Lottning

Ja, Champions League alltså. Världens största klubblagsturnering tog idag återigen ett järngrepp över mina tankar när det var dags att lotta kvartsfinalerna som spelas 1-2 och 8-9 April. Manchester United är såklart mitt stora intresse i denna lottning men tänkte det kunde vara på sin plats med en liten prediction  om hur det kommer gå i övriga matcher också. Lottningen var alldeles nyss och nu är det klart vilka lag som möts i såväl kvarts- som semifinal innan det är dags för final på stadion med det svårstavade namnet borta i Moskva. Jag gissar att den är i Maj någon gång.


1. Arsenal FC - Liverpool FC
Helengelskt möte och just dessa klubbar har aldrig tidigare mött varandra i CL så det kommer absolut vara något alldeles speciellt. De båda klubbarna kommer känna varandra mycket väl då de dessutom har sin ligamatch helgen emellan de här två matcherna. 3 matcher på 9 dagar alltså och det kommer att fälla avgörandet för att Liverpool återigen tar sig till semifinal.  Där de för möta vinnnaren i match 4...

2. AS Roma - Manchester United
En repris på fjolårets kvartsfinal och den vann United borta med 7-1. Det är det sista vi hör av det för så enkelt kommer det aldrig bli igen. Det var en galen match som...  ja den går inte att förklara. Roma slog ut Real Madrid stabilt förra omgången medan United slog ut Tjock-Källströms Lyon. Båda lagen utmanar i sina ligor och det kommer bli en jämn match. United styrka på hemmaplan kontra Romas oförmåga att stänga hemma avgör  till Uniteds fördel. Viktigast av allt är att vi återigen för se en av världens bäste, Totti, på Old trafford igen. Där borde han spela jämt. Vinnaren här (Man U) möter vinnaren i match 3...

3. Schalke 04 - Barcelona
Finns det verkligen någon som vågar och tror att Barcelona inte klarar detta? Jag är övertygad om att man slår Schalke som gjort en höjdarsäsong som tagit sig så här långt. Första gången någonsin i kvartsfinal och vilken motståndare de får. Barca må ha interna stridigheter enligt media men det har de haft sen 70-talet och de har klaraty sig rätt bra ändå. I ärlighetens namn vet jag inte jättemycket om Schalke men sett två matcher i CL med dem och... ja de är bra men inte så här bra. Stor översakning att de kommit så här långt. Barcelona vinner hemma och borta.

4. Fenerbache SK - Chelsea FC
Turkarna har ett fruktansvärt starkt brasilianskt lag men här tar det stopp. Det är stor skillnad på att slå ut lag som Sevilla och PSV Einhoven och på att försöka slå ut ett hungrigt Chelsea som ser PL springa från dem och som sett FA-cupen bli till intet. Det här är Chelseas chans till en titel iår och det borgar för att de för andra året i följd möter Liverpool i semifinal.

Semifinaler bli alltså Liverpool - Chelsea och Manchester United - Barcelona. Speglar europeisk fotboll ganska bra tycker jag. De allra största klubbarna med de flesta supportrarna. Liverpool - Man U i Moskva 21 Maj. Dags att spara pengar alltså.

Det är vad jag tror kommer hända. Vad jag hoppas på är nåt helt annat. I drömmen vinner Arsenal och Fenerbache kvartsfinalerna och Fenerbache utklassar Arsenal i Semi. Man U återupprepar 7-1 på Roma och Schalke gnetar ner Barca med två 0-0 och sen straffar. Schalke kan inte slå United och i en final med Fenerbache och Man United så har vi stor chans att ta hem en dubbel iår. För ligan tar vi.

Barasådär

Kommentarer
Postat av: jeppan

Den dag Chelsea har mer fans än Arsenal regnar det fåglar med päls från himmelen. Arsenal slår ut Liverpool eftersom vi är så fruktansvärt mycket bättre när Kung Kolo kommer tillbaka. Och när han och Gallas raderat Torres är semifinalplatsen vår. Väl där är jag rädd att det blir Fener... Chelski är väl inte heller så kul men ändå. Fener borta ser helt fruktansvärt ut.

Finalen blir mot Utd och där vinner tyvärr Asienklubben.

Postat av: Rickard

Den dagen Arsenal inte har en massa fans i asien så finns det pålsklädda fåglar som är däggdjur överallt. Men ja, vi vinner det här nu. Och ligan. Arsenal... nja. Jag tror helt enkelt mer på Liverpool, vill inte göra det för jag ogillar dem starkt men tror på dem ändå

2008-03-15 @ 11:33:41
URL: http://ipitythefool.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback