Allsvenskan 2008 - intro

Det är dryga veckan kvar till premiär för Allsvenskan och det börjar därmed dra ihop sig för att tippa vart Lennart Johanssons Pokal kommer ta vägen iår. Det är ju dock lite för enkelt att bara tippa ettan så jag ger mig på att tippa hela serien i fyra delar. Serien går ju relativt enkelt att dela upp i lagen från Skåne (Malmö, Trelleborg, Helsingborg), Sthlm (AIK, Hammarby, Djurgården) och Väst (Halmstad, IFK, GAIS, Ljungskile och Elfsborg) så de får en egen dag för sig själva de närmsta dagarna. Några lag går inte riktigt att gruppera in och får därför bli första lag ut så att säga. För få lag från norr och från småland antar jag. Kan inte heller kalla gnällbältet för Sthlm så, ja. En brokig samling först ut helt enkelt.

Örebro - Min gamla universitetsstad kämpar på med att bli ett stabilt Allsvenskt lag och det kan nog mycket väl räcka till en slags mittplacering iår. Tränaren Sixten Boström säger att man ska bli ett mer spelande lag iår och satsar på en 4-3-3 men när tongivande spelarna heter Samuel Wowoah och Stefan Rodevåg snarare än fjolårets Lars Larsen och Joel Riddez så vet jag inte om jag tror på att det blir så. Örebro får ta denna säsongen och bygga laget på. Poängen kommer man plocka mot de sämre lagen, för det finns fler såna iår än det gjorde förra året.

Norrköping - Gamla klassiska Norrköping är tillbaka i finrummet och det är nog fler än Callmeryd, Addelido och Börjesson som är glada för det. Laget ser kanske inte så spännande ut som man kan hoppas men kommer plocka många fina skalper på Idrottsparken. En bra start är nyckeln för annars kommer gnällbältets huvudstad att plocka fjädrarna av sitt eget lag. Undviker nedflyttningsdiskussionen men hotar inte heller toppen.

Gefle - Det handlar även iår om Johan Oremo och om han kan hålla målformen eller ej. Debuten i landslaget var allt annat än en succe så jag är absolut inte övertygad. Hasse Bergren är tillbaka i sin hemstad och det kan precis den omgivning som Oremo behöver. Gefle är ruggigt starka på plastgräset och förutom anfallarna är målvakten Hugosson otroligt viktig. Woxlin på mitten kan såga ner de flesta mittfält. Mittplacering även för Gävleborna således.

Sundsvall - det gick inte att värva en enda målvakt till den nordligaste klubben så Fredrik Sundfors är återigen klubbens viktigaste spelare. Sundfors är i sina bästa stunder medelbra numera och Sundsvall kommer att få inrikta sig på att slåss för sin överlevnad. Giffarna har annars värvat halva Island men Sigurdsson, Skulason och Gardarsson skrämmer inte slag på allsvenska backarna direkt. För övrigt en ruggigt tunn trupp.

Kalmar - Hela tränarkårens guldfavoriter har behållt nästan samma startelva som förra året och bytt ut de misslyckade brassarna med nya. Saken är den att de inte behöver dem så mycket dock. Kalmar utpekas ofta som brasselag och köplag men det är enkelt att glömma bort att Kalmar mycket är målvakten Wastå, Rosengren/Lantz som mittlås, Rydström och Ingelsten på mitten och med tre bröder Elm toppat med livsfarlige Cesar Santin längst fram. De är bönderna som blev klassiska men ingen kan längre räkna bort dem från toppen. det är ett ruggigt starkt lag med den tätaste backlinjen av dem alla. Helt klart en guldkandidat. Men jag tar dem som tvåa.

Tabellen

1.
2. Kalmar
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10. Gefle
11. Örebro
12. Norrköping
13.
14.
15. Sundsvall
16.

Imorgon: Skåne.

Barasådär



Kommentarer
Postat av: niklas

kalmar som tvåa alltså? näe, vetifan, fast detta är enbart på känn! jag har världens sämsta koll på alla andra laget än det enda laget i allsvenskan. för övrigt var jag, linus och mats och kollade på örebro när dom spelade träningsmatch mot djurgården. förlust visserligen men spelet såg riktigt lovande ut!

Postat av: Rickard

Det är så Örebro kommer bli. Spela hyfsat men få stryk. Hemmavinst mot lagen från plats 8 och neråt och
några kryss borta. Mer behövs inte för elfteplats iår.

2008-03-22 @ 16:41:33
URL: http://ipitythefool.blogg.se
Postat av: Becca

Håller med Niklas, tror inte heller Kalmar blir 2:a. Å andra sidan har de säkert självförtroende nog sen förra året... Svårt det där. Ska bli spännande att se hur du tippar AIK i år. Och första mötet blir ju just mellan dem. Kul idè att blogga om! Puss

2008-03-23 @ 10:34:55
Postat av: jeppan

Kalmar inte tvåa i år igen. Santin försvinner till sommaren och då saknas en riktig målskytt. Men fan vad jag gillar Rydström och Elmarna. Och Ingelsten.

ÖSK åker ur allsvenskan med dunder och brak. Men Näfver och Porokara blir underhållande!

2008-03-23 @ 22:40:24
URL: http://jeppelarssons.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback