Avspark 2008 - Nationalsporten

Det var så dom sa, och det är väl också så det är. Fotbollen gjorde idag ännu en avspark för 2008. En säsong som redan sparkats igång av nordiska spelare i en amerikaturné ochav "orutinerade" spelare mot Turkiet borta men nu var det alltså dags för det riktiga landslaget. Det landslag som ska ta sig an Brasilien nästa Onsdag och som också just nu bör vara den EM-trupp som kommer att tas ut 13 maj. Brasilienmatchen ses ju främst som en genrep inför Spanien och Ryssland så det finns ju ingen anledning att ta med folk som inte är aktuella. Roland Andersson gäsppratade om gamla och unga spelare och även om det var intressanta siffror så var det alla väntade på såklart den uttagna truppen. den presenterades såklart av Lassa Lagerbäck och han började med att meddela att detta landslag bestod av 20 spelare från 20 olika klubbar i 12 olika länder. Han var också noga att poängtera att Tobias Linderoth och Markus Berg inte var uttagna för att de var skadade och att Petter Hansson har fått ledigt för han ska ha barn. De tre kan vi då räkna in i EM-truppen om ingen väldigt märkligt händer på vägen. Finns ju ingen annan anledning till att singla ut dem annars (är ju ingen som undrar varför Mats Rubarth inte är uttagen liksom).

Truppen som togs ut var ruggigt fri från stora överaskningar enligt mig. lasse gjorde också klart att det finns ca 15 spelare som också är högaktuella för EM. Jag ska ge mig på att försöka gissa dem sedan. Här är truppen:

Andreas Isaksson - Manchester City
Rami Shaaban - Hammarby

Olof Mellberg - Aston Villa
Erik Edman - Wigan
Daniel Majstorovic - Basel
Mikael NIlsson - Panatinaikos
Fredrik Risp - Ankaraspor
Fredrik Stoor - Rosenborg

Fredrik Ljungberg - West Ham
Kim Källström - Lyon
Anders Svensson - Elfsborg
Niklas Alexandersson - ICA
Christian Wilhelmsson - Deportivo Coruna
Sebastian Larsson - Birmingham
Daniel Andersson - Malmö FF
Kenndy Bakirciouglu - Ajax
Zlatan Ibrahimovic - Inter
Markus Allbäck - Köpenhamn
Markus Rosenberg - Werder Bremen
Johan Elmander - Toulouse

20 spelare tog de alltså ut och låt oss nu hoppas att denna match blir för Daniel Andersson, Kennedy och MIkael Nilsson vad Irland blev för Alexander Östlund inför VM för två år sen. Exit helt enkelt. Inte mycket att säga om detta egentligen. De 20 plus de tre som står över plus en målvakt till blir 24. Till EM får 23 åka. Klart om Linderoth inte blir frisk alltså, men det blir han. Någon ska alltså bort. Det kommer visa sig på de matcher som ska spelas innan. Torde bli Kennedy som dessutom sitter ordentligt i frysboxen i Ajax. In i denna grupp kommer det vara ruggigt svårt att spela sig men det är två månader kvar och Allsvenskan drar igång snart och till det ska alla europeiska ligor avgöras. Mycket kvar att spela om alltså, mest troligt är väl dock att någon spelar sig UR gruppen snarare än tvärtom.

Lars-Roland håller koll på ca 15 till säger de. Jag gissar att de är någon av dessa: Johan Wiland, John Alvbåge, Rade Prica, Rasmus Lindgren, Lolo Chanko, Mattias Bjärsmyr, Rasmus Elm, Fredrik Stenman, Mattias Concha, Mikael Antonsson, Samuel Holmén, Andreas Johansson, Behrang Safari, Dorsin, Andreas Granqvist och sist (gud förbjude) Pontus Wernbloooooooom från ICA. Det ska OTROLIGT mycket till om någon annan slår sig in i truppen.

Har jag fel, kommer någon annan med?

Fotboll är underbart

Barasådär

Kommentarer
Postat av: Jacob

Ähh. Det är grussäsong nu, då fejkar man ju skada och håller sig inne och följer riktig sport: Hockey.

2008-03-19 @ 20:24:18
Postat av: Kalle

Rubarth i truppen. Det hade varit något det, eller Wålemark ;)

Postat av: Mats

En frisk Marcus Berg är med i snacket i allra högsta grad. Kanske inte i år, men nästa år kommer Boom-Boom-Wernbloom att vara gjuten i truppen.

Kul med Risp igen. Om jag inte minns fel så var han direkt usel i den senaste landslagsmatchen han gjorde 2005 el 2006, men har uppenblarligen inte bränt sina broar än.

2008-03-20 @ 08:54:48
Postat av: Rickard

Grus? Har du vart i Sverige denna "vintern" över huvud taget? Klart det är gräs redan. Hade vart fantastiskt att få in Wåhlemark i truppen igen, hur kunde jag missa det. kan vi också få Bengt Andersson som tredjemålis vore det ju kalas, på efterfesten iaf.

Att Mats är glad att se Risp igen är såklart mest för att Mats ÄR Risp.

Wernbloooooom, kallas han verkligen Boom-Boom? Efter säsongen heter han bara Bom!

2008-03-20 @ 11:33:14
URL: http://ipitythefool.blogg.se
Postat av: niklas

BOOM BOOM WERNBLOOM! klart han kallas det! eller ja, klart han inte kallas det på stan eller av hans polare antagligen. men ramsan går ju BOOM BOOM WERNBLOOM såklart..antagligen är det väl bara han själv som använder sig av det under övrig tid. antagligen har han det som text på sin msn med...tycker dock min och mats hejarramsa till unge herr pontus är bättre. WERNBLOOM WERNBLOOM WERNBLOOM WERNBLOOM WERNBLOOM WERNBLOOM WERNBLOOM!!! kort enkel och koncis!

ser för övrigt fram emot en "såhär-tror-rickard-att-allsvenskan-kommer-att-sluta-inlägg" i denna blogg!

2008-03-20 @ 20:36:11
Postat av: Rickard

Rickard tror inte hur allsvenskan ska sluta. Rickard
vet!

2008-03-21 @ 12:09:04
URL: http://ipitythefool.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback