Bloggförändring

Det är väl egentligen bara att böja sig för det oundvikliga, det blir mer och mer en blogg om sport det här. Men det är inte direkt oväntat då mycket av mitt intresse alltid har varit gällande sport i stort och fotboll i synnerhet. Inget fel i det såklart. Som Kalle skriver - Fotboll är en del av livet - Han har rätt.

Sverige spelade igår mot Turkiet i det som brukar kallas årets första landskamp. Nej, man räknar inte Januarimatcherna i USA/Costa Rica eller Thailand eller vart man brukar åka för det är inte ett A-landslag som är där utan något slags utvecklingslandslag. Jeeses, Rasmus Elm var ju med i USA. Inte direkt A-lag. Dessa första matcher för året brukar vara mot aningens sämre motstånd än igår men det brukar också vara rent katastrofala resultat. Minns Egypten 0-2 (2007), Irland 0-3 (2006), Tunisien 1-1 (2005) och Albanien 1-2 (2004). 2006 var uppladdning för VM och kanske framförallt matchen där Alexander Östlund spelade sig ur en svensk landslagstrupp för sista gången. Irlands Duff, då i Chelsea, snurrade friskt med Östlund som blev grovt petad till VM och sedan försvann både han och Duff från scenen. Tror Östkund är i Southampton och Duff i Newcastle nu. Inget speciellt spännande nåt av det.

Turkiet var det ja. Ovanligt att se ett Turkiet utan Hakan Sukur men han hade visst fått ledigt eller var petad eller så. En av mina favoritmålvakter blev också han kvar på bänken, Rüstu Recber kanske har sett sina bästa dagar men är en skottstoppare av hög klass. Nu behövde inte någon av målvakterna direkt förta sig när bollarna formligen flög förbi målställningen. Åtminstone på sveriges sida, Nihat verkade inte ställt in siktet eller så är målen snäppet mindre i Turkiet än de är i Spanien där han normalt öser in målen. Innan vi går in på Sveriges insats så måste jag också säga hur mycket jag saknade världens största näsa Tunkay i truppen. Blackburns rivjärn är väl ändå turk? Men det är klart, har man Emre så behöver man bara en mittfältare. Han är mäjestätiskt bra för att vara så förbannat kort.

Så, Sverige då. Man ska inte sticka under stol med att det är ruggigt starkt av Sverige att klara 0-0 mot Turkiet i Istanbul. Det är ett av Europas starkaste hemmalag och det var verkligen inte sveriges förstaelva som spelade. Anders Svensson spelade Linderoth och gjorde det bra. Ingen kan vara Linderoth som han själv men Anders samspel med Källström var bra. Det var riktigt bra och med Ljungberg iställer för Kennedy till vänster så hade de fått någon som kunde behandla chanserna som gavs kanske. Vilken läge han brände i fjärde minuten... Jag tror Kennedy fortfarande inte får vara med i EM-truppen. Han hade nog hoppats på en del inhopp. De inhoppen kommer Samuel Holmén och Sebastian Larsson stå för istället. Det är Sveriges framtida mittfält som vi talar om där. Sveriges startmittfält i EM kommer vara Ljungberg, Alexandersson, Svensson och Källström/Linderoth. Resten är inhopp. Sebstian Larsson gjorde det bra och tog för sig fint. Spännande att se men har man sett ett par matcher med Birmingham i vinter så är man inte det minsta förvånad.

Backlinjen var stabil men vi är inte världsklass därbak längre. Det är vi verkligen inte. Mikael Nilsson har jag haft svårt för ända sen hans debut, även om han gjorde två mål då. Han är inte tillräckligt bra bakåt och för feg framåt helt enkelt. Så, nog med det. Våra målvakter är bra men kommer vara matchotränade och otestade efter att ha suttit på bänken respektive ha spelat i Allsvenskan en halv säsong. Det är väl sådär antar jag. Det brukar ordna sig, det är knappast på målvaktsfronten som vi har haft problem i de mästerskap vi spelat. EM portugal och VM tyskland var Isaksson bland de bästa i hela turneringen och VM 94 tror jag ingen glömt Ravelli. När vi åkte ur mot Senegal i Asien 2002 glömmer vi direkt. Hedman och benparaden...

Berg spelade inte till sig en EM-plats och Rosenberg var inte bra tyvärr. Men ingen av dem ska spela i EM ändå. Zlatko och Elmander kommer starta och Allbäck kommer att hoppa in och avgöra. Det är som vanligt och det funkar ett mästerskap till. Det är bra intressant att det debatteras så mycket i medier vem som ska ha den fjärde och eventuella femte anfallsplatsen. Samma journalister kommer sedan under EM att hävda att de inte ska ha speltid ändå. Visst ska vi ha bra reserver om någon går sönder men faktum är att vi bara har två riktigt bra anfallare och det är Elmander och Ibra. Vi står och faller hårt med dem.

* * * *

Elfsborg har gjort klart med anfallsförstärkning. Joakim Sjöhage återvänder från Brann på lån med köpoption. Sjöhage lämnade förra säsongen men har inte tagit plats i norska mästarna. Så vi säljer ens spelare för att sen låna ham honom för att kanske köpa honom sen... Varför inte bara låna ut direkt. Han är en spännande spelare och vi skulle inte släppt honom från första början. Personligen tror jag att Sjöhage startar premiären på topp med... Anders Svensson. Den ni!

* * * *

Btw. Här är min Em-trupp just nu. Isaksson, Shaaban, Wiland - Mellberg, Hansson, Majstorovic, Antonsson, Nilsson, Edman, Stenman - Alexandersson, Wilhelmsson, Svensson, Ljungberg, Källström, Linderoth, Larsson, Holmén - Zlatan, Elmander, Allbäck, Rosenberg.

Den är en man kort, kan inte bestämma mig för om vi behöver en back till eller om man kan räkna alex som back. vet inte heller om vi har nån mer mittfältare som kommer spela sig till en plats i truppen. Prica, Andreas Johansson och Sidledsdanne är ju petade också. Med all rätt, Sidled kommer nog med tyvärr.

* * * *

Barasådär

Kommentarer
Postat av: Mats

Äh, klart Kennedy ska en plats. Lindgren vore kul också, men det är väl att chansa för mycket. Holmén vette fan om han ska vara med. Hellre Kennedy då och släng in Stoor eller Safari.

Jag håller om Sjöhage annars. Grym spelare! Hoppas vi får se mera utav honom.

2008-02-07 @ 14:03:23
Postat av: Kalle

Vill bara påpeka att det är inte första matchen som käre Isaksson har dålig kommunikation med sina försvarskompisar. Om det nu var dålig kommunikation, denna gång.
Men det är klart att du skall hålla målvakterna "om ryggen" ;)

Hade Lagerbäck varit som Svennis så hade han tagit med en snabb Sjöhage som joker i truppen. Fast det är klart Elfsborg är ju inte Arsenal...

Postat av: Anders

Sidledsdanne, det var snällt uttryckt! Snettutåtbakåtdanne hade passat bättre...

Håller med dig om målvakterna, tror det blir så såvida inte Johan Dahlin får chansen. Beror nog lite på vårsäsongen det.

På backsidan tror jag tyvärr att det blir Dorsin istället för Antonsson.

På mittfället går Kennedy och snettbakåtutåtdanne in och Holmen åker ut. Sedan får Prica plats på topp.

Sedan skulle det inte förvåna mig om Rasmus Lindgren går in istället för Sebastian Larsson, men jag tror det blir Larsson. Kan oxå tänkas att Granqvist tar en backplats istället för Dorsin men just nu är han iskall i Wigan....

2008-02-07 @ 20:42:04
URL: http://almostordinary.blogg.se
Postat av: cajsa

måste tyvärr erkänna att den här förändringen på bloggen din inte är av godo för mitt läsande.. Men så ska du ju inte heller skriva för min skull, eller om sånt som intresserar mig. men det kanske kommer lite andra inlägg inemellan som berör sånt som jag kan ta till mig! :) tack för uppmuntrande sms igår förresten.

2008-02-08 @ 11:52:22
URL: http://lifeisabitch.blogg.se
Postat av: Rickard

Måste ju kommentera för vi är ju ljusår ifrån varandra ibland.

Mats: Kennedy? Ja, på bekostnad av danne eller andreas Johansson och om Alex räknas som back. Annars aldrig. Kan ju inte på allvar mena att han skulle spela en minut i EM. Stoor och Safari är inte bra nog helt enkelt. För färska.

Karl: Jag håller inte målvakterna om ryggen men om det är Isakssons fel att Hansson bara tittar rakt upp så vet jag inte vad jag ska säga. Han ska inte vara där alls, han ska titta på anfallaren och ta bort han. Gött åt han att få sy i munnen.

Mats och Karl: Sjöhage i EM. DET vore en skräll. Och inte bra nog. Han är kanske femteanfallare i Elfsborg liksom. Men snabb.

Anders: Johan Dahlin? Vem är det? Är det 19åringen som släppte in 3 mot liverpools P16lag i veckan? Är det han vi ska ställa mot Spanien? Mja, det där är IFK-hjärtat som talar. Ja. Man kan ta ut Dorsin eller Granqvist men de tar aldrig Dorsin som är ytterback istället för antonsson som är mittback. Det tror jag inte. Snarare Stenman som ryker då.

Till Alla: Hand upp alla som sett Rasmus Lindgren mer än 30 minuter hopklippt på sportspegeln. Han är säkert jättespännande men han är nån som vi alla tjatar in utan att ha sett han. Dessutom vek och feg och åker inte på landslag när han är uttagen.

Inte bra

2008-02-08 @ 17:01:20
URL: http://ipitythefool.blogg.se
Postat av: Anders

Måste rätta dig kära vän. Johan Dahlin står i Lyn i Norge och i U21. Det är han som titt som tätt petar eddie Gustafsson. Du tänker på Erik Dahlin, hans brorsa, som står i Blåvitt. Han är absolut inte aktuell.

2008-02-08 @ 23:42:40
URL: http://almostordinary.blogg.se
Postat av: Rickard

Rätta på du Anders men rätta då inte fel . Johan Dahlin står i Trelleborg och inget annat. Ingen av dem är absolut aktuella.

2008-02-09 @ 14:22:46
URL: http://ipitythefool.blogg.se
Postat av: Anders

Missade att den övergången hade blivit klar.... Hade fel, men hur som helst står han inte i blåvitt (tyvärr)....:-)

2008-02-09 @ 17:30:17
URL: http://almostordinary.blogg.se
Postat av: Mats

Hand upp på mig. Jag har sett Rasmus Lindgren i en hel match. Den första han gjorde för Ajax. Han var skitbra verkligen och visst, man kanske inte ska ta ut nån för en bra match (även om han var en nyckelspelare i Groeningen också), men ha då i åtanke att Isaksson har inte gjort en bra match alls på sistone och står väl där i premiären.

Dessutom var han väl skadad och det var därför han inte åkte?

2008-02-11 @ 09:16:10
Postat av: jeppan

Ut med Holmén. Behöver inte ta in nån ny i stället för honom.

Men Kennedy ska givetvis vara med. Han är given.

2008-02-17 @ 12:32:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback