Snabb-blog

Jag har fått kritik från de mest oväntade ställen att jag bloggar alldeles för sällan så här kommer ytterligare ett inlägg. Förstår att det måste komma som en chock men framförallt är det en chock för mig själv.  Man ska som jag tidigare nämnt inte säga att man ska försöka göra någonting utan bara göra det rakt av men i detta fallet beror så mycket på tiden som finns på jobbet samt vad som händer på framtiden. Antar att det är så för alla som bloggar men jag ser mig ju som lite speciell så jag får gnälla lite om det tror jag.

Dagens tänkare från mig är hur det kommer sig att jag inte kan forma en tanke eller plan längre än 3 månader framåt så fort jag ska göra någonting. Dagens andra tanke gick till vart jag var för exakt ett år sen. Det stannade där för jag ägnade mycket tid åt mig själv och min framtid för exakt ett år sedan. Det var då nomineringstid och intervjuer för presidieposterna i SFS, något jag var mycket intresserad av vid tillfället. Många saker gjorde att det inte blev nåt av det men en av den var nog absolut min oförmåga att göra som alla andra och genom att spela ett spel som jag inte var redo att göra. Naivt kanske såhär i efterhand men vet ni, mitt liv blev ganska bra ändå. Mycket bra rent av. jag har sedan dess bott i tre länder, 5 städer och fått en mängd utmaningar presenterade för mig som jag aldrig hade hamnat inför annars. 

Politiken får vänta ett tag till tror jag, kanske lika bra det. Är fortfarande inte lastgammal så jag hinner säkert med det också. Har ju som bekant lite för lätt för att lägga mig i saker. Och för det är jag glad. 

Lista för dagen

1. Mamma, Pappa,  alltid på listan
2. Timbaland; Presents: Shock Value 
3. Ska ge mig på att se Heroes, 18 avsnitt.
4. CSI Miami har sjukt snyggt foto, glättig story men snyggt foto.
5. Nikola Sarcevic, Tybble Skyline
6. Fall out boy -
Arms race - Kanye west Remix, sjukt svängigt
7. Sol och värme, fortfarande bättre än snö och slask

I pity the fool som borrar i lägenheten under så tidigt som kl 11 på morgonen, borde vara förbjudet, alltid.

Bilder och vänner och svammel och...

Hmm, jag tog en massa bilder igår när jag var ute med svenskgänget här men kan inte hitta sladden så jag får in dem i datorn. Dumt det. Kanske lika bra förresten. Blöta bilder en del och det är kanske inte bra för våra chefer att se hur tätt arbetarna på Ladbrokes, Victor Chandler, Stan James, St minver och alla andra bolag egentligen känner varandra. Inte för att vi utbyter så mycket hemligheter men ändå, mest "det där kan jag inte riktigt diskutera nu".

Mycket poker blir det iaf. Ingen förlorar såklart. Vi är alla strålande och fantastiskt duktiga spelare som kan våra odds och som kan läsa motståndare rakt igenom. Vi har spelat länge och vet precis vad vi ska göra i alla situationer och.... det är sånt skitsnack egentligen. Eller? Möt oss på ett pokerbord nära dig om du vill se efter.

Nu till något helt annat. Häromagen hade en god vän till mig en gammal kentlåt/text på sin MSN ."Vi blev som dom andra" var det och det som slog mig då var att just Anders och jag och Thomas blev inte som dom andra. Dom andra i detta läget är inte de som bor på andra sidan ön i Lost utan de som man växte upp med. Jag har alltid sett mig som ganska normal och det är nog Anders och Thomas också egentligen. Vi har väl dock gått våra egna vägar ganska många gånger och det är väl därför vi inte hamnade med familj och bil och hus och hund och barn och lån och värmepannor och barn igen. Inget fel i att ha allt det men det är inget som jag har. Och vet ni? Jag mår bra ändå. Och jag vet att mina gamla vänner också mår bra och att det kommer gå bra för dem i framtiden. Med barn och värmepanna eller inte.

Avslutningsvis en liten lista med vad som är riktigt bra med Tjibbraltar/södra spanien just nu

1. Solen
2. Värmen
3. Nya vänner
4. Nya utmaningar
5. Mängder av resmål inom två timmar

och så en liten kortare lista med vad som inte är riktigt bra

1. Det ska visst bli regnperiod säger folk
2. Inga "gamla" vänner
3. Längtan efter svensk mat, måste till sevilla och IKEA där...

I pity the fool som drar med sig regnet hit

Trött...

Sömnlösheten håller i sig, inte ens efter ett riktigt jobbigt spinningpass och ett par öl kan jag sova. Eftersom alla efterfrågade misslyckats med att komma fram till orsaker till min insomnia fick jag kolla upp det själv. Man drabbar visst av det pga av stress, depression, ångest eller annnat sånt som jag inte förknippar med mig själv. Är nog inte insomnia iaf. Kanske är i den åldern när man inte sover, har ju inte varit här innan så det är ju möjligt åtminstone. Vem vet? Inte jag. - förskräckligt dålig låt förresten, tycker mycket illa om, har alltid gjort. Klart man vet, man vet alltid nåt. Jag är dessutom allvetande, tror jag.

Mötet med chefen gick... Ja, det gick. Ingen ändrade sig och inga direkta svar gavs men respekten ökade i båda riktningar tror jag. Jag är fortfarande lite ambivalent till vad jag ska göra men det där ordnar sig. det gör det alltid.

Det vet jag.


Insomnia

Jag sover fantastiskt lite. Hamnar väldigt sällan i säng innan 4 på natten och denna vecka när man har förmiddagsskiftet så blir ju det ganska jobbigt. Vad beror sådant på egentligen? vad är det som är så mycket roligare med att stanna upp själv och fundera fritt över livet när det är mörkt ute? Det är vad jag gör iaf. Funderar, fram och tillbaka, väger fördelar och nackdelar men det tycks vara något fel på min våg för jag kommer inte fram till något. Inga svar på mina existensiella frågor. Jag förvirrar mig själv genom att försöka skriva om det för om jag visste vad det var som höll mig vaken skulle jag ju göra något åt det, väl?

Tror föresten det heter insomnia, säkert nåt som google-Mats eller wikipedia-Linus svara på. Eller lärar-Niklas, han kan nästan allt den gamle ljugarn. Insomnia var också en galen låt med Faitless en gång i tiden men det är inte det detta jag har handlar om, jag är inte ute på rejv hela nätterna, det är inte det. Någon annan slags insomnia helt enkelt.

skräp är det iaf för det gör att jag är trött hela dagarna, blir väl antagligen lite gnälligare och svårare att vara runt på samma gång, kan vara därför jag kommer så bra överens med överdjuren på jobbet kanske. Jaja det där ordnar sig. "There is more to poker than life" som man säger. Jag är nog sån här helt kort, en funderare, sällan nöjd med vad jag har, vill alltid ha mer, inget fel i det va? Vill vinna, vill framåt, inte stå still.Bara när jag funderar, fast då sitter jag helst tror jag. Skönt att sitta, fast man får ont i ryggen om man sitter för mycket och där har jag skrivit bort mig ur andemeningen med den meningen. Som vanligt. Skönt att va sig själv.

I mitt funderande har jag alltså kommit fram till att jag är mig själv. Hmmm, hade jag inte behövt två veckors sömnlöshet för tror jag. Nu är det iaf dags för dagens andra försök till sova, morgondagen är viktig för framtiden här. Dags att få korten på bordet av pokerchefen.


Pissed off....

Vet att jag borde hålla den här uppdaterad bättre och jag gillar verkligen att skriva och dela med mig men just nu är det bara för mycket. Kort recap dock. Jag är på fel fot med head of content, head of promotion, head of development, head of offline events och head of poker just nu. det är mer eller mindre varje chef här på laddies.

Är då detta bra? Nej det är det såklart inte men om alternativet är att hålla käften och sitta i ett hörn och knappt göra någonting så väljer jag hellre att ha lite fajter på jobbet. Jag tror jag är en person som ganska ofta hamnar i såna här situationer eftersom jag har en stark vilja och jag behåller gärna den hellre än låter mig kuvas.

Jag har däremot Managing director på min sida vilket är bra eftersom han e chef över alla de andra. Inte för att han sparkar dem innan mig men ändå. Sparkas förresten, skulle va spännande, aldrig blivit det. Tja, den som lever får se. Om det sker, vilket det inte kommer att göra, så kan man ju alltid jobba på Stan james, betsson, 888, partypoker, pokerstars, william hill, VC eller Interpoker kanske. Möjligheterna efter några få månader här nere är ganska många. Men jag vill va kvar och jag tänker kämpa mig kvar, som jag alltid gör. Men nån ändring i attityd från cheferna måste det bli också.

Hur svårt kan det vara att få ett svenskt tangentbord till jobbet liksom? vi är ju bara ett av världens största spelbolag liksom, jag förstår verkligen inte vart problemet ligger

I pity the fool som inte vågar ta konfrontationen.

Skitliv-författaren i Rocky

När träffade Sandman Kellerman tro?

image7

Passar ju säkert in på fler, nu när jag tänker på det har jag minst en till från hemstaden som passar in här, även han känd från pennybridge. Bryter säkert mot alla regler för vad man får publicera men vad ska man göra när man skrattar så man faller av stolen.

Ha´t

Oscarsfilmer

Så här är det, enligt mig såklart. Kommer inte ens ihåg vilka som var nominerade riktigt men jag vet att The Departed av Scorsese vann och det är en ren skandal. Han förtjänar en Oscar men inte för denna smörjan. Bästa filmen jag sett som var med i den där galan är Little miss sunshine följd av Blood Diamond följd av Stranger than Fiction följd av babel följd av.... Listan kan göras lång innan vi ens kommer till The Departed som är en film som jag kan komma att se igen, absolut. För den är underhållande och stundtals riktigt bra. Men inte så bra.

Jag ser mycket på film nu, det håller mig från pokerborden och jag har alltid gillat film så det är inget konstigt med det egentligen. Eftersom jag ser mycket film kommer kanske bloggen bli mer kulturell närmsta tiden, vem vet? Man vet aldrig vad som kommer hända va?

Jag jobbar ett riktigt graveyardskift denna vecka, 18-02, känn på den. det är å andra sidan svenska sommarvärme här nu så då kan man ju alltid jobba lite på solbrännan kanske. Det är inte sånt här ni vill läsa va? Ni som är kvar i kalla sverige? Jag ska sluta direkt. Inget kul att vara inne ändå.

Ikväll ska jag se Happy Feet, tror den är bra.

När man var liten...

Det fanns väl egentligen ingenting som var bättre än glassbilen när man var liten. Man hörde den där satans låten och så fick man spring i benen. Så kan ni tänka er hur glad jag blev när det visade sig att Gibraltar har sin egen lilla glassbil. Kunde såklart inte låta bli att knäppa en liten  bild på den.

Glassbil

Jag åt en cornetto, som inte heter cornetto på engelska.Den heter nåt helt annat och kanske inte ens var en cornetto för den smakade inte som en heller. Men den såg ut som cornetto iaf.