USA

Så länge jag kan minnas har jag haft en aversion mot att åka till USA. Det har alltid funnits något annat mer spännande att besöka eller något annat viktigt att göra. Nu har jag ju inte heller rest jorden runt och besökt alla andra ställen men Europa har jag kanske bra koll på iaf. Samtidigt så finns det få länder som fascinerar mig så mycket. Jag plöjer kilometervis av rapporter från presidentval år ut och år in, jag följer både the Daily show with Jon Stewart och Colbert report samt åtskilliga pratshower när tillfäller ges. Har också börjat följa Larry King på senare tid. Börjar jag bli amerikaniserad? Håller jag på att förändras?

Alla har alltid velat resa till USA och kanske framförallt till New York. Men alltså inte jag, jag har slagit det döva örat till, slutat lyssna och inte heller sett det eventuellt fantastiska med staden och landet. När pokerboomen kom och jag följde den så startade dock någon slags förändring i mig. Vegas var nu stället jag ville åka till, det seglade upp till en av de mest intressanta platser att besöka. Men inte är det USA? En nöjesstad i öknen som jag bara skulle åka till för att spela poker, sitta inne på flertalet casinon och inte se något annat än marker och pengar. Så har det varit i några år. WSOP som alltså är VM i poker avgörs varje sommar och jag vill verkligen spela något av dessa event. Kommer att spela något av dem. Jag inser att chansen att vinna en av dem inte är direkt jättestor men jag har iaf lika stor chans som alla andra som startar. Det är tillräckligt bra odds för mig. Men nu ska inte detta handla om poker och Vegas.

Det ska handla om min numera sjuka förändring som innebär att New York seglat upp på en solklar förstaplats bland resmål. Jag skyller detta helt på Mario, Erika och Felicia som talat sig så varma om denna stad. Och jag har fallit. Hårt. Dollarkursen gör ju också att man inte direkt blir ruinerad på plats och det som egentligen styr allt just nu är att få tiden att räcka till. det är inte lätt att jonglera den tid man har själv och den tid som den man vill resa med har. Men vi kommer att komma fram till något. Vi kommer att se Central park och med lite tur kan jag också klämma in något slags sportevenemang. Märkligt nog är jag mest intresserad av att se en NBA-match. Kanske den sport jag är sämst på själv och som jag aldrig ser här hemma. Men jag har en absurt fascination även för denna sak. Mer om det en annan gång.

Kontentan? Jag vill till NY. Gott så.

Btw: Det är ganska skönt att vara ledig fortfarande och jag har inte spelat en enda hand poker sedan jag kom hem från Malta. Så kan man också förbereda sig för VM.
 
Barasådär

Kommentarer
Postat av: Syster

Så du vill till NY. Du har en aspirant tii systerdotter som tänker åka med.(den mellersta). Hoppas du har det jättebra annars.
Kramar från oss alla

2008-02-04 @ 12:39:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback