Bloggen är död, länge leve bloggen?

Var tog alla bloggare vägen? Eller, ni är ju kvar därute men vart tog alla inlägg vägen? Var tog mina vägen?

Facebook tog över säger många men det kan inte vara hela sanningen va? Det är ju gott att skriva av sig och det är skönt få ur sig det man tänker på. I mitt eget fall är det lite krångligt då det mesta jag vill skriva om är mot företagets policy, dåligt mot min egen karriär och person eller bara rent dumt att skriva om just nu. Fast det är klart, man kunde ju räknat ut det här... Anders har ju precis startat, då vet man att det är på väg ur tiden.

Iaf så saknar jag mina bloggande vänner som inte lika ofta skriver numera. Så Sofie, Erika, Ola, Kattis, Anders, Cajsa, Gus, Petra, Jeppe, Ylva, Niklas, Jonny, Lova, Krisse, Jacob, Anna, Brian, Lollo och Mie borde definitivt skriva lite mer. Och jag borde låta bli att räkna upp bloggare eftersom jag med säkerhet har glömt nån jag brukar läsa. Markus, Tomas och Zacke tex. Säkert ännu fler. Jag läser för mycket bloggar kanske men jag gillar att veta vad som rör sig i folk huvuden. Vänner såväl som folk som är helt anonyma för mig läser jag med glädje och det enda som skiljer sig är väl att kommentarseffekten är lite större på de man känner.

Har annars ägnat sista tiden åt att lyssna in mig på nya Kent, Hives, Foo Fighters, Mims och faktiskt Britney.

Bäst? Pretender med Foo fighters i tät konkurrens med Tick tick tick med hives och This is why i´m hot med Mims.

Barasådär

Helg

Det är konstiga dagar just nu. Igen är det en massa beslut som måste tas och som jag inte vet vad jag ska göra med. Ibland känns det verkligen som om man bara skulle vilja trampa hemåt hem till kalla sverige igen. Kanske ta upp den där bilbyggarkarriären som aldrig tog fart. Finns det en karriär i det tro. Noll ansvar när man går hem från jobbet menmycket när man är där. Bara koppla av samma sekund som man stämplar ut. Kanske ha en liten egen grej vid sidan som man har som passion och sen kanske man med tiden kan övergå till att göra det heltid... och så var jag tillbaka i samma stil igen. Jobba jobba jobba. Jag gillar ju att vara ansvarig dygnet runt och att styra så hårt över sitt eget jobb så man kan det. Men så gnäller jag ändå över det. Antar att det är så när allt inte går osm man vill och när verktygen man jobbar med känns som man spikar i en spik med en fjäder. Man har dem men de funkar inte ihop.

Men det är helg, det är läckert. Sjukt trött i armar och ben efter gårdagens tennismatch mot flatmate Mario. Det var ungefär som att spela mot f.d. flatmates Henrik och Andreas. Det var seger för mig alltså. Tennis är en kul sport, arför har jag aldig lärt mig spela den ordentligt tro. Kan ha att göra med alla andra miljoners sporter man testat på kanske. Igår var också lite sitta-och-dricka-öl med Matthew och snacka skit om gamla trötta Ladbrokes Poker som vi ju båda två jobbat på. Vi är glada att vara på Malta nu men vi saknar teamet. Så kan man nog sammanfatta det hela.

Vi kanske måste flytta snart, jag och Mario. Vår Ladlord-lady Mrs Camillieri har visat sig vara lite av en galning som vägrar släppa lägenheten helt och hållet. Ringer jämt och är allmänt jobbig. Men vi hittar en minst lika fin och kanske rent av en som inte har så hemska gardiner.

Barasådär

Ingen lust

Jag har fan ingen lust att blogga alls. Finns inte så mycket att säga. Har vart i Sverige och jobbat och hälsat på familj och vänner. Det var grymt kul.

Och nej, jag var inte dryg som inte kom till Örebro. Ni är allt annat än bortglömda. Men Linus, skulle du sätta foten i närheten av Niklas och Mats när ICA går som de gör om du hållt på Elfsborg? Nä, just det. Och, jobbet ligger numera i Göteborg när man hälsar på i gamla hemlandet.

Ni kanske skulle ta och hälsa på, eller är det för drygt att begära det. 16 månader utomlands nu... inte många besök inte. Ingen skugga på de som vart men kom igen... Värme, Sol, glädje, Rickard. jag skulle åkt direkt. Men så har jag ju lite för bra självförtroende tycker folk också.

Barasådär


Boys will be boys

Oj, idag är huvudet inte med riktigt kan jag lova. Igår var det kalas deluxe med vänner jag inte sett på evigheter. Inte bara på grund av att jag numera bor utomlands utan kanske främst för att jag inte längre bor här hemma. Och inte gjort det på länge. Bardomsvänner är det helt enkelt och det är sannerligen som man säger. Borta bra men hemma bäst. Fan vilka underbara killar jag känner. Stor saknad efter Thomas dock som inte var med men annars var det bra uppslutning och jag är vansinnigt glad att jag kom hem just den här helgen.

Festen i sig var dock i Lidköping där Martin Kihlsten numera huserar och gör gatorna lugna som polis. Det är en stad som jag knappt varit i innan och de får gånger jag varit det så var det för att se på när grisarna spelar bandy. Mina förhoppningar på stan och stället vi senare skulle till var inte så höga helt enkelt. Men jag hade fel. En mysig liten håla med en Harrys som gjorde goda bugare och serverarde öl med glädje till detta grabbgäng som var fulla med Hö-Hö skämt och anekdoter om saker som hänt. Det var fotboll på puben först och sen hem till Martin för förkrök och lite poker (nu skulle den internationella pokerstjärnan sättas på plats) och sedan ut på "stan" och svänga de lurviga med  ortsbefolkningen. Jäkla förbannat trevligt ställe men med det här gänget hade vi kunnat sitta på en stubbe i skogen och ändå haft kul.

Pokern gick som den skulle och kom på en hedervärd 2:a plats slagen endast av den nyktre i gruppen. På en Bad beat... Nöjd med det och främst nöjd av allt med att jag plockade ut Anders med färg mot ett tvåpar eller nåt. Han var bra säker på att ta hem den där och även om jag vill honom allt gott i livet så var detta poker och då ska man krossa motståndet. Resultatet blev som följer:

8. Tobias Hansson -     Aggresiv spelare (och drickare) som tidigt visade att han inte var rädd att stoppa in markerna. Åkte ur alldeles för tidigt och koncentrerade sig sedan på drickat istället. Med blandat resultat.
7. Karl Andersson - Svårläst gambler med 50-50 koncentration mellan pokern och musiken som spelades.
6. Martin Kihlsten - Om tight har ett ansikte så är det inte det här. Spelar mer eller mindre på allt. Gick sådär. Kvällens värd åkte ganska så tidigt.
5. Martin Kjellström - Mr pappa himself. Hus och barn och bil och allt hjälper inte i den här gruppen. Omöjlig att läsa eftersom han inte själv vet om det är en bra eller dålig hand han har.
4. Terje Paulsson - Sergeant P var den stora överaskningen här. Lurig jävel som alla vet och mer än något annat ville han nog ta ut mig. Så han blev utslagen av...
3. Anders Olsson - ... Mr tight-aggressive. Väntar in en bra hand och kör stenhårt. Surt bara att den bra handen kom när jag hade en överlägsen hand anders. Du såg besviken ut efteråt. Det ska du vara. Får öva mer på svenska spel och återkomma.
2. Rickard Pettersson - Underteckand är mycket nöjd med denna placering då det rann ner åtskilliga drinkar och öl under tiden. Något som vinnaren inte ägnade sig åt.
1. Mattias Lidén. - Vinnaren dominerade bordet tidigt och även om vi var ganska lika Heads Up så blev det en märklig hand som avgjorde. Men stort grattis och pengarna till snickarn.

Efter detta var det gott om tid för nostalgi och historier osm alla kan utantill men som man drar ändå. Utestället var packat med folk (Tror jag) och jag var såklart nära att hamna i slagsmål med en bonnjävel som inte pallade med att man hade kul när han. Idioter hela bunten. Jag är säker på att polis kishsten hade löst det annars. Jag slåss inte.

Idag då: Bakfylla men god familjemiddag intagen. Mobilen är borta och jag har sovit dubbelvikt som en fällkniv så ryggen är av. Mbbilen tappades i Mattias bil så den ska jag hämta upp nu. En helg hemma går ruggigt snabbt.

Imorgon är jag i Göteborg igen

Barasådär


I Sverige

Jag är. Nu. Tills på onsdag morgon.

Känns grymt. Men KLM slarvade bort min väska i Amsterdam. Idioter.

Det är kallt i sverige, framförallt när jackan ligger i en väska någonstans i Holland.

Kommer främst vara i Göteborg, men även i Vargön såklart, i helgen.

Barasådär

Storm

Vad hände? Jag satt på balkongen och skrev blogg så sent som igår eftermiddag men i takt med att mörkret infann sig så kom också vädret ikapp månaderna. Det regnar och det stormar, mest stormar idag. Det började redan igår kväll. Vi hade haft en sen middagskickoff med jobbet på en Bulgarisk restaurang här i Sliema med fördrinkar hemma hos chefen och pojkvännen. den blev mest sen för att det var den kanske långsammaste seritören i världshistorien. Men drinkarna, vinet och maten var god. Och det är väl det som är det viktigaste ändå. Sen skulle vi gå ut, troligt att det hände när regnet öste ner och vinden tar i. Nackdelen med att bo vid en strandpromenad kan jag tro. Men jag vill inte byta ändå.

Regn hela natten och närapå översvämmning totalt på gatorna eftersom Malteser är lika dåliga som Gibralter på att bygga dräneringssystem. Till det tar vi en vind som piskar vågorna så hårt mot vågbrytarna som skyddar strandpromenaden så att fönstren så högt upp på tredje våningen är plaskblöta av saltvatten. Tur att städersan kommer på onsdag igen. Det har nog lugnat sig tills dess. Regnet har avtagit men vinden har å andra sidan ökat så nu sitter vi här och lyssnar på hur det sjunger i de illa isolerade fönstren.

Eller, det är lite en lögn egentligen för vi var nyss och käkade texmex på en krog härbrevid. Grymt bra, dit ska jag ta er när ni hälsar på. Det maltesiska köket verkar inte så spännande och kul men här finns mycket annat. Det enda riktigt maltesiska jag hittat är kanin och det är jag inte jättesugen på att testa på just nu. Bättre då med en Rejäl Chiliconcarne med en bägare öl eller vad man vill ha till. Det är en söndagslunch det.

Storm ja som sagt, det är något med mig och städer där det blåser mycket. Vänersborg, Örebro, Göteborg, Gibraltar och nu Malta. Men vad kan man förvänta sig egentligen. En liten jäkla skitö mitt i medelhavet mitt mellan europa, asien och afrika liksom. Klart det kan blåsa. Men måste det storma såhär?

       


Barasådär

Här sitter lilla jag och bloggar

Det är ju rätt synd om en egentligen.

image39

Fåtöljen är rätt ful men grymt skön och utsikten kan man väl knappast klaga på. Vi har fått internet idag och en trådlös router till det så nu kan jag snacka överallt i lägenheten utan att behöva snatta från grannen. Tror inte jag haft fast internet på över ett år så det är ju en klar förbättring det här.

Skypar ni mig på användarnamn ripsson så kan jag visa er utsikt och lägenhet genom videofunktionen. Om jag får låna Marios dator alltså.

Barasådär

Täcket över huvudet

Ibland vill man bara att dagen ska ta slut. Rakt i säng utan att tänka mer. För det är allt man gjort hela dagen, i full fart.  Få vakna upp och en ny dag startat, med nya möjligheter och chanser. Idag är utan tvekan en sådan dag. Velat dra huvudet i väggen ett par gånger och kanske tillockmed funderat över om det här är vad man vill en eller två gånger.  Istället tar jag ett par öl och hoppas att jag blir rätt så gött full så jag slipper tänka. Kanske kan jag sova också, drabbats av den där insomnian igen...

Men så här är det alltid för mig, innan man är igång och innan man satt ner sina första steg. Men idag var tuff, idag visade jag att jag vem jag är och att det alltid blir jobbigt när man är som jag. Men så är det. Varför ska man vara som alla andra?

Då får jag kanske ta att jag troligen slitit av mig håret innan veckan är klar.

Barasådär

Så gick tiden igen

Nytt jobb, nytt land, nya uppgifter och nya utmaningar gör att bloggen blir lidande... igen. Men jag får skärpa till mig igen. Jag gillar ju att skriva och jag vet att det är bra att jag får ut vad jag tänker på. Då mår jag bra och en glad Rickard är en roligare Rickard för alla. Tror jag. Bloggkulturen verkar dock totalt ha blivit övermannad av Facebook men jag gillar att skriva ner mina tankar till punkt snarare än att lämna ett kort meddelande på en "vägg".

Malta is the shit som man säger. Trivs sannerligen bra här och redan efter 10 dagar så vågar jag nog säga att jag kommer trivas bättre här än jag nånsin gjorde i Gibraltar eller i London heller egentligen. Men det fanns annat som var bra i London, som inte finns här. Fanns väl saker i Gib med men... Ja, här kommer det bli bra. Ska bara jobba livet ur mig ett tag först. Gå in i väggen, kan man det? Ja, det kan man för jag har sett folk göra det. Och det var inte kul. Ser ni några som helst såna tendenser på mig så säg till mig jävligt hårt. Är jag på msn med erik123-logga så jobbar jag och är det nåt annat så är jag ledig. Så kan man hålla koll, ok? Så håller jag koll på mig själv så länge, men det är ju ingen ide för jag har aldrig kunnat känna efter vad som är lagom att jobba.

Jag har en lägenhetskompis, Mario. Mario är från enköping och ägnar just nu hela kvällarna åt att hets-se Lost, alla säsonger. det är många avsnitt. Det är ytterst underhållande då han sitter och skriker åt datorn då nån gör nåt konstigt i serien. Det gör de ganska ofta. Mario har bott fem år i New York och har en ganska kraftig accent av det så det känns som jag sitter mitt i äpplet och skriver detta. Mycket underhållande som sagt. Men han e cool, det e bra. Även det kommer bli fint, helt säker på det.

Barasådär


Uppdatering från Malta

Det är ganska ont om tid över att skriva här i bloggen just nu eftersom jag inte har något internet hemma förrän den 13 oktober och på jobbet finns det hur mycket som helst att göra så där kan jag inte heller riktigt skriva av mig. Det är mängder av nya intryck och saker som jag vill berätta om men varje gång jag sätter mig så slår det slint och jag evt inte vad jag ska säga. Vädret är ju enkelt att prata om så det kan jag göra. Det är sol. Mängder av sol. Hela tiden faktiskt. Och varmt. Jättevarmt. Redan tidigt på morgonen är det varmt, jag har börjat denna dag med en promenad på 7 km längst strandpromenaden mot St Juliens och det avslutades med en simtur i havet. Detta kristallklara vatten som är ca 25-26 grader varmt som är så skönt, och ja man vaknar till skönt även i den temperaturen.

Jobbet är coolt, avslappnad stil på kontoret, långt ifrån det uppstyrda Laddies som tvingade en till att ha skjorta och kostymbrallor i 35 graders hetta. Här är det mer modernt tänkt även m kontoret i sig är allt annat än modernt. Interet härnere är inte riktigt som på andra ställen och det är rätt omöblerat än men vem klagar. Vi har våra datorer och vi jobbar på. Jag och Ola och Mario och så Caroline i det finare rummet. Hon är ju dock CEO så det ska hon ju ha är klart.

Hemmet är helt sjukt medelhavskt inredd men det är stort och mitt sovrum är som en flygbana i storlek ungefär. Det känns bra. Kommer bli än bättre när vi fått in internet skulle jag tro. Bor med Mario från enköping och han verkar cool så det kommer nog gå fint.

Malteserna är kul, jag ska återkomma till det många gånger skulle jag tro. Väldigt hjälpsamma och glada ja, men också helt jävla galna.

Barasådär

Utsikt från Maltabalkongen

Blir ett ultrakort inlägg men jag kan inte låta bli att dela med mig av min nya utsikt på Malta. Lägenheten ska jag också ta bild på. Den är 110 kvadratmeter stor och har 3 sovrum och vardagsrum och så. Balkongen är enorm som ni delvis ser och jag har tillgång till den direkt från mitt sovrum. Jag kommer trivas här. Utsikten i Gibraltar var bra men den här vinner faktiskt. Detta är på norra sidan, mot Italien till

image36

image37

image38

Barasådär.