Skämmes Juve!

Juventus och alla dess fans får skämmas idag. Har precis varit iväg på National Stadium här i Malta och sett Juventus få stryk av Valetta Warriors på straffar i "Betfair Cup". 1-1 efter full tid och det var ingen som vvar glad av det spel som erbjöds. Eller ja, alla Valetta-supportrar var det ju såklart. Och det är ganska kul när underdogen vinner.

Men det som framförallt sägs skämmes till var att samtliga "stjärnor" i Juve inte ens tackade de fans som täckte mer än halva läktaren. Vad är det för mening med att lägga ett träningsläger och en match på Malta om man ändå ska förnedra de fans som står kvar och klappar när de fått stryk. Nej, fy fan för Juventus och för italiensk fotboll i stort. Så, nu fick de sig en känga helt i onödan också men sånt där är bara respeklöst.

Sämst på plan var mina hjältar Del Piero och Nedved (första halvlek). Nedved för att han slog alldeles för svåra och jobbiga bollar helt utan adress och del Piero för att han inte syntes alls. Bäst var Trezeguet och Ianquinta (2:a halvlek) för att de skapade så sjukt mycket yta och chanser. Men Valettas andre keeper var hjälten för dagen med flera avgörande räddningar under matchen, viss tur med trävirket och framförallt hans två straffräddningar. Visserligen slaga av reserver som inte är i närheten av startelvan i vanliga fall, men ändå.

Coolast av alla var som vanligt "Gigi" Buffon i Juventus mål. Han stod första halvlek och han förutom att släppa in ett mål även vinka till publiken säkert 10 ggr, snacka med avbytarna, gå med armarna bakom ryggen och spatsera fram och tillbaka på sin planhalva för ungefär så farliga var Valetta förutom sitt mål. Tack vare det där målet så fick också Betfair pynta upp 1000 eller 10000 Euro till YMCA Homeless center på Malta. Det är oklart hur mycket pengar det var för speakern kunde inte engelska så bra. Eller han kunde inte alls. Och min italienska består av fafanculo. Och det ska vi inte prata om här.