Ronda, bara en stukning bort.

Hola Compadres y la familia och alla andra som läser det här. Ungefär så där mycket spanska kan jag egentligen, Halva meningar. Lite tragiskt men man klarar sig och det är det viktiga, tycker jag iaf.

Jag har ju besök och då blir man lite mer turistig än vanligt så igår tog vi Mirandas bil och körde upp till bergstaden Ronda som är en asgammal stad som sitter ihop med en lite nyare, men allt ligger uppe i bergen på ca 1100 meters höjd. Inte för att det märktes när man var där för uppe på bergen såg det ut som vilka åkrar som helst. Lite torrare dock, det var rätt varmt och det regnar sällan. För att inte säga aldrig. Varning för snö såg vi en skylt dock, undrar hur ofta den kommer till använding. Men berg var det ja, resan dit! Wow, snacka om bergsklättring deluxe. Vi körde runt kanske 7-8 olika berg, alltid med en stadig uppförsbacke. Inga tunnlar här inte. Utsikten därifrån var galen kan jag lova.

Ronda i sig var väl lite som Rondo i Göteborg. Man fick vad man förväntade sig. Bra underhållning av alla de fantastiska vyer som finns runt staden. Vackra hus och galna statyer överallt. En stad krafftigt influerad av kristendomen kan man väl lugnt säga. Från början Moriskt men numera väldigt västerländskt kristet. Inte för att rondo i Gbg är det alltså. Moriskt då. det var en cool stad att göra utflykt till iaf.

I Ronda så slogs jag av hur otroligt mpnga pizzerior det fanns så det var vi ju tvungna att testa. Kanske var deras grej, vad vet vi. Iaf. Slog oss ner och beställde och till vår förvåning så finns det två sorters pizza. Tjock och smal botten tänker man då men det visar sig vara vanlig pizza och pizza med grädde på. Hmmm. Var tvungen att kolla på flera språk för att kontrollera för det låter ju galet. Cream på engelska, Nata på spanska. Jo det verkar vara grädde. Ingen av oss var speciellt hungriga i den 37-gradiga hettan så vi beställer en vanlig och en gräddpizza medparmaskinka. Bara för att veta liksom. Vi åt skinkan och kanterna kanske man ska säga. Smakade på lite men det var direkt dåligt. Så nu vet man. Kunde man ju räknat ut med lilltån kanske?

image27

Ja, tjurfäktning är väldigt stort i Ronda och man får ju ta seden dit man kommer. Ja just det, rubriken ja. Hela ronda är uppbyggt på kullersten som inte ser ut som kullersten ska utan mycket mycket värre. Inget vidare att vandra runt i. Men personligen tror jag det är för att man ska ha nåt att ta tag i när man trillar i de värsta backarna, för det är höjdskillnader i den här stan. Eller så hjälper det till när all snön kommer.

Barasådär

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback