Allsvenskan 2008 - Stockholm

Stockholm är Sveriges fotbollshuvudstad, så måste man nog verkligen säga. Där finns de största klubbarna och de flesta känslorna för sina klubbar. Här finns publiken och det är ju trots allt Sveriges största stad. Det skapar identitet och styrka och det är svårt att åka till Råsunda, Stadion och Söderstadion och bara hämta poäng. Tre klubbar och tre klubbmärken som säger mer om vad man är för person än man vet själv. Det talar för stockholmslagen. Men fotbollen i Stockholm har också saker som gör dem yttterst sårbara. De har hatet mot sigsjälva, detta osannolika hat som genomsyrar AIK, Djurgården och Hammarby. Hat hör inte hemma på en fotbollsplan och övertända spelare som springer ut i derbyn och drar på sig onödiga varningar och utvisningar skadar mer än det ökar klubbkänslan. Mman har också en självbild som att det är självklart att man ska vinna och är det något samtliga tre klubbar ska jobba lite på så är det omvärlsbevakning. Fotbollen är mer än Stockhom och bönderna håller på att springa från er.

Analysen

Djurgården - Allt är som vanligt på djurgårn. Pa Dembo är fortfarande största målvakten och Mattias Jonsson kämpar fortfarande ner vilket mittfält som helst. Anfallet har potential men har fortfarande massor att bevisa. Qurinho, Dahlberg och Kusi-asare välter inte berg direkt. Djurgården har gjort sig av med Arneng och fått allsvenskans fulaste mittfältare skadad (Aki Rihilahti) så det är lite tunt på mitt i början. Har en hel hög med utländska spelare som måste börja prestera nu. Jag tror att detta blir en tuff säsong för Djurgården och kommer ha mycket svårt att haka på topp 5--6 utan får helt enkelt hålla tillgodo med en mittplacering.

Hammarby - Rami Shaaban handlar det om för Bajen. Målvakter över huvud taget för här finns det en uppsättning har keepers att välja på. Spelar ju ingen roll för Rami kommer stå alla matcher ändå. Har i stort behållt samma lag som förra året men tappat Eguren till villareal och det kommer svida. Anfallsbesättningen är sjukt tunn, bara tre spelare, och det är egentligen bara Paulinho som håller måttet alls. Mittfältet är Hammarbys starka sida och det kommer räcka långt för dem. De är svåra att slå och iår kommer de vara svåra att göra mål på också. Egentligen bara frågan om vem som ska göra målen för dem. Har övertygat stort i försäsongen. Toppkandidater.

AIK - Bäst av stockholmslagen kommer råttorna från Solna att komma. Detta trots att man har allsvenskans mest överskattade målvakt i Öhrlund och trots att Rubarth och Tjernström snart är 40. AIK har en hel hop med nya argentinare som vanligt och har dessutom behållt alla de hade förra året. Fjolårets våldföring på Niclas Carlsson slutade med att han gick till ICA och Jimmy Tamandi stack till Norge för att tjäna pengar. Backlinjen är därmed tunn. AIK kommer annar mest handla om Talang-Bojan och Charter-Dulee på mitten. Utan tvekan det mest spännande mittfälltet som allsvenskan har. Är inte helt svårt att räkna ut att tidningarna kommer att ha gott om stoff från dessa två.

Tabellen

1.
2.
Kalmar
3. AIK
4. Hammarby
5.
6.
Helsingborg
7. Malmö
8. Djurgården
9.
10.
Gefle
11. Örebro
12. Norrköping
13. Trelleborg
14.
15.
Sundsvall
16.

Imorgon kommer lagen från väst och därmed avslutas tabellen.

Barasådär

Kommentarer
Postat av: Becca

Så, du tror att vi slutar på en tredje plats? Spännande teorier faktiskt! Dock måste jag ju påminna dig om att det är Råttans år i år, det måste vara ett tecken.. Jag tror på ett starkt år för Gnaget. Visst är jag partisk, men känslan säger att det är vår tur nu. Hammarby kommer inte komma bland de fem första, däremot säkerligen dif. NC är en stor förlust för oss, absolut! ifk kommer ha stor nytta av den talangen, framför allt när de möter Elfsborg och tjockis-Anders.. ;) Dock kunde vi gjort oss av med klant-Tamandi för längesen, så det har ingen betydelse för resultatet denna säsong. Grymt inlägg btw!

2008-03-24 @ 16:00:13
Postat av: jeppan

Du kommer imorgon alltså slänga in IFK eller Elfsborg som etta? Och då kan man direkt räkna bort Elfsborg för en sån supporter är inte du. I alla fall inte när Elfsborg inte är tillräckligt bra vilket man inte är i år. Kanske har du lagt HBK femma och Elfsborg nia, men du har större hopp till ditt lag. Alltså, 1. IFK Gbg, 5. Elfsborg, 9. Halmstad, 14. GAIS och sist Ljungskile. Hoppas att du inte är så förutsägbar! Vore kul om du trodde på t ex LSK. ; )

Postat av: Rickard

NU handlar det främst inte om att tro på de minsta men jag antar att du får se imorgon hur det blir till slut.

2008-03-24 @ 22:59:30
URL: http://ipitythefool.blogg.se
Postat av: Anonym

vilka vinner allsvenskan?

2008-05-07 @ 14:30:33
URL: http://svartaparaden.blogg.se
Postat av: Johnnyanne

I found this site very useful while surfing Google.Interesting page containing serveral helpful information and nice pictures. Greetings

2008-08-27 @ 08:05:20
URL: http://johnnyanne.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback