.

Vi tittade på kanske 7 lägenheter och hittade först en som vi inte fick och det var kass, detta var vårt andraalternativ men nu när vi är här så kan vi inte fatta att vi nånsin tänkt på nån annan lägenhet. För den är så förbannat bra. Det tog oss bara 48 timmar att hitta en ny, billigare och säkert inte mindre, och allt är tack vara Jessica på Ria lettings. Vår agent i dessa frågor och kanske min nya favorit här på ön. Idag, dagen efter att hon fixat lägenhet och fått betalt för det så har hon kört runt mig till 4 olika affärer för att jag ska hitta en espressomaskin. Helt sjukt hur dedikerad hon är att få oss att må bra. Och hon är en person vi träffade för 48 timmar sen! Helt absurt, hon är cool. I like her. Det blir helt klart att bjuda tanten på Champagne eller en utekväll någon gång tidigt nästa vecka.

Den här lägenhetsaffären har tagit på krafterna, jag har var lite stressad och mått lite kass av det. det har vart tungt på jobbet och det har vart mycket saknad första månaden på Malta. Men igår kväll ch hela dagen idag är det en ny Rickard, den gamle Rickard. En leende person och en person som skrattar mycket och som är sugen på att träffa nytt folk och att allmänt vara glad. Ser framåt igen och även om mycket fortfarande är svårt så är inget omöjligt i världen. Det kommer det aldrig vara.

Ok, lägenheten har ett gästrum som är stort, med balkong. Vi har två bäddsoffor varav man kan flytta en in i ett annat rum om man vill. Ni får tolka den meningen som ni vill men besök är kul.

Barasådär